2024.05.27.

Döcögve, de hozta a kötelezőt a Mátraterenye

Jó darabig méltó riválisként küzdött a Karancsalja.

Szombaton Karancsalján tette tiszteletét a Mátraterenye a vármegyei második vonal kilencedik fordulójában. Egy öngól által gyorsan vezetést szereztek az egyértelmű esélyesként ringbe szálló látogatók, gyorsan jött azonban az egyenlítés. Ezt követően jó darabig méltó vetélytársként küzdöttek az ismét masszív védekezésre berendezkedő és elveszett labdát nem ismerő hazaiak. Hiába azonban az ellenfél igyekezete, a második etap elején megint a vendégeknél volt a lépésfór. A hajráig nyílt volt a meccs, az utolsó percekben viszont végleg lerendezték a csörtét a még kétszer eredményes, így négy egyes sikerre szert tevő ‘terenyeiek.

Vármegyei II. osztály, 9. forduló:

Karancsaljai MSE-Mátraterenye SE 1-4 (1-1)

Vezette: Varga P. B. (Sáfrány Sz. T., Elischer M.)

Karancsaljai MSE: Ivanics – Henglár, Bolyós G., Dienes Gábor, Dienes Gergely, Csicsman – Mede, Bolyós B., Lantos (Puporka K., 85.), Sásdi – Fekete (Tanka, 73.). Játékos-edzők: Lantos Zsolt, Csicsman Tamás.

Mátraterenye SE: Bocsó – Orosz, Pintér, Zsákai, Kun – Kobolák, Szalai, Berki A., Nagy Sz. (Nagy Noel, 46.) – Rácz M., Budai L. Edzők: Dancsok Roland, Berki Aladár.

Sárga lap: Tanka, ill. Kun

Gól: Fekete (5.), ill. Henglár (3., öngól), Budai L. (48.), Kobolák (84.), Rácz M. (88.)

Jók: Fekete (a csapat legjobbja), az egész csapat, ill. Budai L., Kun, Pintér

Lantos Zsolt: – A mérkőzés a számunkra „szokásos” mederben zajlott. A maximumot adta mindenki, és gyakorlatilag nyolcvan percig meccsben voltunk, szórványos ellenakcióinkban benne volt, hogy találunk egy gólt. Nagyon kellett ehhez Fekete Laci mintaszerű center játéka. Sajnos a végére megint kipukkadtunk és a mérleg nyelvét jelentő Budai-Rácz páros végleg eldöntötte a meccset. Gratulálok a vendégeknek a megérdemelt győzelemhez, a mieinknek a nagyon szép helytálláshoz! Gratulálnom kell annak a kilenc (!) negyven év feletti játékosnak is – négyen a ‘Terenyében, öten nálunk” -, akik ma pályára léptek. Igazi sportemberek! Hozzáteszem, ma a mi csapatunk átlagéletkora harminchét év felett volt… Ennek nyomán gondoltam, megnézem, mi a helyzet ezzel a megye kettővel. Az elmúlt fordulóban 217 játékos került be a jegyzőkönyvekbe, 19%, azaz negyvenegy fő (!) negyven pluszos. 22%, azaz negyvennyolc fő harminc pluszos. Alig több, mint a fele van harminc alatt. Szerintem ez minimum elgondolkodtató a jövőt tekintve. Pláne, hogy a „négy ikszesek” azok, akikre igazán számítani lehet. Elnézést kérek, hogy „túlléptem a hatáskörömön”, remélem, más is érdekesnek találja a fenti matekot. Ki-ki tegye hozzá még a saját gondolatait a mai eseményekről, meg az amatőr szinten bukszával fújt lufikról, és ki is jön az egyenlet vége.

Dancsok Roland: – Köszönjük Bocsó Norbinak, hogy elvállalta a kapuspozíciót! Plusz a jelenlévőknek, hogy ebben a kritikus időpontban részt tudtak venni a mérkőzésen! Hoztuk a kötelezőt, még, ha nyögvenyelősen is. Gratulálok a Karancsaljának!

A bajnokság aktuális állása: