2024.07.27.

A 93. percben mentett pontot a Héhalom

Hiába fordított a hajrában a Palotás, az utolsó pillanatokban egyenlítettek a hazaiak a forduló szomszédvári rangadóján.

Péntek egy szomszédvári rangadóval beindult a huszonharmadik forduló a vármegyei első osztályban. A Héhalom a Palotást fogadta. Kiegyenlített mederben indult be a csörte, váltakozó iramban birkóztak a felek, itt-ott lehetőségekkel. Aztán a szünethez közeledve megszerezték a vezetést a házigazdák. A második etap elején eldőlhetett volna a csata, de elrontották helyzeteiket a hazaiak. Egyre inkább igyekeztek a látogatók, a hajrához érve pedig előbb egalizáltak, majd előnybe is kerültek. Jele Máté duplázott. Itt azonban még nem volt vége, éppen a lefújás előtt, a 93. percben jött a válasz, Lakatos László ért el újabb találatot, egyúttal kialakítva a kettő kettes végeredményt. A sírból mentették döntetlenre a bajnokit a tavaszi idényben először pontot gyűjtő héhalmiak.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

Héhalom SE-Palotás SE 2-2 (1-0)

Héhalom, 150 néző. Vezette: Nyerges K. (Zsélyi Cs., Gecse Z.)

Héhalom SE: Beregi – Kolarovszki (Farkas R., 72.), Nagy Á., Gyuriska (Hajdú A., 46.), Tőzsér (Baranyi G., 83.) – Berkes, Baranyi R., Karmacsi, Hajdú J. – Balog R. (Sándor K., 78.), Lakatos L. Edzők: Rozmaring Péter, Farkas Ferenc.

Palotás SE: Dankó – Kotasz G. (Kotasz T., 11.), Kotasz E., Hegedűs, Sipos – Tancsik, Hadrik – Szlobodnyik, Jambrich S., Jele M. (Kajzinger, 91.) – Szabó R. (Hegyi, 91.) Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Balog R., Gyuriska, Nagy Á., Karmacsi, Sándor K., Farkas R., ill. Tancsik, Kotasz T., Jele M.

Gól: Lakatos L. (42., 93.), ill. Jele (79., 88.)

Jók: Hajdú J. (a csapat legjobbja), az egész csapat, ill. Jele M., Jambrich S.

Rozmaring Péter: – Rangadóhoz méltó, férfias küzdelem zajlott a pályán. Végre felnőttünk a megyei első osztály feladataihoz. Szerintem meggyőzően és jól játszottunk. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, de ismét jött két egyéni hiba. Ennek ellenére gratulálok a csapatnak, az első pontszerzéshez, és további sok sikert kívánok a Palotásnak, illetve Jele Zoli barátomnak a folytatáshoz!

Jele Zoltán: – Nehéz mérkőzésre számítottam. Az is lett belőle. Az első félidőben mezőnyfölényben játszottunk, de rengeteg hibával, és egy szöglet után meg is szerezte a vezetést a hazai csapat. A második félidő elején a házigazdák eldönthették volna a meccset, de kihagyták a helyzeteket. A hatvanadik perctől kezdtünk éledezni, megvoltak a helyzeteink, és meg is fordítottuk a találkozót, de a végén egy pontrúgás miatt nem sikerült megszerezni a három pontot. Lehet, hogy meg sem érdemeltük volna. További sok sikert kívánok „Rozinak”, „Csíkosnak” és a héhalmi csapatnak, nagyon köszönjük Bakos Józsefnek, illetve a héhalmiaknak a vendéglátást! 

Illés Győző mérkőzésfotói:

A bajnokság aktuális állása: