A hétvége játékosa a Megye II. osztályban: Gráf András

Gabi

Duplája mellett gólpasszal vette ki a részét együttese Zagyvaróna elleni sikeréből a Bánk középpályása.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A kilencedik kör után a Bánk középpályására, Gráf Andrásra voksoltunk, aki duplája mellett egy gólpasszal vette ki a részét csapata Zagyvaróna elleni öt-nullás győzelméből. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó játékossal készült riportunk!

– Hogyan tekint vissza a meccsre?

– Igazi futballidő, borzalmas körülmények és rendkívül rossz talajú pálya várta a csapatokat – kezdte Gráf András. Már a mérkőzés elején kezünkbe vettük az irányítást és sorra dolgoztuk ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket, de sajnos a kapu előtt megint nagyon pontatlanok voltunk. Mezőnyfölényünk csak a félidő derekán érett góllá. A második félidőre még nagyobb elánnal futottunk ki a pályára. Hamar megszereztük második gólunkat, így a csapat még nyugodtabbá vált, az érdemi kérdések úgy gondolom, eldőltek, már csak a számszerűség volt kérdés. A múlt hetihez ellentétesen most a második félidőben játszottunk jobban, talán ez annak is volt köszönhető, hogy létszámban is megvoltunk, és a mester végre tudott frissíteni, új lendületet adni a csapatnak. Kis hiányérzetem, azért van, mert a helyzetek alapján sokkal nagyobb arányú győzelmet kellett volna aratnunk. Az viszont végre pozitív, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. A győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

– Milyen körülmények között érte el góljait?

– Az elsőnél egy jobb oldali támadást követően érkeztem a büntetőterületen belülre, ahol Pásztor Gabi hozott jó helyzetbe, a tizenegyespont magasságában átvettem a labdát, majd a hosszú sarokba lőttem laposan. A másodiknál szinte ugyanaz volt a forgatókönyv, Pásztor Gabi remek jobboldali beadását követően a védőket megelőzve sikerült a léc alá bólintanom. Nagyon örültem a góljaimnak, a csapatnak és nekem is fontos volt lélektanilag. Pályafutásom során nem sokszor adatott meg, hogy két gólt rúgjak egy mérkőzésen, de most akár négy-ötig is eljuthattam volna, ha kicsit koncentráltabb, higgadtabb vagyok a befejezéseknél.

– Mi a véleménye eddigi szereplésük kapcsán és mit vár a folytatástól?

– Ez az év teljesen más, mint a többi. Eddig mindig toronymagas esélyesei voltunk a bajnokságnak, gólokkal nyertük a meccseket. Ebben az idényben, minden mérkőzésen vért kell izzadjunk a győzelemért, pontokért. A csapat teljesen átalakult, kicserélődött, Kovács Imre lehetőségei sajnos elég behatároltak. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy jelenlegi helyzetünkben ezekből a győzelmekből lehet és kell erőt merítenünk, hogy a rangadókat is meg tudjuk nyerni, és újra harcba szállhassunk a bajnoki aranyért vívott küzdelembe. Jelenleg azt gondolom, a realitás a harmadik hely megszerzése, viszont a Bánkot és a srácokat ismerve, soha nem adjuk fel, és nem mondunk le a jól megszokott aranyról. Sok van még hátra a szezonból, és egy jó őszi sorozattal, tavaszra megerősödve, újra régi fényében tündökölhet a bánki csapat.

– Kisebb érdekesség, időközben kizárták a bajnokságból legutóbbi ellenfelüket. Mit gondol róla, hogy már csak kilenc résztvevője van a mezőnynek?

– Nem lepődök meg azon, ha visszalép egy csapat, Nógrád megyében sajnos ez már egy “bevett szokás” , hogy megcsonkul a mezőny. Azzal nem lenne probléma, hogy kevesebb csapat van egy bajnokságban, ha közel azonos erőt képviselnek, viszont azt mindenki látja, hogy évek óta nagyon gyenge a mezőny, egy-két kiemelkedőbb csapatot leszámítva. De nekünk továbbra is csak magunkkal kell foglalkozni és alkalmazkodni a kialakult körülményekhez.

– Szombaton a Bercelt fogadják. Mire számít a mérkőzés kapcsán?

– A szombati Bercel elleni mérkőzés nagy csatát fog hozni, hiszen mindkét csapat jobb formát mutat a kezdeti botladozás után. Szeretnénk kijavítani az első fordulóbeli pontvesztésünket és tovább folytatni megkezdett győzelmi sorozatunkat. Szoros mérkőzésen kettő-egyes bánki sikerre tippelek!

Next Post

Megye egyes játékos-tippelde

A Szécsény VSE középpályása mondta el várakozásait az aktuális mérkőzések kapcsán. A következő hétvégén már a tizedik fordulóra kerül sor a megye egyben. A bajnokság során rendszeres jelleggel jelentkezünk majd weboldalunkon egy rovattal, amelyben a résztvevő csapatok egy-egy erősségének számító játékosa tippel az adott kör mérkőzéseire. Az aktuális program előtt […]
error: Content is protected !!