2024.06.18.

Férfias küzdelemben gyűjtött pontokat a Mátramindszent

Fejet hajtott a Mátraverebély.

Múlt szombaton a Mátraverebélyt fogadta a Mátramindszent a vármegyei másodosztály tizenhatodik körében. Hamar kirajzolódott, hogy nagy csatában fog eldőlni, ki örülhet a mérkőzés zárásakor. Az első negyedóra után Jakab révén megszerezték a vezetést a hazaiak, majd mentek előre az egyenlítésért a vendégek, ami Nyerges góljával sikerült is. Nem egállal fordultak azonban a felek, még a szünet előtt Budai Krisztofer előnyhöz segítette a házigazdák. A második etapban sem adták föl a látogatók, és mivel a másik oldal sem tudta lezárni a meccset, a lefújásig maradtak izgalmak. Végül megtartották lépésfórjukat a ‘mindszentiek, akik kettő egyes győzelmet könyvelhettek el.

Megyei II. osztály, 16. forduló:

Mátramindszent SE-Mátraverebély-Szentkút SE 2-1 (2-1)

Vezette: Sáfrány Sz. T. (Menczel J.)

Mátramindszent SE: Illefalvi – Szűcs, Kun, Gál, Orosz – Boros, Kiss P. (Berki A., 68.), Jakab, Rácz M. – Budai K., Budai L. Játékos-edző: Berki Aladár.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Dorozsin, Szabó S., Végh, Kiss D. – Sáfrány (Pál-Balázs) – Csohány, Molnár, Kelemen, Kovács J. – Nyerges. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Sárga lap: Kiss P., Szűcs, ill. Kovács J.

Gól: Jakab (18.), Budai K. (42.), ill. Nyerges (36.)

Jók: Kun (a mezőny legjobbjai), az egész csapat, ill. senki

Berki Aladár: – Mint arra számitani is lehetett, nem volt megfelelő a létszám, de ezen a mérkőzésen ismét megmutattuk, hogy mindig az a legerősebb tizenegy, amely pályára lép! Minden játékosom előtt le a kalappal, köszönöm nekik ezt a mérkőzést, remélem, még sokszor láthatom ezt az arcát a csapatnak! Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Ismételten elmaradt kettő darab százszázalékos tizenegyesünk! Aki kilátogatott a mérkőzésre, az biztos nem bánta meg, egy rendkívül hajtós, jó meccsen tudtuk otthon tartani a három pontot. Mindkét oldalon remek kapusteljesítménnyel. Menetelünk tovább és próbálunk minél több pontot megszerezni a bajnokság hátralévő részében. Nagyon sajnálom, hogy a vendégek egyik legjobb játékosa megsérült, mielőbbi gyógyulást kívánok magam és a csapat nevében Janikának! További sok sikert a ‘Verebély együttesének!

Pál-Balázs Tamás: Jobban kezdtek a hazaiak és nyomást is gyakoroltak ránk, amíg mi kerestük a saját játékunkat. A vezetőgóljukra még tudtunk válaszolni, de szinte azonnal újra hátrányba kerültünk. A második félidőben már jobban néztünk ki, volt is lehetőségünk egyenlíteni, de sajnos kimaradtak a helyzetek. Kovács Jani játékosunknak mielőbbi felépülèst kívánunk lábtörése után! A ‘mindszentieknek gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

A bajnokság aktuális állása: