2024.05.26.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Varga Sándor

Triplával vette ki a részét csapata rangadón elért sikeréből a Patakot legyűrő Érsekvadkert II csatára.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenegyedik fordulót követően az Érsekvadkert II játékosára, Varga Sándorra voksoltunk, aki csapata legjobbjaként tripláig jutva segítette hozzá együttesét a Patak elleni rangadón elért öt hármas sikerhez. Most pedig jöjjön a fontos gólokkal előrukkoló támadóval készült riportunk!

– Hogyan tekint vissza a mögöttünk hagyott derbire?

– Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, mert egyéni hibákból kaptunk gólokat – mondta Varga Sándor. Mint a videóban is látszott, az egyiknél a kapusunk véletlenül kiejtette a kezéből a labdát. A tizenegyesnél kifelé vitte a játékos a lasztit az alapvonal felé, odanyúltunk kicsit, a támadó jó ütemben elengedte magát, így adható volt a büntető. A harmadik kapott gólunknál pedig felszabadítás helyett az ötösről odapasszoltuk a labdát a kapunktól húsz méterre lévő ellenfélnek, aki lendületből vezethette tovább a lasztit. Szerencsére meg bírtuk fordítani a meccset. Három helyzetből hármat belőttem. Jól használtam ki a lehetőségeimet. Emellett négy-öt százalékos ziccert is kihagytunk, ami egy ilyen rangadón nem fér bele. Teljesen jogosan nyertünk, mert sokkal több helyzetünk volt, aminek a háromnegyede kimaradt.

– Az ellenfél kiemelte a játékvezetés szerepét a kialakuló végeredményben… Mit gondol erről a véleményről?

– A második félidőben még volt két kapufám. A játékvezető pedig nem adott meg nekünk egy tizenegyest, amit még a pataki védő is elismert, hogy kézzel ütötte el előlem a labdát. Szidták a bírót, jogosan meg nem is. Nem arról volt szó, hogy nekünk fújt vagy éppen nem nekik, hanem arról, hogy kicsit kiengedte a kezéből a mérkőzést. Mindenre azt mondta, hogy mehet tovább, előnyszabályokat adott, az ütközéseket és a párharcokat elengedte. A videón is látszik, hogy az ötödik gólunk előtt szabálytalankodtak a játékosunkkal, felmásztak a hátára. Az viszont már teljesen mindegy is volt, mert négy háromnál eldőlt a meccs. A végén pedig megütötték a sporit…

– Kétesélyessé vált a bajnoki címért zajló küzdelem?

– Szerintem ez nem igaz. A pataki edző is megemlítette, hogy sok a hiányzójuk. Pásztor, Csókási és Paulicsek sem volt ellenünk. Ők nagyon jó játékosok, és ha visszatérnek a keretbe, még mindig lesz esélyük megnyerni ezt a bajnokságot. Most ilyen csapattal ezt tudták kihozni a meccsből. 

– Egyébként miképpen vélekedik erről a nyolc csapatot felvonultató mini pontvadászatról?

– Nagyon nem örülök neki és nagy hülyeségnek tartom ezt az egészet! Elveszítette a bajnokság a varázsát. Szerintem semmi értelme nincs. Tavaly jó volt játszani például egy Nőtinccsel, egy Kétbodonnyal vagy egy Felsőpeténnyel. Sajnálom, hogy ez a szezon így alakult. Az biztos, ha a következő idényben így marad, máshol folytatom és nem itt, mert nekem ez nagyon nem tetszik. Négyszer fogunk ugyanazzal az ellenféllel találkozni, azért, mert közel van… 

– Ismét jó formában van. Mit gondol saját teljesítményéről?

– Heti öt egyéni edzésem van. Amikor a múltkor nyolcszor találtam be, oda kommentelték, hogy rangadón nem bírok gólt rúgni. Aznap, amikor olvastam, délutános műszakban dolgoztam. Este tizenegykor értem haza, majd éjfélkor elmentem futni öt kilométert, ahogy teszem azt mindennap. Szóval próbáltam még jobban összeszedni magam.

– Vasárnap a Bernecebaráti-Kemencéhez látogatnak. A papírforma szerint egy újabb győzelem következhet. 

– Az előző szezonban kiállítottak. Hat percet tudtam játszani, mielőtt kaptam egy piros lapot. Ezt most muszáj leszek megtorolni. Mivel a Patak elleni mérkőzést csak a 88. percben tudtuk eldönteni egy bombagóllal, nem bírtuk behozni a cseréket. Emiatt most szerintem mindenki lehetőséget fog kapni. A Bernece kettőt nyert egymás után. Nem rossz csapat, bár a védelmük nagyon tuskó, állandóan szétrúgnak, mikor ellenük játszok. Csúsznak, másznak, harcolnak. Nem is értem, miért vannak olyan lenn a tabellán. Nekünk viszont egyértelmű, hogy a győzelem a célunk. Három gólra számítok magamtól.