2024.05.22.

Szép fordítással gyűjtötte be első bajnoki sikerét a Tar

Egy hét leforgása alatt a menyből a pokolba jutott a Balassagyarmati SC.

Szombaton a Tart fogadta a Balassagyarmati SC a vármegyei másodosztály tizenharmadik körében. Előzetesen esélyesnek számítottak a házigazdák, felvették azonban a kesztyűt a látogatók és nem volt komoly különbség a csapatok között. A szünethez közeledve meg tudták szerezni a vezetést a hazaiak, jó darabig pedig meg is őrizték előnyüket. Már a hajránál járt a csata, amikor előbb Göröcs egyenlített, majd Nagy Gábor megfordította az állást övéi javára. Végül szép feltámadást bemutatva, kettő egyre nyertek a vendégek.

Vármegyei II. osztály, 13. forduló:

Balassagyarmati SC-Tari SZE 1-2 (1-0)

Vezette: Kalmár P. (Nagy F. Zs.)

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Beniczky (Vas, 55.), Lukács, Csordás K. (Rodák, 69.), Csábi B. (Kovács A., 55.) – Csábi G., Major, Csókási, Pifka (Varga K., 74.) – Csábi T., Buzás (Horváth B., 31.). Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Tari SZE: Bangó – Holtner R. (Szakácsi, 69.), Tunyogi, Nagy Z., Holtner K. (Göröcs, 74.) – Odler, Sisák, Árminiczki, Nagy I. – Figura, Nagy I. Vezetőedző: Percze Ferenc.

Sárga lap: Nagy Z., ill. Nagy Z., Odler, Nagy G.

Gól: Horváth (40.), ill. Göröcs (83.), Nagy G. (89.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Babcsán Tibor: – Ez egy tippmixes mérkőzés volt. Erre a vereségre nincs válasz. Magyarázni meglehet. Csordás Krisztián megsérült az utolsó negyedórában, kórházba kellett szállítani. Szerencsére nincs válltörése, jobbulást kívánok neki! Ő az a játékos, aki minden mérkőzésen a legjobb, és a védelem oszlopa. Mivel kiesett és nem volt cserénk, tíz emberrel folytattuk tovább a pályán. Teljes létszámnál sorra hagytuk ki a helyzeteket, kapufa, üres kapura három méterről fölé, a kapusba rugdostuk a labdát. Ez egy átok! A játékosaim túltették magukat a vereségen, és egy éjszakába nyúló ivászattal gyógyították a sebeket. Én nem tudtam velük menni, mert a mai napig nem tudom túltenni magam ezen a vereségen. Szerintem a játékvezető hibázott a meccs elején, amikor a kapura törő játékosom egyedül tartott kapura, majd hátulról felrúgták, kb. tizenhét méterre a kaputól. Nálam ez kiállítás! Amúgy különben jól vezette a mérkőzést. Az ellenfél nagyon sportszerű csapat. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! A meccs előtt figyelmeztettem a játékosaimat, nehogy lenézzék az ellenfelet, mert ez a Tar, már nem az a Tar. Bocs, srácok, hogy nem tudtam veletek lenni, de nekem nagyon fáj ez a vereség! Köszönöm minden játékosomnak, Magos Norbinak, az ifi edzőjének, Csábi Szilinek, az elnökünknek, a csapat körül segítőknek, a szurkolóknak a segítséget és a hozzáállást! A mai vereség ellenére kijelenthetem, hogy ez a csapat sem a régi gárda. Remélem, lesznek még szép sikereink együtt. 

Percze Ferenc: – Egy nagyon szimpatikus és nagyon sportszerű csapattal játszottunk. Azt mondom, hogy a játékvezető végig jól tette a dolgát, amit lehetett, befújt. Csak dicsérni tudom őket is! Most mellénk állt a szerencse, így el tudtuk hozni a három pontot. Azt mondom, hogy nagyon kiegyenlített volt a meccs, de talán jobban akartak a győzelmet, ami így most a miénk lett. Remélem, ezzel elkezdődik egy folyamat, és nem ez lesz az egyetlen sikerünk. 

A bajnokság aktuális állása: