2024.04.16.

A hétvége embere: Pozsár Patrik

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon tizenhetedik köre után a Szécsény középpályására, Pozsár Patrikra voksoltunk, aki csapata legjobbjaként, egyenlítőgóllal segítette hozzá együttesét a Silver Tüzép-Karancslapujtő otthonában elért bravúros, kettő kettes döntetlenhez. Most pedig következzen a jó napot kifogó játékossal készült interjúnk!

– Úgy készülhettek, hogy finoman szólva sem önök számítottak a párharc esélyesének…

– Igen, nem mi voltunk a favoritok, és ezt tudtuk is, de úgy álltunk a mérkőzéshez, egytől egyig, hogy mindent megteszünk egy jó eredmény eléréséért – kezdte Pozsár Patrik. Egyúttal az is a fejünkben volt, hogy mindent megtegyünk a pályán. Úgy érzem, ez sikerült is. 

– Külön kiemelni, hogy egy súlyos, öt nullás hazai vereség után léptek pályára az éllovas otthonában.

– Úgy gondolom, egy ilyen meccs után nagyon nehéz felállni, de mi képesek voltunk rá, mert hál’ istennek, van egy nagyon jó edzőnk, és egy nagyon stabil háttér áll mögöttünk, akik jóban-rosszban mellettünk vannak. Emiatt mi mind úgy éreztük, kötelességünk kitenni szívünket-lelkünket a pályán értük is.

– Hogyan tekint vissza a legutóbbi bajnokira?

– A mérkőzés esélyesei nem mi voltunk, de mi szerettünk volna rácáfolni erre, mert ebben a csapatban sokkal több van, mint amit a helyezésünk mutat, és ennek fényében úgy gondolom, meg is tettünk mindent. Egy jó iramú meccs volt, az elején ha, jobban koncentrálunk, akár a vezetést is megszerezhettük volna, de aztán a hazai csapat nagyobb nyomást gyakorolt ránk, amit úgy vélem, nagy részben meg tudtunk oldani. Aztán kettő nullás állásnál sem adtuk fel, és ez az, ami a csapat egységet mutatja, hogy ebben a gárdában sokkal több van. Fel tudtunk állni, és kisseb szerencsével meg is nyerhettük volna a meccset, de így is felért egy győzelemmel, mert mégiscsak a listavezetővel találkoztunk, és egy nagy pofon után tudtunk felállni.

– Korábban egy időre leállt a futballal. Miért döntött nemrégiben úgy, hogy Szécsényben ismét csatasorba áll?

– Igen, egy darabig abbahagytam, munkahelyi elfoglaltságok miatt, de úgy gondoltam, hogy mivel ide házasodtam, Szécsénybe, ez megfelelő hely lesz számomra, hogy újra elkezdjem.

– Mit vár a csapattól a szezon hátralévő részében?

– Én úgy gondolom, hogy az idény folytatásában mindenképp kellő önbizalmat kell, hogy adjon ez az eredmény. Minél több hasonló eredményre számítok.

– Szombaton a Pásztót fogadják. Mire készül az összecsapással kapcsolatban?

– Nagyon bízom benne, még motiváltabbak leszünk, és így majd hazai környezetben is itthon tudjuk tartani a három pontot. Ez a célunk mindenképp!