2024.07.27.

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Berki Máté

Triplával segítette meglepetésremihez csapatát az Ecseggel ikszelő Nógrádmegyer támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről-hétre igyekszik megválasztani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenhetedik kör után a keleti-csoportban szereplő Nógrádmegyer csatárára, Berki Mátéra voksoltunk, aki triplával segítette hozzá csapatát az Ecseg ellen elért három hármas meglepetésremihez. Most pedig jöjjön a mezőny góllövőinek listáját vezető támadóval készült interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a legutóbbi bajnokira?

– Egy jól szervezett csapat ellen, egy nagyon izgalmas meccset játszottunk – mondta Berki Máté. Végül döntetlent tudtunk elérni, vesztett állásból felállva tartottuk otthon az egyik pontot. Örülök, hogy háromszor is be tudtam találni, így segítve a csapatot.

– Milyen körülmények között érte el góljait?

– Az elsőnél egy jól belőtt szabadrúgásra érkeztem jól a hosszún. Át bírtam venni a labdát s a hosszúba lőttem. A másodiknál egy jól felhozott támadásnál észrevettem, hogy a kapus kinn áll az ötös vonalán, körülbelül huszonöt-harminc méterről lövésre szántam rá magam, a laszti pedig a léc alá csapódott. A harmadiknál egy kipattanóra jól érkeztem és berúgtam a játékszert.

– A bravúros döntetlen értékét növeli, hogy hátrányból tudtak talpra állni. 

– Úgy kezdődött minden, hogy az ellenfél egy nullás vezetéssel zárta az első félidőt. A szünetben Rácz „Öcsi” feltüzelt bennünket. A folytatásban mindenki beleadta a maximumot. A második félidő elején kaptunk egy tizenegyest, amit kihagytam, de nem estünk össze. Még inkább akartunk és döntetlenre mentettük a meccset.

– Mit vár az idény hátralévő részétől?

– Szerintem az eddigi mérkőzéseink alapján nekünk nem a tabella végén kellene járnunk, hanem az elején.  A hátralévő találkozókon mindig kötelező a három pont. Szerintem, amióta itt focizok, nem volt ilyen jó a nógrádmegyeri csapat. 

– Vasárnap Felsőtoldon növelhetik pontjaik számát.

– Nem szabad fél vállról venni a meccset, mert a könnyebbnek tűnő mérkőzések mindig a nehezek, de bízok a gárdában. Hajrá, ‘Megyer!

Mes