2024.07.19.

A szezonban először örülhetett a Karancsalja

Szívből focizta fektették két vállra a Balassagyarmati SC-t a hazaiak.

Szombaton a Balassagyarmati SC-t fogadta a Karancsalja a vármegyei másodosztály ötödik körében. Két perc alatt előnybe kerültek a hazaiak, de hamarosan jött is az egyenlítés. Bekezdtek a csapatok, nem sokkal később megint a házigazdák vezettek. Ezt követően csak a helyzetek elrontásával jeleskedtek a látogatók, akik kapufákig és ziccerekig jutottak. A második felvonás elején növelték lépésfórjukat a csupa szív futballal előrukkoló és elveszett labdát nem ismerő vendéglátók. Bár a hajrához érve faragtak hátrányukból a balassagyarmatiak, egyenlíteni képtelenek voltak a hátralévő időben, Ivanics remekelt a kapuban. Végül három kettőre diadalmaskodtak a szezonban először nyerni tudó karancsaljaiak.

Vármegyei II. osztály, 5. forduló:

Karancsaljai MSE-Balassagyarmati SC 3-2 (2-1)

Vezette: Mércse L. (Reviczki J.)

Karancsaljai MSE: Ivanics – Henglár (Gregász, 70.), Bolyós G., Dienes Gábor, Dienes Gergely (Keviczki, 74.) – Száraz (Ravasz, 46.), Mede, Bolyós B., Sásdi (Tanka, 81.) – Máté B., Gordos (Rimai R., 50.). Edzők: Lantos Zsolt, Csicsman Tamás.

Balassagyarmati SC: Beniczky (Csordás Á., 46.) – Szilveszter B. (Kalász, 50.), Csordás K., Rodák, Varga K. – Csábi G., Major (Tóth Á., 67.), Csókási (Pifka, 50.), Csábi B. – Kovács A., Csábi T. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Sárga lap: Máté B.

Piros lap: Rodák (93., Balassagyarmati SC)

Gól: Henglár (2.), Bolyós (12.), Rimai R. (52.), ill. Varga K. (7.), Csábi T. (73.)

Jók: Ivanics (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Lantos Zsolt: – Ma a jóisten, a kapufa meg Ivanics Bandi is velünk volt… Gratulálok a csapatnak, nagyot harcoltak, és rászolgáltak, hogy megszülessen az első győzelmünk! A nagy fejlődésen átesett ‘Gyarmatnak további sok sikert kívánok!

Babcsán Tibor: – Közönségszórakoztató mérkőzés volt. Mondjuk, mi nem szórakoztunk annyira. Csak görcsösen akartunk, de nem jött össze semmi sem. Nyolc kapufánk volt, nyolc százszázalékos helyzetünk, és a végén vereség. Gratulálok a hazaiaknak, akik végigvédekezték a meccset, és három, kaput eltaláló lehetőségből lőttek három gólt, így nyertek. Ilyen a futball, ezért szeretjük. Volt burleszk is. A játékvezető középre intett, hogy gól. Majd reklamáltak a hazaiak, hogy kéz volt egy játékosunknál. Erre a bíró odament hozzá, és megkérdezte, hogy: „nem volt kéz?” Ő válaszolta: „nem!” A játékvezető erre szabadrúgást ítélt az ellenfélnek. Lehet, hogy kéz volt címszóval… A fiúk alázattal viselték a vereséget. Fel a fejjel, srácok, ez egy jó közösség! Hétvégén nyerünk otthon! Ez van, amikor a szíved győz, az eszed helyett… A meccsen jelenlévő játékosok tudják, hogy mire gondolok… Tehát ebben a fiaskóban bőven benne vagyok. További sok sikert a Karancsaljának!

A bajnokság aktuális állása: