2024.05.27.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban: Bolyós Bence

Mesternégyessel vezette győzelemre csapatát a Tart két vállra fektető Karancsalja középpályása.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizenegyedik fordulója után a Karancsalja középpályása, Bolyós Bencére voksoltunk, aki csapata valamennyi gólját jegyezve vezette győzelemre övéit a Tar ellen négy kettőre megnyert bajnoki alkalmával. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó játékossal készült interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a legutóbbi bajnokira?

– Először is, köszönöm szépen, hogy engem választottatok a forduló játékosának – vágott bele Bolyós Bence. A mérkőzésről annyit, hogy az első perctől érződött, hogy a látogatóknak is nagyon fontos ez az összecsapás, tudták, hogy az ilyen meccseken lehet főként keresnivalójuk. Jobban is kezdték a találkozót, az első tizenöt-húsz percben ők domináltak, bár ez betudható a mesterünk nagyszerű taktikájának is, miszerint az elején tartjuk a szokásos védekező formációnkat, majd ebből próbálunk váltani, feljebb lépni és letámadni, támadásokat vezetni. Aztán ez a váltás kissé nehézkesre sikeredett, de később sikerült még a félidő előtt kétszer is betalálnunk, és bár az ellenfelünk a fordulást követően szépíteni tudott, szerencsére gyorsan jött a válasz is rá és az utolsó gólunk már eldöntötte a találkozót.

– Nehéz időszakot tudnak maguk mögött, de végül is sikerült átvészelni a megpróbáltatásokat.

– Év elején azt vállaltuk, hogy kicsit gyengébb szereplés mellett, egy összetartó, egységes csapatot építünk. Ez teljes mértékben megvalósult, nagyon jó társaság jött össze, és ami szerintem a legfontosabb, a csapatot intelligens, normális srácok alkotják, akikre lehet számítani a meccseken és a harmadik félidőben is. Itt emelném ki Lantos Zsolt és Csicsman Tamás hatalmas munkáját, amit a szezon kezdet óta beletesznek.

– Ennek tükrében mi a véleménye az eddigi szereplésről?

Tudtuk, hogy nagyon nehéz szezon elé nézünk, de úgy gondolom, hogy a vizslási, valamint a szügyi kirándulásainkon kívül nem adtuk könnyen a bőrünket senkinek sem.

– Mit vár a folytatásban?

– A folytatásban szeretném, ha a csapatunk ugyanilyen egységes, illetve szervezett maradna, és a jó közösségünk tovább épülne, aztán egy jó alapozással a tavaszi szezonban több pontot is gyűjthetünk majd.

– Szombaton a BSE-hez látogatnak. Mire számít a mérkőzés kapcsán?

– A hétvégén természetesen nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de nem feltartott kezekkel megyünk ‘Gyarmatra, igyekszünk majd tisztesen helytállni.