2024.04.16.

Pontot csent idegenből a Balassagyarmati SC

Egy hajszál választotta el a vendégeket a még nagyobb bravúrtól, csak a hosszabbításban tudott egyenlíteni a Karancslapujtő II.

Vasárnap a Balassagyarmati SC-t fogadta a Karancslapujtő tartalék együttese a vármegyei másodosztály tizenötödik körében. Gyors góllal kezdték a meccset a vendégek, de szépen lassan feleszméltek a házigazdák, akik előbb egalizáltak, majd a szünethez közeledve lépésfórba kerültek. A második felvonás elején a duplázó Kovács révén egyenlítettek a nem lankadó látogatók. Az utolsó percekben felgyorsultak az események. Bár éppen a rendes játékidő letelte előtt fordított a BSE, a hosszabbításban a hazaiak csereként beszálló edzője válaszolni tudott, így három hármas döntetlennel fejeződött be az izgalma menet.

Vármegyei II. osztály, 15. forduló:

Karancslapujtő KSE II-Balassagyarmati SC 3-3 (2-1)

Vezette: Kiss D. (Menczel J.)

Karancslapujtő KSE II: Gordos M. – Susán, Gordos T., Cseh, Béres – Bari M., Botos V., Sánta, Putnoki (Gerhát Á., 17.) – Banka K. (Szőrös, 77.), Oláh H. (Gerhát K., 46.). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Beniczky (Tóth Á., 62.)(Buzás, 82.), Csordás K., Vas, Szilveszter – Csábi B., Major, Lukács, Csábi G. – Csábi T., Kovács A. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Sárga lap: Bari, Susán, ill. Csordás K.

Gól: Gerhát (29.), Botos V. (39.), Szőrös (93.), ill. Kovács A. (10., 56.), Csordás K. (89.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Szőrös Krisztián: Hosszú idő után játszottunk újra hazai környezetben, nagyon vártuk már a srácokkal, hogy végre itthon is pályára tudjunk lépni. Nem sikerült összehozni úgy a játékunkat, ahogy vártuk. Megint alulmúltuk saját magunkat. Ez az ellenfélnek is „köszönhető”, mert a maga játékát igen jól játszó csapattal találkoztunk. Szerintem a pályán egyforma erők összecsapása volt. Teljesen jogosnak tartom a döntetlent. A Balassagyarmati SC-nek nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban a bajnoksághoz! Mi pedig készülünk a hétvégére, ahol szerintem a vármegye legjobb csapatával találkozunk, a Vizslással. Megpróbálunk teljes mellszélességgel helytállni. 

Babcsán Tibor: Ez a döntetlen jobban megvisel, mint egy nagyarányú vereség. Nem indult számunkra kedvezően a mérkőzés. Fél órával később érkeztünk meg a meccsre, mint ahogy kellett volna. Az ifista korú játékosok után szaladgáltunk, de érdekes módon, mindegyiknek egészségügyi problémája volt. Hét alapembere hiányzott a kezdőből, de én akkor sem adom fel! Akiket pályára küldtem, fantasztikusan játszottak és küzdöttek a győzelemért, de sajnos a 94. percben ez elúszott. Szerintem a játékvezető rosszul ítélte meg a szituációt. A kapusunk kezéből rúgták ki a hazaiak a labdát és úgy lett gól. Sajnos VAR nincs, ami ezt felülvizsgálta volna. Nem kívánom nagyon bírálni a játékvezetőt, de kissé részrehajló volt. A hazai csapat egy sportszerű, jól küzdő gárda, a továbbiakban sok sikert kívánok nekik! Csábi Szilárd elnök úrtól azt kérném, hogy beszélgessen el az ifista játékosokkal és edzőjükkel is! Itt valami nem kerek nekem! Szombaton a BSE meccsén a srácok mulatoztak, szórakoztak, az edzőjükkel együtt. Senkinek semmi baja nem volt! Csábi Tominak és Kovács Attilának azt üzenem, hogyha sok helyzetet is kihagynak, nálam akkor is ők a legjobb csatárok! Lukács Attila, te itt vagy a szívemben, nagyot harcoltál ma is!

A bajnokság aktuális állása: