2024.04.27.

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Takács Gergely

Mesternégyessel vezette győzelemre csapatát a Patak ellen nem mindennapi diadalt arató Ipolyszög támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről-hétre igyekszik megválasztani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizennyolcadik kör után a nyugati-csoportban szereplő Ipolyszög csatára, Takács Gergely mellett döntöttünk, aki csapata valamennyi gólját szerezve segítette hozzá övéit a korábban jó ideje hibátlan éllovas és címvédő Patak ellen elért négy egyes diadalhoz. Most pedig jöjjön a kis túlzással hihetetlen sikerrel előrukkoló gárda játékos-edzőjével készült interjúnk!

– Mennyire készültek az esélytelenek nyugalmával a meccsre?

– A sorsolás szeszélyessége miatt az első öt fordulóban a bajnokság első öt csapatával játszottunk, edzőmeccseknek fogtuk fel ezeket a mérkőzéseket, így minden pontot ajándéknak veszünk – mondta Takács Gergely.

– A mérkőzés mely szakaszában kezdte tényleg elhinni, hogy meglehet ez a nem mindennapi bravúr?

– Még a félidőben is arra kértem a srácokat, ne higgyük azt, hogy lefutott a meccs, hiszen a Patak a bajnokság legjobb csapata, talán négy egynél éreztem, hogy eldőlt.

– Pályafutása legemlékezetesebb találkozóján van túl?

– Így közel a negyvenhez játszottam már egy pár emlékezetes és jól sikerült mérkőzést, de erre a meccsre is szép emlékekkel fogok visszaemlékezni, ha majd egyszer abbahagyom a játékot.

– Mi a véleménye csapata eddigi szerepléséről?

– A Rétság ellen egy sima zakó volt. Kemencére sajnos nem tudtunk elutazni. A ‘Vadkert ellen egy szoros meccset játszottunk, Dejtáron megint sima volt, míg a Patak ellen minden képzeletet felülmúlva nyertünk, úgyhogy szereztünk három pontot, amiért kőkeményen megdolgoztunk!

– Mire számít a következő erőpróbák kapcsán?

– A bajnokság további részében már szeretném, ha elkezdenénk gyűjtögetni a pontokat, akár már a ‘Dengeleg ellen a hétvégén!

Mes