2024.06.23.

A 92. percben mentett pontot a Karancslapujtő II

Hiába vezetett két góllal a Karancsalja, meg kellett elégednie egy ponttal.

Múlt szombaton szomszédvári rangadót rendeztek a vármegyei másodosztály huszadik körében. A Karancsalja a Karancslapujtő második számú csapatát fogadta. Szemszögükből remekül indult a meccs a hazaiak számára, egy könnyű síppal büntetőből két perc alatt betaláltak. Ezt követően nem jött össze az egyenlítés a vendégeknek, sőt a duplázó Puporka Richárd a szünet előtt növelte övéi lépésfórját. A fordulás után hamar tíz főre olvadtak egy piros lap végett a házigazdák. Hamarosan Banka Kristóf szépített. Aztán egy vétlen kezezés miatt megítélt tizenegyest elrontottak a karancsaljaiak, Hepp hárított.. A 92. percben jött a slusszpoén, beérett a látogatók nyomása, Botos egalizált. Nem sokkal később akár a győzelmet is megszerezhették volna a ‘lapujtőiek, de csak a felső lécet találták el, így kettő kettes döntetlennel fejeződött be a csörte.

Megyei II. osztály, 20. forduló:

Karancsaljai MSE-Karancslapujtő KSE II 2-2 (2-0)

Vezette: Varga P. B. (Reviczki J., Berki A.)

Karancsaljai MSE: id. Puporka K. – Miklós G., Szőke L., Farkas, Ispán A. – Bolyós (Bettes, 60.) – Puporka R., Kobolák (Lantos, 90.), Ispán V., ifj. Puporka K. – Lehoczki (Oláh F., 46.). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Karancslapujtő KSE II: Hepp – Tóth P., Susán, Cseh, Bozó – Várbogyai, Botos V., Sánta, Fenes – Oláh H., Banka K. (Bodor, 76.). Vezetőedző: Szőrös Krisztián.

Sárga lap: Lehoczki, Ispán V., Kobolák, Puporka R., id. Puporka K., ill. Oláh H., Botos V., Sánta, Várbogyai, Susán

Piros lap: Ispán A. (57., Karancsaljai MSE)

Gól: Puporka R. (2., 39.), ill. Banka K. (62.), Botos V. (92.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Smelkó Károly:  Jól kezdtük a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy egy teljesen jogos tizenegyest fújt be a spori, volt kontakt. Megszereztük a vezetést. Aztán mezőnyben folyt a játék. Rengeteg párharc volt, amiből azt mondom, nem jöttünk ki rosszul. Az első félidőben nagy helyzetet nem is tudott kidolgozni a Karancslapujtő. Sikerült még egyet rúgnunk az első félidőben. Nyilván a kettő null veszélyes eredmény, de a második félidőben sajnos a kiállítás rányomta a bélyegét a meccsre. Az 57. percben kiállították Ispán Alexet, így tíz emberre fogyatkoztunk. Nyilván emberhátrányban nehezebb játszani. Ettől függetlenül azt mondom, hogy így is végig tartottuk magunkat. Persze már nagyon jöttek. Aztán megkaptuk az egyenlítőgólt. Szép fejesgól volt. Azért azt hozzá kell tennem, ha kettő egynél berúgjuk a büntetőt, három egy, akkor vége a mérkőzésnek, nincsen miről beszélni. Nem ment be. Van ilyen a fociban. Utána akár meg is nyerhette volna a meccset az ellenfél. A végén volt egy szituáció, amikor Ispán Viktor kilépett egy az egyben. Meg kell mondjam őszintén, a védő azt csinálta, amit kellett. Tök mindegy, hogy sárga volt vagy kiállítás, rajtunk egyik sem segített volna, egy perc volt hátra. Megcsinálta a faultot, ez a foci velejárója. Tovább kell mennünk! Voltak nagyon jó teljesítményeink. Úgy érzem, egyben van a csapat. Ismét nem kaptunk ki. A mérkőzés előtt nyilatkoztam, hogy emelt fővel jöjjünk le a pályáról. Ez maximálisan így volt. Szerintem a találkozó összképe alapján reális volt az iksz. Gratulálok a vendégeknek, hogy sikerült nekik elvinni innen egy pontot! Mi pedig dolgozunk tovább, és próbáljuk kijavítani a hibáinkat!

Szőrös Krisztián:  Elég kettős érzéseim vannak. Eljöttünk egy helyi rangadóra, amit úgy gondolom, a két csapatnak kellett volna eldöntenie. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, mert ki vagyok én, hogy ezt megtegyem, ez viszont kritikán aluli volt! Egy olyan meccsen, ahol két amatőr csapat eljön futballozni, a második percben befújt egy olyan jogtalan tizenegyest, amivel a hazaiak felé billentette a mércét, és ezzel nagyon meg lett nehezítve a mi játékunk. Nem szeretném csúnya jelzővel illetni a sporikat, de úgy vélem, nem nőttek fel a feladathoz! Egyébként egy brusztolós, küzdős mérkőzés volt. Erre is számítottunk. Tudtuk, hogy a Karancsalja egy masszív csapat. Van két-három emberük, aki véleményem szerint magasabb szinten is futballozhatna. Rájuk külön is készültünk. Mi próbáltuk játszani a magunk stílusát, a végén pedig be tudtuk bizonyítani, hogy a megye kettőben ez ül és a helyén van. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert mindent megtettek a siker érdekében! Most ez egy pontban valósult meg. A hazaiaknak további sok sikert kívánok! Köszönöm, hogy a volt edzőmmel szemben egyszer felnőtt bajnokin is ülhettem az ellenfél kispadján!

A bajnokság aktuális állása: