2024.07.25.

Remek diadalt aratott a Balassagyarmati SC

Nem várt pofont kapott a Varsány Babcsán Tibor csapatától.

Múlt szombaton a Balassagyarmati SC-nél volt jelenése a Varsánynak a vármegyei második vonal tizenhatodik fordulójában. Bár egyértelmű esélyesnek számítottak a vendégek, már az első negyedórában előnybe került a másik oldal. Hamarosan érkezett az egyenlítés, de még a szünet előtt a dupláig jutó Csábi Tamás ismét vezetéshez juttatta övéit. A második etap elején az újra betaláló Kiss egálra módosította az állást, ez viszont nem szegte a házigazdák kedvét, akik a játékrész derekán Pifka góljával megint beköszöntek. A hajrához érve Kovács Attila növelte a különbség, majd ugyan a hosszabbításban Takács Gergő szépített, ennek a mozzanatnak nem volt érdemi jelentősége. Végül bravúros, négy hármas diadalt arattak a komoly meglepetést elérő hazaiak.

Megyei II. osztály, 16. forduló:

Balassagyarmati SC-Varsány SE 4-3 (2-1)

Vezette: Urbán V. P.

Balassagyarmati SC: Molnár – Beniczky, Lőrik, Csordás, Buzás (Stefanik, 90.) – Pifka, Kovács I., Major, Csábi G. – Csábi T., Kovács A. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Varsány SE: Baráth – Takács R., Mlinkó, Király (Lehoczki, 46.), Csizmadia – Unyi (Friskó, 73.), Báránkó, Takács G., Bakó (Király, 73.) – Szabó B., Kiss Á. Játékos-edző: Báránkó Gábor.

Gól: Csábi T. (11., 39.), Pifka (67.), Kovács A. (82.), ill. Kiss Á. (25., 49.), Takács G. (91.)

Jók: Kovács A., Csábi T. (a mezőny legjobbjai), az egész csapat, ill. senki

Babcsán Tibor: – Fantasztikus győzelem Kovács Attila és Csábi Tamás vezérletével! Kovács Attila úgy játszott, mint fénykorában a Babcsán Művek SC-ben. Ebben az évben lesz negyvenhat éves. Kovács István („Kuli”) mai játékára édesapja is büszke lehet ott fenn a mennyben. Pifka Gergő is jól játszott, mint édesapja fénykorában Herencsényben. De az egész csapat jól játszott, dicséret illet mindenkit. Annyira nincs hozzászokva a csapat a győzelemhez, hogy nem is tudtunk igazából ünnepelni. Csak beszélgettünk sztorizgattunk. Riczi Egont éltettük, azért amennyit tett a csapatért, kár, hogy nem jön közénk, pedig mi szeretnénk. Csábi Szili, köszönünk mindent! A játékvezetőnek nehéz dolga volt, de megoldotta. A vendégcsapat egy sportszerű gárda, sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban, és elnézést kérünk tőlük, hogy sportszerűtlenül húztuk az időt, de nekünk fontos volt ez a győzelem! Feleségem este nyolckor hívott, hogy hol vagyok. Én csak annyit mondtam, győztünk és beszélgetünk, nem sokára megyek.

Báránkó Gábor: Nagyon jó előkészített pályán fogadtak minket a házigazdák. Jól kezdtük a mérkőzést, nagyon sok helyzetet ki is alakítottunk, de egy kontratámadás után megszerezték a hazaiak a vezetést. Ezután sem adtuk alább a lendületet és visszajöttünk a meccsbe. Aztán ismét egy kontratámadás után, egy peches szituációból kialakuló lecsorgó labda a kapunkban kötött ki, aminek „ereje” körülbelül egy csiga tempójával lehetett egyforma! De sajnos nem tudtuk hárítani! Szinte nyolcvan százalékban nálunk volt a labda, és az ellenfél oldalon tudtunk játszani, de ez kevés volt a vezetés megszerzéshez. Folyamatosan ez eredmény után rohantunk! A második félidő sem volt másképp, mi irányítottunk, ismét vissza tudtunk jönni döntetlenre. Aztán jött egy fegyelmezetlen védekezés, amit ellenünk ítélték jogosan, és ismét hátrányba került. A védelem nem volt a helyzet magaslatán és újabb gólt hoztunk össze a ‘gyarmati csapatnak. Nagyon jól meg tudták játszani a rutinos csatárukat, aki szinte egyedül hülyét csinált a védelmünkből. A végén jött a szépítőtalálat, de már késő volt. Hiába a sok kialakított helyzet, ha nem tudjuk gólra váltani és nem tudunk ellépni több góllal. Ez törvényszerű és ez megbosszulta magát! Üzenem a csapatnak, először mindenki magában keresse a hibát, aztán veszekedjen saját csapattársára!

A bajnokság aktuális állása: