2024.06.14.

A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Illefalvi Gergő

Bravúros védésekkel járult hozzá csapata sikeréhez az éllovas Szügyöt legyőző Mátramindszent kapusa.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizennyolcadik köre után a Mátramindszent hálóőre, Illefalvi Gergő mellett döntöttünk, aki remek bravúrokkal járult hozzá a listavezető Szügy ellen három egyes sikert elérő csapata győzelméhez. Most pedig jöjjön az újfent remek napot kifogó kapussal készült interjúnk!

– Hogyan elevenítené fel a bajnokit?

– Nagy elánnal kezdte mindkét csapat ezt a fontos rangadót – mondta Illefalvi Gergő. Már a mérkőzés elején adódott itt-ott helyzet, mindkét kapu veszélyeztetve volt. Aztán egy kapu előtti kavarodás után megszereztek a vendégek a vezetést. De mi nem hajtottuk le a fejünket, hanem még egy lapáttal rátettünk, előbb Győző fantasztikus fejesével kiegyenlítettünk, majd „Néger” parádés szabadrúgásgóljával már nálunk volt az előny. A második félidőben is itt-ott voltak helyzetek, mindkét csapat küzdött. A nyolcvanadik percben pedig jött Lajos és elődöntötte a három pont sorsát.

– Mi a véleménye saját teljesítményéről?

– Mindig örülök, ha jó teljesítménnyel tudom segíteni a csapatot, de ez nem csak az én érdemem. A csapaté! Örülök neki, hogy kijött a lépés és szép védésekkel tudtam hozzájárulni a gárda győzelméhez.

– Miképpen értékeli az eddigi tavaszi szereplést?

– Sokszor sajnos abban a helyzetben vagyunk, hogy meccs előtt egy-két órával még nem tudjuk, ki jön és ki nem. De ezeket levonva, nagyon büszke vagyok a csapatra, mert bármikor, bárhogy állunk fel, egy-egy mérkőzésen a pályán lévő tizenegy ember él-hal a csapatért és küzd. Az eredmények szerencsére jöttek, jönnek sorban, és a győzelmek további sikereket kovácsolnak. Ez egy jó csapat pályán belül és kívül is. Egy család, mindenki szereti a másikat.

– Mit vár a folytatásban?

– Ha továbbra is tudjuk hozni a kötelező győzelmeket és az élmezőnyben lévő riválisokkal szemben is jó eredményt tudunk elérni, akkor a dobogó mindenféleképpen meg kell, hogy legyen. Az érem színe még kérdéses, de szeretnénk, ha a végén minél jobban csillogna.

– Rendszeresen csábítják magasabb osztályú klubok. Mégsem vált. Miért?

– Igen, minden átigazolási időszakban sok megkeresés érkezik felém, ami jól esik és nagyon köszönöm, de mindig azt a csapatot választottam, ami a szívemhez közel áll. Mátramindszenten nagyon sokat kaptam az elmúlt szűk egy szezon alatt, és úgy gondolom, nincs okom a váltásra.

– A következő ellenfél a Galgagyörk lett volna, de nem lesz meccs, mert nem utazik el önökhöz az említett társulat…

– Sajnálom, hogy nem jön el a Galgagyörk, mert jó formában vagyunk, és ilyenkor nem tesz jót egy csapatnak a pihenés. Kizökkenthet minket az üres hét a jó szériából, de bízok benne, hogy jövő héten ugyanazzal a felfogással tudunk pályára lépni, ahogy eddig. Hajrá, ‘Mindszent!