2024.04.13.

Egy félidő alatt döntött a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Korán eldőlt az öt gólt beszedő Pásztó sorsa.

Vasárnap a Pásztót fogadta a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal második fordulójában. Nagyobb elánnal kezdtek a házigazdák, az első negyedóra után pedig meg is szerezték a vezetést, ahogy egy körrel korábban, ismét Híves indította be a hengert. Az összecsapás harmadánál Gazdag keserítette góllal volt csapatát, majd még a szünet előtt tovább nőtt a különbség. Korán eldőltek tehát az érdemi kérdések. A térfélcserét követően Pál Gergő jutott dupláig. Próbálkoztak tisztességgel a látogatók is, de csak némi lehetőségig jutottak, szépíteni nem tudtak. A hajrában a csereként beszálló Rátóti alakította ki a meggyőző fölénnyel diadalmaskodó hazaiak öt nullás győzelmét jelentő végeredményt.

Vármegyei I. osztály, 2. forduló:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Pásztó SK 5-0 (3-0)

Karancslapujtő, 150 néző. Vezette: Nyerges K. (Zsélyi Cs., Szűcs M. L.)

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Sulcz (Novák, 66.), Sándor A., Zsély B., Tóth O. (Rátóti, 73.) – Bonivárt, Híves (Romhányi, 57.), Szeles – Gazdag (Kovács B., 57.), Pál G. (Oláh D., 73.), Katona. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Pásztó SK: Csuka – Almási, Lipták, Kelemen, Békési (Molnár B., 66.) – Hegedűs (Tari, 46.), Percze, Hranek (Ocsovszki, 46.), Csépe I. (Szőllősi, 46.), Dinka (Jánosik, 53.) – Bocsi. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Gazdag, Romhányi, Tóth O., ill. Csépe I., Lipták

Gól: Híves (18.), Gazdag (33.), Pál G. (42., 57.), Rátóti (82.)

Jók: az egész csapat, ill. Lipták, Kelemen

Szabó Gábor: – Örülök nagyon, mert nagyon készültünk erre a mérkőzésre, tudtuk, hogy jó csapat az ellenfél. Szerettünk volna hazai pályán, saját közönségünk előtt természetesen mindenképpen három ponttal nyitni, ami párosuljon esetleg jó játékkal is. Nagyon sokat készültünk az ellenfélből. Azt gondolom, minden megvalósult abból, amit elterveztünk. Örülök, hogy ilyen elánnal és intenzitással futballoztunk. Nagyon szép támadásokat vezettünk. Azt gondolom, szinte az elejétől fogva kézben tartottuk a meccset. Most is azt mondom, hogy jó csapat volt az ellenfél, és ezért kiemelten fontos volt ez nekünk, emiatt még jobban örülök. A játékosoknak ez egy plusz, hogy tényleg így bele tudtak állni. Az a munka, amit beleteszünk, és az az egész, amit itt próbálunk most már a második évben csinálni, szerintem működik. Remélem, hogy ugyanígy fog ez menni tovább is, és egyre jobban tudunk fejlődni, mert természetesen a labdarúgásban mindig van mit, és nekünk is van olyan, amin még javítani kell. Ezt próbáljuk meg hétről hétre. További sok sikert kívánok a Pásztónak!

Smelkó Károly: – Elsősorban, gratulálok a Karancslapujtőnek, nagyon jól játszottak! Nagyszerűen felépített csapat. Úgy gondolom, hogy ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az első félidőben azt sem tudtuk, hogy hol a labda, félúton voltunk állandóan. Egyszerűen a párharcokban nem tudtuk felvenni velük a versenyt. A centerüket, Katonát nem tudtuk sokszor leszerelni. Olyan erőfölényben voltak és olyan taktikai, technikai fölényben játszottak ellenünk, hogy sajnos el kell ismerni, nem voltunk jók még edzőpartnernek sem a mai meccsen. Viszont a második félidőben próbáltam cserélni, ott már voltak legalább olyan dolgok, hogy tudtunk passzolni kettőt-hármat. Igaz, hogy előrefelé nem sok lehetőségünk volt. Molnár Balázsnak volt egy fejese, és úgy gondolom, volt egy százszázalékos tizenegyes. Aminek van lélektana, mert négy nullnál, ha megadja a játékvezető, nem siklik el felette és négy egy, mégis jobban néz ki a dolog. Ettől függetlenül azt kell mondanom, hogy nagy gratuláció az ellenfélnek! Természetesen mindenben előttünk járnak, nyilván financiálisan is. Három éve építik a csapatukat, én most kerültem ide Pásztóra. Meg kell ismernem a játékosokat versenyhelyzetben, és akkor majd tudunk előrelépni. Természetesen nem adjuk fel. Annak idején, mikor Karancsalján voltam, akkor is úgy kezdtük a bajnokságot, még a megye háromban, amikor átvettem a csapatot, hogy gyengék voltunk, annak voltunk titulálva. Aztán tavasszal meg első helyen végeztünk. Dolgozni kell tovább, edzeni, csinálni! Nyilván amatőr szinten vagyunk, nálunk azért a játékosok nem minden edzésre tudnak eljönni, azért próbálják odatenni magukat. Ma nagyon meleg volt. Az ellenfél pedig nagyon jól futballozott. Még egyszer gratulálok nekik! Mi pedig megpróbálunk tovább dolgozni, aztán kijavítani azokat a hibákat, amik sajnos ezen a találkozón nagyon kijöttek, egy ilyen úgymond profi csapat ellen.

A bajnokság aktuális állása: