2024.05.27.

A hétvége embere: Oláh Ádám

Duplával vezette sikerre csapatát a Diósjenőt felülmúló Szécsény támadója. 

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon tizenegyedik köre után a Szécsényt erősítő Oláh Ádám mellett tettük le a voksunkat, aki duplával vezette sikerre a Diósjenő ellen három kettes győzelmet arató, ezáltal rossz sorozatát megszakító együttesét. Most pedig jöjjön a fontos gólokat szerző játékossal készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a mögöttünk hagyott találkozóra?

– Úgy gondolom, hogy két ellentétes félidőt láthattak a kilátogatók – mondta Oláh Ádám. Az első félidőben hiába szereztünk vezetést, egy hiba után ki tudott egyenlíteni az ellenfél, és ez sajnos nagyon visszavett a játékunkból, így kaptunk is még egyet. Szünetben a mester próbált egy kicsit helyrerázni minket és egymást is próbáltuk feltüzelni. Ez nagyon látszott rajtunk a második félidőben, hiszen rögtön ki is tudtunk egyenlíteni. Utána úgy éreztem, hogy sokkal jobban akarjuk a győzelmet, sok helyzetet alakítottunk, szép támadásokat tudtunk vezetni, és végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést!

– Milyen körülmények között tudott a kapuba találni?

– Az első gólomnál egy mélységi felpassz után készítettem le csapattársamnak, amit egy szép kényszerítő követtet. Aztán egy embert kicselezve sikerült a rövidbe lőnöm a labdát. A másodikat pedig egy szabadrúgásból szereztem.

– Nyáron tette át székhelyét mostani klubjához. Miért határozott így?

– Volt több megkeresésem is Pest környéki csapatoktól, de a család közelsége miatt döntöttem a Szécsény mellett elsősorban. Nagyon fontos volt nekem, hogy legjobb barátommal, Rácz Róberttel egy csapatban tudjak játszani, illetve nagyon jó kapcsolatom van az edzővel is, hiszen már ‘Lapujtőn is egy jó csapatot és jó társaságot szedett össze.

– Mi a véleménye együttese eddigi szerepléséről?

– Úgy vélem, hogy ebben a csapatban sokkal több van, de nagyon fiatal a gárda még. Edzünk keményen, nagyon jó a társaság, és bízom benne, hogy ez még több győzelemben meg fog mutatkozni.

– Mire számít a folytatásban?

– Úgy érzem, hogy nagyon jó úton halad a Szécsény, megtalálták a megfelelő edzőt, nagyon korrekt a vezetőség. Egy-két igazolással nagyot tudnánk előrelépni.

– Szombaton a Berkenyét fogadják. Mit vár a meccstől? 

– Nagyon nehéz mérkőzés vár a csapatra, azt gondolom, hogy háromesélyes a találkozó, de a csapat mindent meg fog tenni, hogy itthon tartsuk a három pontot.