2024.05.27.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban: Csordás Krisztián

Csapata védelmének oszlopaként segítette hozzá az ősz meglepetéséhez együttesét a korábban veretlen Rimócnál győzni tudó Balassagyarmati SC védője.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizenkettedik fordulója után a Balassagyarmati SC védője, Csordás Krisztián mellett tettük le a voksunkat, aki együttese legjobbjaként segítette hozzá az ősz meglepetéséhez a korábban veretlen Rimóc otthonában kettő egyes sikert elérő csapatát. Most pedig jöjjön a védelme oszlopának számító játékossal készült interjúnk!

– Finoman szólva sem önök számítottak a párharc esélyesének…

– Sajnos nem sok esetben mondható el, hogy mi számítunk az esélyesebb félnek, azonban az előző szezonokhoz képest jelentősen látható a javulás – vágott bele Csordás Krisztián. Ezt jól mutatja, hogy a Vizslási SE, illetve a Szügy SE kivételével bármelyik meccsen volt keresnivalónk. A fordulót tekintve a keret elég karcsún állt össze, így a mérkőzés kezdete előtt aggodalomra adott okot, hogy mégis ez a felállást mennyire és milyen formában fogja megváltoztatni. Babcsán Tibor hatalmas rutinja itt mutatkozott meg, ugyanis önfejű döntések helyett, a csapat és a játékosok véleményét kikérve, közösen lett a kezdőcsapat meghatározva. Összességében az előző fordulókban elért sikerek, valamint a csapat összetartásából kifolyólag, a sok hiányzó ellenére is érezhető volt az akarat minden egyes játékosunkon már a meccs kezdete előtt.

– Milyen gondolatokkal tudja összefoglalni a végül komoly meglepetéssel záruló találkozót?

– Először is, szeretném Babcsán Tibornak és Kovács Attilának megköszönni, hogy a csapatkapitányi karszalagot és a bizalmat nekem szavazták meg, és egy ilyen csapat élén állhatok. A mérkőzés első percétől fogva az egész csapat rendezetten, az öltözőben megbeszéltek szerint csinálta a dolgát. Az első félidő során viszonylag kevés helyzetet sikerült mindkét oldalon kialakítani, amely nálunk a szervezett védekezés, valamint a szoros emberfogásnak volt köszönhető. Szünetben az egész csapat érezte, hogy ezt a meccset meg kell nyerni, hogy meg tudjuk csinálni, és így is mentünk fel a második félidőre. Ennek a mentalitásnak meg is lett az eredménye. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, egy-egy elleni szituációkat hibáztunk, kapufákat rúgtunk és fejeltünk, végül meg lett az eredménye. Csábi Gabi egy felívelést követően megszerezte a vezetőgólunkat. Ezután viszont a hazai csapat is egyre pontosabban focizott és növelte a ránk nehezedő nyomást. Ekkor egy büntetőhöz sikerült jutniuk, melyet viszont öcsém, Csordás Ádám nagy bravúrral védett. Az eseményeket nem sokkal később egy kis csetepaté követte, amely során az ellenfél egyik játékosa ki lett állítva. Végül emberhátrányban is sikerült betalálniuk, ezzel egy egyre módosítani az állást, viszont a csapatot morálisan nem sikerült megtörniük. A mérkőzés vége előtt Csábi Bence egy szép szólójával sikerült egy újabb gólt szereznünk és ezzel beállítani a kettő egyes végeredményt. A meccs során az egész csapat szívvel-lélekkel küzdött az eredményért és egymásért. Kapusunk, Ádám, mint fentebb említettem, nagymértékben hozzájárult a sikerhez. A védősorunk, Beniczky Péter, Lukács Attila, jómagam és Csábi Bence majdhogynem áthatolhatatlan falat képzett. A középpályánkon Tóth Ádám, Csábi Gábor, Pifka Gergő, Major Tomi és Csokási Csabi, mint a robotok, úgy hajtottak egész meccsen. Fáradhatatlanul, már amikor minden porcikájuk fájt, akkor sem adták fel és végig csinálták. A csatársorban lévő Horváth Bence pedig akár maratont is futhatott volna, annyit hajtott az összecsapás során. Csereként beállt Buzás Viktornak pedig sikerült a szezonban a legjobb teljesítményét nyújtania.

– Mi a véleménye saját teljesítményéről?

– Igyekszem hétről hétre a legjobb teljesítményt nyújtani, ami az őszi szezon során hellyel- közzel sikerült is, úgy érzem. Szeretném, hogy egyszer a BSC-ből vármegyei kettes szinten egy jó csapat legyen, ezért törekszem mindig a maximumra. Viszont a sikeres eredmények nem egyéni teljesítményeknek, hanem a csapat hozzáállásának köszönhetők. Az elmúlt hetekben az a tűz, ami a játékosok szemében van, az az akarat, amit mutatnak, a sikerünk kulcsa.

– Mire számít az idény hátralévő részében?

– Az ősz folyamán sajnos a teljesítményünk olyan volt, mint egy hullámvasút. Értünk el szép sikereket, viszont utána újra a gödör aljára zuhantunk. Remélhetőleg az utóbbi hetekben történő formajavulásunkat át tudjuk vinni a tavaszi szezonra és a tavasz meglepetés csapata lehetünk. Ehhez viszont az ifistáinknak is nagy szerepük van. Szeretném itt is megköszönni nekik az őszi szezon folyamán nyújtott segítségüket, és remélem, hogy tavasszal még több szép emlékben lesz részünk.

– Szombaton a Tart fogadják. Mit vár a meccsel kapcsolatban? 

– Az előző évekből kiindulva, a Tar ellen most is egy nehéz mérkőzés vár ránk. A mostani siker hatására nem szabad elszállnunk, két lábbal a földön kell maradnunk és ugyanígy tovább menni, akkor megnyerhetjük a mérkőzést.