2024.07.27.

Elismerésben részesült a Talent 2019 SE

A város önkormányzata részesítette megtiszteltetésben a balassagyarmati székhelyű klubot.

2023. március 18-án este adták át Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban a Balassagyarmat Közösségéért-díjat, valamint a Fiatal Példakép-díjat. A Talent 2019 Sportegyesület is átvette Balassagyarmat Város polgármesterétől, Csach Gábortól és alpolgármesterétől, Huszár Pétertől a megtiszteltető és elismerő Balassagyarmat Közösségéért-díjat.

A Talent 2019 Sportegyesület rövid, négyéves fennállása óta igen aktív szerepet tölt be Balassagyarmat és a térség sportéletében, minek köszönhető volt a Balassagyarmat Közösségéért-díjra való felterjesztés is. Az egyesület futsal korosztályos utánpótlás csapataira is méltán lehet büszke a térség, mivel minden korosztályban (U13, U15, U17, U20, Leány U15) sikeresen szerepeltek és képviselték városukat és térségüket az egyesület csapatai. Legszebb eredménnyel a 2022/2023-as évadban az U17-es csapatuk büszkélkedhet az elért első helyezéssel a Pest Megyei Futsa7vége negyvennyolc csapatot felvonultató versenysorozatában.

A felnőtt férfi futsal csapatukra is büszkék lehetnek az egyesület vezetői, hiszen történelmet írtak azzal, hogy Balassagyarmaton először felnőtt futsal gárdaként az első bajnoki sorozatukban a Heves megyei regionális felnőtt bajnokságban aranyérmesek lettek 2022-ben. Idén a Futsal NB III Budapesti-csoportjában játszanak, ahol jelenleg is nagy csatában vannak a dobogós helyezésekért. Az országos Férfi Futsal Magyar Kupában pedig 2023 januárjában a magasabb osztályú ellenfelüket is legyőzve továbbjutottak az ország legjobb tizenhat csapata közé.

Az egyesület U17-es nagypályás csapata is kiemelkedő versenyidőszakban van jelenleg, hiszen az eddigi eredmények alapján az MLSZ Regionális közép „A” csoportjából – a városban és a megyénkben egyedüli csapatként – a felsőház rájátszásába került csapatuk! Bízzunk a sikeres tavaszi szereplésben!

Az egyesület célja továbbra az is, hogy 2023. évben az egyesület utánpótlásbázisának biztosításán túl, hasznos és tartalmas nyári programok kivitelezése a város sportot szerető fiataljai számára.
A Talent 2019 Sportegyesület társadalmi szerepvállalása is kimagasló, hiszen az egyesület a Balassagyarmat Város Önkormányzatának több sikeres pályázatának megvalósításában is partnerszervező! Többek között ilyen volt a városi jégpálya, téli vásárok, óvodás programok, sportágválasztók, óvodai úszásoktatás, mozdulj gyarmat sportnapok (Az egyesület partner szervezője volt a 2019 -es „MOZDULJ GYARMAT!” sportnapnak, amikor is a Teqball-t népszerűsíteni érkezett Magyarországra Carlos Puyol és Cafu, két korábbi világbajnok labdarúgó).

Az egyesület Infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően további sportolásra alkalmas területekkel bővült Balassagyarmat városa. Közreműködésükkel épült meg 2021-ben a Játékvár Tagóvoda műfüves pályája, MLSZ-es pályázaton nyerve, 2022-ben a Cseperedő Tagóvoda műfüves pályája az Ovi-Sport Alapítvány pályázatán nyerve. Mindkét esetben az önkormányzat biztosította a szükséges önerőt. Sportfejlesztési programjukban a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola és a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum udvara is egy-egy műfüves pályával gazdagodott, további sportolási lehetőséget, helyszínt biztosítva az intézmények és az egyesület fiataljai számára. A Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola udvarán 2022 nyarán átadott 16×24 m-es grundpálya teljes egészében a Talent egyesület TAO-programjából valósult meg, az önerőt is az egyesület biztosította. A Szent-Györgyi Albert Technikum salakos pályája helyett a napokban került átadásra az új 20×40 m-es műfüves sportpálya, melynek az önerejét Balassagyarmat Város Önkormányzata és a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum közösen biztosította az egyesület számára.

Mohácsi László, az egyesület elnöke: Az egyesület vezetése, valamint az egyesületben dolgozó szakemberek nevében köszönetünket szeretnénk kifejezni azoknak, akik felterjesztették egyesületünket a „Balassagyarmat Közösségéért” elismerő díj elnyerésére! Köszönet Balassagyarmat Város Önkormányzat képviselő-testületének és Csahc Gábor polgármester úrnak ezen „bátor” döntését az elismerés odaítélésében. Köszönet minden edzőnknek, játékosoknak, szülőknek, támogatónak, akik munkája, támogatása nélkül mindez nem tudott volna megvalósulni. Hajrá, Talent 2019 SE!