2024.07.27.

Ismét előnyről kapott ki a Bánk-Dalnoki Akadémia

Fordulatos bajnoki végén örülhetett a győztesgólt az utolsó percekben megszerző Cegléd.

Vasárnap az alsóházi riválisnak számító, a játéknap előtt tizenötödik helyezett Ceglédnél volt jelenése a Bánk-Dalnoki Akadémiának a harmadik vonal Közép-csoportjának huszonhatodik körében. Remekül kezdtek a házigazdák, Annus révén öt perc elteltével megszerezték a vezetést. A beszedett gól nem szegte a vendégek kedvét, az első negyedóra után jött az egyenlítés, majd hamarosan egy büntető segítségével a fordítás is sikerült. Rosta duplázott. A szünetig megőrizték előnyüket a látogatók, a különbséget viszont nem tudták növelni.

A második etapnak nagyobb elánnal vágtak neki a házigazdák, majd a találkozó kétharmadánál Markó egalizált. Ezt követően mindkét társulat iparkodott a győzelemért, nagy volt a küzdelem. Végül a ceglédiek örülhettek. Az utolsó percekben a nem sokkal korábban pályára lépő Ungureán tudta bevenni a kaput, egyúttal pedig három kettes sikerhez segítette alakulatát. Újabb fájó pontokat veszített a Nógrád vármegyei legénység.

NB III Közép-csoport, 26. forduló:

Ceglédi VSE-Bánk-Dalnoki Akadémia 3-2 (1-2)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 200 néző. Vezette: Szabó P. (Kovács Z., Varga L.)

Ceglédi VSE: Haála – Schmidtka, Kovács K. (Ungureán, 87.), Orlov (Ványi, 55.), G. Bíró – Telinger, Rjaskó – Juhász, Annus, Papp (Tóth R., 75.) – Markó. Vezetőedző: Schmidt Balázs.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Fellegi (Barát, 78.), Hajdu I., Frey, Petrezselyem – Török, Darabont G. – Sápi (Haronisz, 67.), Kócsa, Király (Szentpéteri, 67.) – Rosta. Vezetőedző: Tábori Ákos.

Sárga lap: Rjaskó, Papp, Telinger, Ungureán, ill. Hajdu, Frey, Szentpéteri

Gól: Annus (5.), Markó (60.), Ungureán (90.), ill. Rosta (16., 20.)

Schmidt Balázs: – Úgy gondolom, az első tizenöt percben jól játszott a csapat. Utána egy szabadrúgásból és vitatható tizenegyesből vezetést szerzett az ellenfél. Aztán tudtuk rendezni a sorokat, és a második félidőben, ha nehezen is, szerintem megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, úgyhogy gratulálok a srácoknak!

Tábori Ákos:  Azt gondolom, nem tudok a játékosok mentális állapotáról rosszat, negatívat mondani. Egytől egyig mindenki akarta a győzelmet. Vissza is tudtunk jönni a mérkőzésbe. Ezt az előnyt nem tudtuk megtartani, folyamatos egyéni hibák miatt. Amíg ezeket nem javítjuk ki, addig nem fogunk tudni nyerni.

A bajnokság aktuális állása: