2024.06.13.

Kétgólos hátrányból mentett pontot a Karancsalja

Nem volt elég az előny a Varsánynak.

Múlt szombaton a Varsányt fogadta a Karancsalja a vármegyei másodosztály tizenhetedik körében. Remekül indították a csörtét az edzőjüket nélkülözni kényszerű vendégek, akik Szabó és Király góljaival negyedóra alatt kétszer is beköszöntek. Lassacskán észbe kaptak a házigazdák, majd még a szünet előtt Puporka Richárd szépített. A második felvonásban mentek tovább előre a hazaiak, a hajrában pedig beérett a nyomásuk. Puporka Kálmán egalizált, egyúttal kialakítva a kettő kettes végeredményt.

Megyei II. osztály, 17. forduló:

Karancsaljai MSE-Varsány SE 2-2 (1-2)

Vezette: Trubin B. (Mravik B., Hegedűs M.)

Karancsaljai MSE: Ivanics – Miklós G. (Csicsman, 93.), Bolyós, Farkas, Ispán A. – Lantos – ifj. Puporka K. (Lehoczki, 81.), Kobolák (Szőke L., 46.), Ispán V., Oláh (Bettes, 46.) – Puporka R. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Varsány SE: Baráth – Takács R., Rigó, Mlinkó, Csizmadia – Unyi, Bakó, Takács G., Király – Szabó B. (Friskó, 91.), Kiss Á. Megbízott játékos-edzők: Lehoczki Dávid, Csizmadia Róbert.

Sárga lap: Ispán A., Puporka R., ill. Takács R., Mlinkó

Gól: Puporka R. (37.), ifj. Puporka K. (80.), ill. Szabó B. (4.), Király (14.)

Jók: Farkas, Lantos, Ispán V., ifj. Puporka K., Bettes, ill. az egész csapat

Smelkó Károly: – Sajnos gyengén kezdtünk, az elején sikerült két góllal elhúznia az ellenfélnek. Ezután kezdtünk el éledezni, a félidő végére pedig sikerült egy tizenegyesgóllal szépíteni az eredményen. Szünet után változtattam szerkezetben is, és két cserét hajtottam végre, aminek szerintem azért meglett az eredménye. Nagyobb nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre és a védekezésünk is egy picivel stabilabbá vált. Ezáltal a mérkőzés háromnegyedénél Puporka Kálmánnak sikerült megszerezni az egyenlítőgólt. A meccs hátralévő részében már nem nagyon tudtunk komoly helyzetet kidolgozni, bár azért voltak lehetőségeink. Viszont azt is el kell ismerni, hogy a Varsány kontrái veszélyesek voltak. Úgy érzem, a döntetlen reális. További sok sikert kívánok a varsányi csapatnak, mi pedig dolgozunk tovább! Próbálunk a hétvégén javítani egy győzelemmel. 

Lehoczki Dávid: Soros mérkőzésünkre négy hiányzóval érkeztünk meg. Nem volt egyszerű helyzet, mivel játékos-edzőnk sem tudott hazaérni és játékot vállalni. Így ezt a posztot erre a meccsre ketten töltöttük be. A csapat felszívta magát, hazai mezőnyfölény mellett sikerült kétgólos előnyre szert tenni. A vendéglátók próbálták gyors csatáraikat helyzetbe hozni, azonban a védelem egymást segítve, motiválva állta a sarat. El is telt volna az első félidő szépítő gól nélkül, azonban egy érthetetlen bírói döntést követően egy büntetőből szépítettek a hazaiak. Nem szoktunk bírói tevékenységet minősíteni, de a leggyengébb láncszem ő volt a meccsen. Érthetetlen döntéseket hozott. Olyan büntetőt fújt be, amin még egy-két hazai játékos is jót nevetett, ez, hogy lehet tizenegyes, mikor a védőnk tisztán rúgta el a labdát a támadó meg belefutott. A második félidőben is hasonló játékkép mellett lett volna lehetőségünk növelni az előnyt, azonban rendre rossz döntést hoztunk, aztán, ahogy lenni szokott, érkezett a hazai egyenlítés. A végén még lett volna egy utolsó utáni lehetőségünk, de ahelyett hogy berúgtuk volna, mondhatni, megijedtünk a lehetőségtől. Mondhatni, igazságos eredmény született, azonban úgy gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet, mert rászolgált volna a csapat, mindenki nagyon odatette magát, idősebbek és fiatalabbak egyaránt. Megyünk tovább, ezt az akaratot és játékot kell átmenteni a továbbiakra. Sok sikert kívánunk a masszív karancsaljai csapatnak, edzőjüknek pedig köszönjük az ismételten „szerény” és „kedves” szavakat, amit a meccs alatt egy-egy játékosnak, illetve az egyesületnek címzett.

A bajnokság aktuális állása: