2024.04.19.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban

Triplával segítette győzelemhez csapatát a Tar ellen pontokat szerző Karancsberény támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizenötödik köre után a Karancsberényt erősítő Ispán Viktorra voksoltunk, aki triplával vezette sikerre a Tar ellen három kettőre nyerni tudó együttesét. Most pedig jöjjön a fontos gólokat elérő játékossal készült interjúnk!

– Hogyan tudja összefoglalni a meccset?

– Én számítottam rá, hogy legalább olyan nehéz mérkőzés lesz, mint a Rimóc elleni, ez a várakozás be is igazolódott – mondta Ispán Viktor. Az első félidőben nagyon akadozott a játékunk, rengeteg rossz átvétel és passz jellemezte. Az ellenfél kontrákra rendezkedett be, ami ült is nekik, hiszen megszerezték a vezetést, egy remek góllal. A játékrész legvégén azonban sikerült az öcsémnek kiharcolnia egy tizenegyest, amit értékesítettem. A szünetben kicsit felráztuk magunkat, valamivel pontosabban kezdtünk el játszani, ami még két gólt eredményezett a részünkről. Sajnos nem sokáig tartott a kétgólos előnyünk, így az utolsó húsz percben is izgulnunk kellett. Kihúztuk további kapott gól nélkül, ami három pontot jelentett. Ha döcögősen is, de hoztuk a kötelezőt.

– Miképpen vélekedik saját teljesítményéről?

– A mérkőzés előtt egy nappal vettem új cipőt, mert az előzőn már a „szigszalag” sem segített. A gólok száma alapján jól sikerült a debütálása. A saját teljesítményem hagy némi kivetnivalót maga után, eléggé tompa voltam. A játékunkhoz nem sokat tettem hozzá a gólokon kívül, többet várok magamtól a folytatásban.

– Tovább íródik a csapat jó formája. Az eredményes őszi zárás után egyelőre tavasszal is hibátlanok. 

– A szezon eleji játékunk gyakorlatilag értékelhetetlen volt, ötből négy meccsen gólt sem szereztünk. Aztán onnantól elindult egy jó sorozatunk, kezdtünk összecsiszolódni. A hangulat nagyszerű csapaton belül, a harmadik félidőben is rendre remekül teljesítünk. Az edzőnknek, „Suminak” óriási szerepe van ebben, hiszen nagyon jó a kapcsolata a játékosokkal, és ha úgy van, hozzáteszi a magáét játékosként is.

– Mi lehet benne a gárdában a folytatásban? 

– A tavaszi szezon előtt célba vettük a dobogó alsó fokát, amit igyekszünk elérni. Amennyiben kitart a jó formánk, ez egy reális cél lehet.

– Szombaton a BSE-t fogadják. Mit vár a meccstől? 

– A hétvégén egy, ezen a szinten nagyon jó csapat érkezik hozzánk, ahol nem mi vagyunk az esélyesebbek. Próbáljuk borítani a papírformát, ami nem lesz egyszerű, de a hazai pálya egyenetlenségei nekünk kedvezhetnek. Bízom egy jó eredmény elérésében.