A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Bazsányi Péter

Gabi

Triplával segítette győzelemhez csapatát az Ecseget elintéző Karancsalja támadója.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A kilencedik kör után a keleti-régióban vitézkedő Karancsalja csatárára, Bazsányi Péterre voksoltunk, aki mesterhármassal segítette győzelemhez az Ecseg ellen Magyargécen négy-egyes sikert arató együttesét. Most pedig jöjjön a rutinos támadóval készített interjúnk!

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a mérkőzésre?

– Mindenféleképpen győzelmi szándékkal érkeztünk a Magyargécen megrendezett meccsre – mondta Bazsányi Péter. Tudtuk, hogy a rossz minőségű pálya nem fog nekünk kedvezni. Egy-két hiányzóval számolt az edzőnk, de ahhoz képest a legerősebb csapattal álltunk ki. Sok helyzetet alakítottunk ki, és ugyan nehéz volt őket föltörni, a második félidőben sikerült gólokat szerezni.

– Miképpen festettek a találatai?

– Mindegyiket beadás után értem el. Valamennyi gólnál a szélről érkezett a labda, én érkeztem középen, aztán végeztem a dolgomat.

– A mostani szezon előtt igazolt jelenlegi csapatához. Hogyan került újdonsült állomáshelyére?

– Negyven évig Miskolcon éltem, aztán a magánéletem úgy hozta, hogy Salgótarjánba költöztem a mostani páromhoz. Ő ottani születésű és ott is lakik a városban. A gyerekek révén megismerkedtem Lantos Zsoltival, aki a csapat mellett tevékenykedik, illetve játszik is. Megkérdezte, lenne-e kedvem csatlakozni hozzájuk, eljárnék-e hétvégenként focizgatni és kispályázni. Szívesen vettem a felkérést és odaigazoltam hozzájuk. Korábban csak Borsod megyében futballoztam, illetve még fiatal koromban a Dunántúlon. Ilyen szinten sem játszottam még, inkább magasabb osztályokban. Nagyon jól fogadtak a fiúk ahhoz képest, hogy nincsenek edzések, ezért keveset találkozunk, jóformán csak hétvégenként jövünk össze. A Pirazol nevű kispályás társaságban többen is játszanak a nagypályás csapatból, úgyhogy teljesen jól érzem magam. Örülök, hogy a srácokkal lehetek.

– Az eddigiek alapján mi a véleménye a nógrádi labdarúgásról?

– Kicsit másabb, mint a borsodi volt. Itt nagyobb a lelkesedés és az alázat, de szerintem Borsodban erősebb a taktikai felkészítés. Fizikálisan egyformának mondható a két megye fociba. Itt inkább erőből játsszák a futballt. 

– Öt bajnoki fellépésén nyolc gólnál jár. Hogy látja ezeket a számokat?

– A mérkőzésszámmal nem vagyok elégedett. Ez a munkámnak és a családi elfoglaltságomnak köszönhető, illetve volt egy térdsérülésem. Pont a két vesztes meccsen nem tudtam pályára lépni. Szerettem volna több találkozón részt venni, de ennyi sikerült. A gólok száma mindig lehetett volna több, mert azért az osztályhoz képest jó csapatban futballozom, így nekem is egyszerűbb gólokat lőni. Nagyon jó játékosok vannak, egyénileg és csapatszinten is teljesen jól működik a társaság. Többször is eredményes lehettem volna eddig, de ennyi jött össze. A legtöbb találatomat a gólpasszokat adó Fekete Zolinak köszönhetem. Bár soha nem találkoztam vele korábban, csak a meccseken, a képességeinek köszönhetően nagyon jól megértjük egymást oda-vissza alapon.

– Eddigi tapasztalatai alapján mit gondol, mire lehetnek képesek ebben az idényben?

– Szerintem a dobogó a minimum. Az pedig, hogy melyik foka, attól fog függni, hogyan tud összejönni a társaság. Elég szűkösen vagyunk, mindig akadnak hiányzónk. Engem a sérülésem, többeket pedig a munkahely hátráltat. Reménykedünk az első helyben, de ahhoz mindennek össze kellene jönnie, hogy minél többször ott legyenek a meghatározó játékosok, elkerüljenek a sérülések, ne szóljanak közbe munkahelyi dolgok és a COVID sem.

– Szombaton a karancssági Feláldozhatók fedőnevű alakulatot fogadják. Mit vár a meccstől?

– Egyértelműen győzelemre készülünk! Én nem ismerem a csapatokat és az erőviszonyokat. Valamikor az ellenfél neve sem jut eszembe, még idegen a közeg és a környékbéli települések. A többiektől azt hallottam, három forduló múlva lesz egy nagy rangadónk, előtte pedig két úgymond olyan mérkőzés, amit mindenképpen meg kellene nyerni.

Next Post

Nyugati megye hármas játékos-tippelde

A Nagyoroszi HBB SE középpályása, Pál László mondta el várakozásait a tizedik kör meccsei kapcsán. A következő hétvégén a tizedik körrel folytatódik a nyugati megye három. A bajnokság során fordulóról-fordulóra jelentkezünk majd weboldalunkon egy rovattal, amelyben a résztvevő csapatok egy-egy erősségének számító játékosa tippel az aktuális mérkőzésekre. A közelgő meccsek […]
error: Content is protected !!