2024.07.19.

Talpra állva nyert a Szügy

Hiába vezetett, pont nélkül maradt a Varsány.

Szombaton a Varsányt fogadta a Szügy a vármegyei másodosztály ötödik fordulójában. Alaposan meglepték előzetesen egyértelmű esélyesnek számító ellenfelüket a vendégek, akik három perc alatt megszerezték a vezetést. Ezt követően hiába próbálkoztak nagy elánnal a házigazdák, csak helyzetekig jutottak a szünetig, az egyenlítés nem jött össze. Ami késik, nem múlik alapon, a második felvonás elején érkezett a válasz. Hamarosan újra előnybe kerülhettek volna a látogatók, már-már úgy tűnt, büntetőt rúghatnak, de végül a másik oldal jött kifelé közvetett szabadrúgással. A játékrész derekán fordított a címvédő, majd a hajrához érve végleg lezárták a mérkőzést a három egyes sikerre szert tevő hazaiak. Emelt fővel szenvedtek vereséget a nagyot küzdő varsányiak.

Vármegyei II. osztály, 5. forduló:

Szügy SE-Varsány SE 3-1 (0-1)

Vezette: Menczel J. (Ferencz P.)

Szügy SE: Kakuja – Ágner (Mindszenty, 46.), Gaál, Szilágyi, Varga Á. – Hugyecz, Saár, Koplányi (Rutai, 76.), Brezovszki (Jónás, 71.) – Berki A. (Reznyik, 81.), Rónási (Nyírjei, 58.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Varsány SE: Baráth – Friskó, Mlinkó, Takács G. (Takács R., 87.), Csizmadia – Unyi (Rigó B., 82.), Király T., Rigó R. (Király Sz., 58.), Báránkó – Sámuel, Kiss Á. (Lehoczki, 87.). Játékos-edző: Báránkó Gábor.

Sárga lap: Koplányi, ill. Sámuel

Gól: Koplányi (52.), Nyírjei (67.), Mindszenty (80.), ill. Sámuel (3.)

Jók: Brezovszki, Koplányi, Varga Á., Rónási, Berki A., ill. az egész csapat

Koplányi Örs: – NB I-es szintű pályán, számtalan helyzetet kidolgozva, a szerencsének köszönhetően nyertünk. Magunknak tettük nehézzé, hogy miénk legyen a három pont. Köszönjük Koleszár Krisztiánnak az alázatos munkát! További sok sikert a Varsánynak!

Báránkó Gábor: – Nagyon rég láttam azt a csapatomtól az első perctől kezdve, amit kértem tőlük az öltözőben. Hamar meg is lett az eredménye, mert egy szép kontratámadás után vezetést tudtunk szerezni. Nyomás alatt voltunk szintén végig, de erre is számítottunk, mi csak kőkeményen védekeztünk, néhol határozott belépőkkel. Nem is tetszett ez a hazai csapatnak és szurkolóiknak. Volt lehetőség az egyenlítésre, de sikerült kihúzni a félidőt. A második játékrész is jól kezdődött, egy nagyobb helyet ismét kimaradt részünkről. Percek múlva egy nagyon szép hazai támadásból megszületett az egyenlítő találat. Nem adtuk fel, biztattuk egymást, kemény védekezés mellett csakis a kontratámadás maradt hátra. Aztán jött a fekete leves és a véleményem szerint gusztustalan bírói ítélet, mikor tizenegyest ítéltek javunkra, a játékvezető befújta, aztán egy körülbelül húszéves kislány partjelző, mindenfelé jelzés nélkül kihívta magához a bírót és kifelé jött szabadrúgás. Ezer olyan szituáció, volt már az életben, ahol a partjelző jobb helyből ítélhetné meg a dolgot, de arra hivatkozik, hogy nem bírálhatja felül a bírót! Ma egy húszéves lány ezt megtette, VAR-szoba nélkül! Ilyen nincs! Ma nem nyerhetett a Varsány! Miért kell így belenyúlni egy olyan meccsbe, ahol partiban vagyunk egy nagyon jó csapat ellen?! Mi minden oldalról vérzünk hetek óta! Az ember kedvét elveszik teljesen a focitól ezek a bírói döntések! Akkor agyaltam rajta, de bánom, hogy nem tessékeltem le az egész csapatot a pályáról! Összetörve álltunk a pályán az ítélet után, és körülbelül egy percre rá kaptunk egy védhetetlen bombagól. Az idegállapotok miatt azt sem tudta a csapat, hogy ez valóság vagy álom! Amennyire tudtunk még, becsületből küzdöttünk, erőnk a végtelenségig elfogyott, rúgtunk még egy felső kapufát, és a részünkről ennyi volt a találkozó. A frissen beállt, ügyes és képzett hazai játékosok szépen gurítottak még nekünk egyet, így három eggyel mentünk befelé, közel kétszázas vérnyomással az öltözőbe. Gratulálok a szügyi csapatnak, ismét megvertek minket, hülye lennék azt mondani, hogy simán verhetők, de ma a bírói ítélet mentette meg őket! Elnézést kérek tőlük, ha pár játékosom eléggé kifakadt és nem szép szavakat használt, de ahogy az első félidő alapján sokuknak nem tetszett az eredmény, úgy nekünk sem tetszett ez a bírói ítélet! Gratulálok a csapatomnak, mert emelt fővel vonulhattunk átöltözni!

A bajnokság aktuális állása: