2024.04.22.

Tisztes vereséget szenvedett a Mátraverebély.

Szombaton a Mátraverebélyt fogadta a Rimóc a vármegyei másodosztály tizenötödik fordulójában. Tíz perc alatt meglett a vezetés az esélyesként kesztyűt húzó hazaiaknak, nem sokkal később viszont egyenlítettek a lelkes látogatók. A szünethez közeledve, még kétszer be tudtak találni a házigazdák, nagy lépést téve a győzelem irányába. A vendégek becsületére váljék, hogy nem adták fel, küzdöttek a végsőkig, a hajrában pedig még szépíteniük is sikerült. A hátralévő pár percben igyekezett egyenlíteni a hátrányban lévő oldal, amit kihasználtak a még egyszer eredményes rimóciak, akik négy kettes arányú sikert könyvelhettek el.

Vármegyei II. osztály, 15. forduló:

Rimóc SE-Mátraverebély-Szentkút SE 4-2 (3-1)

Vezette: Hegedűs M. (Kürtössy O., Babcsán Zs.)

Rimóc SE: Imre Z. – Rácz Sz., Fábián, Csizmadia (Tótok, 71.), Baranyi S. – Mócsány P. (Rácz A., 71.), Bangó Renátó (Czupkó, 89.), Rácz I., Bangó B. (Krivánszky, 87.) – Bangó Rómeó (Kis I., 87.), Balázs L. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Dorozsin, Szabó S., Végh, Deák – Jakubovics, Csépány, Kéri, Varga Zs. – Rácz T. (Szepesi, 3.), Kovács J. Vezetőedző: Verebélyi László.

Sárga lap: Szabó S., Végh B.

Gól: Bangó B. (10.), Balázs L. (32., 86.), Bangó Rómeó (41.), ill. Szepesi (13.), Varga Zs. (82.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Fábián Róbert: Egy jól előkészített pályán játszottunk egy jó mérkőzést, ahol kilencven percig végig kézben tartva a meccset, begyűjtöttük a három pontot. Elégedett vagyok a mutatott játékkal és ez párosult szép gólokkal is! A sérült ‘verebélyi játékosnak mielőbbi felépülést kívánok, csapatának pedig sikeresebb folytatást!

Verebélyi László:A meccs sajnos nagyon rosszul kezdődött számunkra, mivel a harmadik percben egy szerencsétlen mozdulat következtében játékosunk, Rácz Tibor komolynak tűnő sérülést szenvedett. Ha valami, akkor ezek a sérülések nagyon nem hiányoznak egy nehéz helyzetben lévő egyesületnek, remélem, előbb-utóbb lekerül rólunk a rontás. A mérkőzésről annyit, hogy a Rimóc megérdemelten tartotta otthon a három pontot, viszont a mi szemszögünkből, győzelemmel felérő vereségként kezeljük a dolgot és nincs bennünk keserűség. A srácok hozzáállása nagyon jó, ezért az ilyen találkozó a közösségünket a vereség ellenére is inkább építi, miközben hétről hétre hasznos tapasztalatokkal leszünk gazdagabbak. A mérkőzés végén, a 86. percben, három kettőnél egy szögletnél, a kérésemnek megfelelően az egyenlítés reményében kockáztattunk, melyből sajnos az ellenfél megkontrázott minket, így alakult ki a végeredmény. Örömhír viszont, hogy két fiatalt is avattunk, Kéri Vencel, illetve Szepesi Ádám személyében, külön öröm, hogy Ádám tizenhat évesen emlékezetes góllal tudott bemutatkozni első felnőtt mérkőzésén, innen is gratulálok nekik! Rácz Tibinek mielőbbi gyógyulást kívánunk, sérülésével kapcsolatban reméljük a legjobbakat! A korrekt rimóci csapatnak további sok sikert a jövőben!

A bajnokság aktuális állása: