2024.06.24.

A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Takács Gergő

A mezőny legjobbjaként vette ki a részét csapata sikeréből a Mihálygergét felülmúló Varsány jó formában lévő védője.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizenkilencedik köre után a Varsány védőjére, Takács Gergőre voksoltunk, aki a mezőny legjobbjaként, megbízható játékkal vette ki a részét a Mihálygerge ellen három nullás sikert elérő csapata győzelméből. Most pedig jöjjön a jó formában lévő védővel készült interjúnk!

– Hogyan tudja összefoglalni a bajnokit?

– Nagy akarattal, támadó felfogásban próbáltuk kezdeni a meccset és odaszögezni kapujuk elé a vendégeket – mondta Takács Gergő. Ez úgy gondolom, sikerült is, az első húsz percet kicsit túlgörcsöltük, idegeskedtünk, de az első találat, „Csiper” bombagólja megnyugtatta a csapatot, és onnantól nyugodtabban játszva, magabiztosan növeltük az előnyünket még két góllal az első félidőben, amivel le is zártuk a találkozót. A második félidőre nem maradt meg a koncentráció a csapatnál, mindenki gólt akart lőni, kicsit néha fejetlenség volt, hátul sem maradtak meg az emberek. Az eredményen is meglátszik, hogy ott már nem tudtuk növelni a különbséget. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfelünk sajnos nem a legerősebb összetételében érkezett hozzánk, voltak hiányzóik.

– Mi a véleménye arról, hogy ön lett a mezőny legjobbja?

– Volt már jobb, kissé túlzónak érzem ezt a titulust, csak a szokásost hoztam ezen a találkozón, nem is nagyon volt dolgom hátul, illetve az építkezésben volt pár „nagykeróm”, ami ezúttal nem volt elég pontos. Reálisan látom magam, a Karancsalja elleni meccsen nagyon jól ment, ott érthető lett volna, itt inkább annak tudom be, hogy az edzőm így szerette volna megköszönni a folyamatos stabil teljesítményt, én is megköszönöm neki a bizalmat ezúton, és hogy így gondolta.

– Mit gondol csapata eddigi tavaszi szerepléséről?

– Hogy egy klasszikust idézzek, „elk*rtuk”. A két rangadóból nem jöttünk ki jól, a döntetlen igazságos lett volna ‘Lapujtőn, ‘Mindszent ellen is benne volt a játékban, hogy nyerünk. A ‘gyarmati botlás miatt nagy hátrányba kerültünk az éremért vívott harcban, amit a két idegenbeli rangadón kell majd visszahoznunk, ha akarunk még valamit. Páran tavaly cserbenhagyták a csapatot, de az új érkező fiatalok szépen kezdenek beilleszkedni. Jövő évben talán reálisabb esélyünk lehet egy érem megszerzésére, bár azt sejtem, hogy pár csapat fellép majd megye háromból, amely jó játékerőt képvisel, így nagy lesz a harc jövőre is az érmekért.

– Múlt nyáron önök is példamutató módon váltottak osztályt, ahogy egy bajnoknak illik. Mennyire jött be az új közeg?

– Pazar, sokkal jobb élmény futballozni jó pályákon, illetve kulturáltabb a környezet. A megye háromban előfordult, hogy nem élveztem a játékot, mert ott nem mindig a futballról szóltak a meccsek. Személy szerint a játékstílusomnak jobban fekszik ez az osztály.

– Mit vár a szezon hátralévő részétől?

– Azt, hogy a végéig harcban tudjunk lenni a bronzért vívott csatában, habár nagy a ‘Lapujtő előnye, ha tudunk Szügyben és Mindszenten is bravúrral nyerni, akkor van reális esélyünk rá.

– Szombaton nem lesz egyszerű dolguk a címvédő és jelenlegi éllovas Szügy otthonában…

– Én a három pontért utazok mindenképp, nem kell betojni senkitől. Een a szinten kiváló ellenféllel játszunk, nagyszerű pályán, lehet élvezni majd a játékot, bátran és jól futballozni, próbálom átadni majd ezt a mentalitást és kivinni a pályára. Bízok ezúttal a korrekt játékvezetésben, ami nem mindig valósul sajnos meg az irányunkban, pedig szerintem korrekt csapat vagyunk, bár lehet, épp ez a baj. Már legalább hét pontunk elment ez miatt. Köszönöm a lehetőséget! Hajrá, Varsány!