2024.05.22.

Megküzdött a sikerért a Karancslapujtő II

Méltó ellenfélnek bizonyult a Mihálygerge.

Múlt vasárnap a Mihálygergét fogadta a Karancslapujtő második számú együttese a vármegyei második vonal tizenhatodik fordulójában. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák, leginkább küzdelem jellemezte a meccset, abszolút méltó riválisnak bizonyultak a táblázaton lejjebb található vendégek. Aztán a fordulás után gyorsan jött egy gól, Banka Kristóf révén előnybe kerültek a hazaiak, akik aztán az összecsapás kétharmadánál már kettővel vezettek. Ráadásul nem akárki, hanem a hosszú kihagyást követően ismét szerelést húzó, nem sokkal korábban csereként beszálló Lavaj vette be a kaput. Ekkor sem adták föl a látogatók, kisvártatva Oláh szépített. A hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítés érdekében a mihálygergeiek, de már nem jártak sikerrel. Kettő egyre győztek a ‘lapujtőiek.

Megyei II. osztály, 16. forduló:

Karancslapujtő KSE II-Mihálygerge SE 2-1 (0-0)

Vezette: Kiss D. (Elischer M., Berki A.)

Karancslapujtő KSE II: Hepp – Tóth P., Gordos, Cseh, Laczkó (Susán, 62.) – Fenes (Béres, 62.), Botos V., Sánta, Bozó (Lelovics, 83.) – Várbogyai (Oláh H., 74.), Banka K. (Lavaj, 56.). Vezetőedző: Szőrös Krisztián.

Mihálygerge SE: Bíró – Babka, Molnár (Dienes, 87.), Budveszel, Futó (Kovács B., 66.) – Ruzsinszki, Langa (Zsély L., 43.), Nyerges, Lantos (Rácz P., 78.)(Puszta, 91.) – Oláh T., Spala. Játékos-edző: Langa Attila.

Sárga lap: Botos V., ill. Babka

Gól: Banka K. (48.), Lavaj (60.), ill. Oláh T. (65.)

Jók: Cseh, Bozó, Lavaj, ill. az egész csapat

Szőrös Krisztián: – Olyan meccset játszottunk, amilyenre számítottam. Áttanulmányoztam az ellenfél korábbi meccseit, és egy eléggé kiegyensúlyozott csapatnak tűnt, szerintem a helyezés nem sokat számít. Ilyen mérkőzést is játszottunk. Kiegyenlített játék volt a pályán, nagyon sok párharccal, mindkét oldalon sok helyzettel, amik nagy százalékban nem lettek kihasználva egyik csapatnál sem. Gól nélkül fordultunk. A szünetben átbeszéltük a srácokkal, hogy mit is látok kintről. Úgy vélem, a második félidő elején meg is tudtuk valósítani, ami az elejétől szerettem volna. Betaláltunk egy szélről beadott labdából. Külön ki szeretném emelni, hogy ismét csatasorba állt Lavaj Zoltán, aki az 55. percben, hamarosan pedig gólt fejelt. Ez egy nagyon nagy pozitívum és örömteli számomra, ahogy a csapatnak is! Gratulálok a Mihálygergének a sportszerű játékhoz és további sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részére!

Langa Attila: – Kiváló időben, jó pályán és sok néző előtt játszottunk, egy közönségszórakoztató meccset. Véleményem szerint egy pontra rászolgáltunk, de most a mérleg nyelve a jó erőt képviselő ellenfelünk irányába billent, akiknek gratulálok, valamint sok sikert kívánok nekik! A játékosaimra büszke vagyok, mert nagyot küzdöttek, de most ez erre volt sajnos elég.

A bajnokság aktuális állása: