2024.05.03.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Unicum FC Mohora-Pásztó SK, a Mátraverebély-Szentkút SE-Karancsaljai MSE, a Nógrádsipek SE-Cered VSE, illetve a Rétság FC-Dejtár SE csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadó kapcsán!

Megyei I. osztály, 23. forduló, 2023. április 8. (szombat), 16.30:

Unicum FC Mohora-Pásztó SK

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Azzal kezdeném, hogy egy nagyon jól felkészített és igen jó csapat ellen fogunk mérkőzni. Idegenben is az utolsó percekben, egy büntetővel tudtunk nyerni. Elég megtizedelt állapotban vagyunk, mert az elmúlt hét sokat kivett a fiúkból, és lett pár komolyabb sérültünk is, amire előre nem tudtunk készülni. Vannak eltiltottjaink is, amivel szintén nem nagyon tudunk mit csinálni. Megpróbáljuk hazai pályán valahogy begyűjteni a három pontot, mert azért otthon illő lenne. Készültünk, ahogy tudunk… Megint csak szombaton találkozunk a héten. Edzés nélkül vágunk neki minden ilyen rangadónak. Megmondom őszintén, azt a lendületet próbáljuk meglovagolni, ami tavaly ősszel már megvolt. Hogy mi lesz, elég nehéz megjósolni, de próbáljuk összeszedni magunkat egy ilyen pofon után, mert azt kaptunk minden téren. Káposzta és Telek eltiltott. Földi, Bartal, Lavkó, illetve Széles Gábor játéka kérdéses. 

Forgó Péter, a Pásztó SK vezetőedzője: – Vegyes érzelmekkel tekintünk a lezárt fordulókra, sajnos folyamatosan a rengeteg hiányzó miatt, más és más összeállításban és szerkezetben vagyunk kénytelenek játszani, ami meglátszik az eredményeken. Amennyiben az edzéslátogatás nem változik pozitív irányban és minden meccsen négy-öt hiányzó van, előrelépésre nem számítok. A Mohora ezen a szinten, meghatározó, jó csapat, amit eredményeikkel folyamatosan bizonyítanak. Sajnos ismét öt hiányzó lesz, így azt sem tudom egyelőre, ki tudja vállalni a játékot. Békési, Kelemen, Bocsi, Molnár Balázs és Csépe Richárd biztosan nem lesz bevethető.

Megyei II. osztály, 19. forduló, 2023. április 8. (szombat), 16.30:

Mátraverebély-Szentkút SE-Karancsaljai MSE

Pál-Balázs Tamás, a Mátraverebély-Szentkút SE játékos-edzője: – Az eddigi mérkőzéseink alapján van hiányérzetem a megszerzett pontokat illetően, így nem maradt más célunk, mint minden hétvégén kihozni magunkból a maximumot és lehetőség szerint minél több meccset megnyerni. Most szombaton is nehéz dolgunk lesz, hiszen nagyon jó támadókkal rendelkezik az ellenfél. Bár van bőven gondunk a sérülésekkel és a munkahelyi elfoglaltsággal, a bevethető játékosaimmal szeretnénk otthon tartani a pontokat.

Smelkó Károly, a Karancsaljai MSE vezetőedzője: – A felkészülésünk sajnos egyenlő volt a nullával, ahhoz képest, hogy lényegében nem edzettünk, egy vereség, két döntetlen és két győzelem az őszi mérlegünk. Télen a csapatból két meghatározó játékos távozott Szokács és Jedlicska személyében, visszajött Puporka Ricsi és leigazoltuk Oláh Flórit. Az a véleményem, ha a két távozó fiú nem megy el, meg Zsosa járna, nem lennénk rossz csapat! Hála istennek, Bettes felépült, és Lehoczki is kezd már belejönni a hosszú sérülés után. Bolyós Bence csak őszre lesz harcképes, és Szőke Szabolcs is térdműtét után van. Nyilván tovább kell mennünk, és jövőre a visszatérőkkel egy ütőképes csapatot formálhatunk. Ha hétvégén esetleg tudnánk nyerni, akkor azt mondom, ebben a formában vállalható az eddigi tavaszi szereplésünk. Az, hogy Taron ikszeltünk, nem a legjobb előjel, de ha jól belegondolok, magasan rászolgáltak az egy pontra! Nem érdekel, hogy hányadik helyen végzünk, úgy vagyok vele, próbáljunk javítani a játékunkon, és akkor szerintem lesznek még győzelmeink a tavasz folyamán. Az ellenfél játszó csapat, de nem legyőzhetetlen, még hazai pályán sem. Szombaton egy sokkal jobb játékot várok, mint Taron, és biztos vagyok benne, hogy jobban is fogunk futballozni. A múlt héthez képest azért jobban fogunk kinézni, hiszen az Ispánok újra a csapat rendelkezésére állnak, és remélem, velük kiegészülve, eredményesek leszünk!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 18. forduló, 2023. április 9. (vasárnap), 13.30:

Nógrádsipek SE-Cered VSE

Kelecsényi Gábor, a Nógrádsipek játékos-edzője: – A tavaszunk eddig nem jól alakul, erre némi vigasz az utolsó két meccsen szerzett pontok. A folytatás sem lesz könnyebb így. A vendégekkel eredményekben változatos mérkőzést szoktunk játszani. Hétvégén egy sportszerű meccsre számítok, ahol remélem, mi is feltámadunk végre. Szokás szerint sok hiányzónk lesz. Deák Martin, Végh Ádám, Strehó, Árva, Varga, Horváth Péter, Oláh Boldizsár biztosan nem lesz, de a névsor még bővülhet.

Horváth Jenő, a Cered VSE játékos-edzője: – Fiatal a játékoskeret, ezért nem volt a legegyszerűbb az első két mérkőzés. Kicsit nehezen vettük fel a ritmust, de Ecsegen megtört a jég, kezdünk belerázódni és haladunk a kitűzött céljaink felé. A célunk eléréséhez még sok győzelemre van szükség, de úgy gondolom, ez benne van a csapatban. Bízom játékosaim képességében, és tudom, hogy bárkit meg tudunk lepni, de természetesen mi is beleszaladhatunk vereségbe. Szoros a mezőny, nem lesz egyszerű szezonja senkinek. Véleményem szerint a Nógrádsipek egy jól összeszokott, tehetséges játékosokból álló csapat. Idegenből mindig nehezebb elhozni a három pontot, de természetesen vasárnap mi pontokért indulunk el. Sajnos fiatal játékosaim hangulatát olykor az időjárás is befolyásolja, és a mostanában tapasztalt rendkívüli hideg idő nem épp a legkedvezőbb számunkra. Sportszerű mérkőzésre számítok. Jól ismerjük már egymást a nógrádspieki játékosokkal. Sajnos egyik meghatározó játékosom, Simon Lóránt továbbra is sérült, emellett Cseri Richárd részvételére ezen a hétvégén nem tudok számítani.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 18. forduló, 2023. április 8. (szombat), 16.30:

Rétság FC-Dejtár SE

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője: – A múlt hétvégén elszenvedtük az idei első vereségünket, természetesen nem így terveztük. Most a Dejtár csapata látogat el hozzánk, a legutóbbi találkozón kikaptunk, szeretnénk revansot venni! Fiatal és lendületes ellenfelünk lesz, de megteszünk majd mindent ellenük. Győzelmet várok a hétvégén, elég pontot adtunk ki eddig a kezeink közül. Lesznek hiányzók, de szép létszámmal állunk majd ki.

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Eddig tavasszal a maximális pontszámot sikerült begyűjteni, de ha a tabellát nézzük, akkor most következnek a nehezebb meccsek. Pozitívum számomra, hogy nem kellett a csapatot összekaparni a mérkőzésekre, mindig nagy létszámmal összegyűltünk. Jó a hangulat az öltözőben és a pályán mutatott játék is biztató volt. Remélem, a szezon végéig tart a lelkesedés és a fegyelem. Abszolút háromesélyes meccs következik. A Rétság szerintem nem várt pontokat veszített, éppen ezért is nagy harc lesz a győzelemért. Páran jelezték, hogy sérülés miatt kérdéses lehet a játékuk, de mély a keretünk, és így is erős állománnyal tudunk utazni a mérkőzésre. Nagyon várjuk az idei első rangadónkat!