A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Ágner Attila

Gabi

Mesterötössel vette ki a részét együttese sikeréből a Tart elintéző Szügy középpályása.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről-hétre meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A mezőny legutóbbi mérkőzései után a Szügy SE középpályása, Ágner Attila mellett döntöttünk, aki öt góllal vette ki a részét a Tar otthonában kilenc-nullra nyerni tudó csapata sima sikeréből. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó játékossal készített riportunk!

– Hogy tudná összefoglalni a kilencven percet?

– Szeles időben, göröngyös talajon, egy-két elkésett belépőtől eltekintve sportszerű mérkőzésen sikerült fölényes sikert aratni – kezdte Ágner Attila. Az első gól megszerzése után már egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Személy szerint szerencsés napot fogtam ki, nagyon jól szolgáltak ki a társak a góljaimnál. 

– Teljesítménye értékét növeli, hogy középpályásként ért el mesterötöst. Pályafutása egyik legemlékezetesebb meccsén van túl?

– Az biztos, hogy gólok szempontjából a legeredményesebb mérkőzésem volt felnőtt “pályafutásomat” tekintve. De fontosnak tartom megemlíteni Jónás Márk csapattársamat, az egyik gólomnak az ő neve mellett kellene szerepelnie. Szerencsém volt sok találkozót, sok csapatban és különböző osztályokban lejátszani, így nehéz egy meccsre azt mondani, hogy ez a legemlékezetesebb. Úgy gondolom, ennél sokkal jobb fizikai állapotban, sokszor nyújtottam jobb teljesítményt, de az nem gólokban mutatkozott meg, hiszen leginkább az én feladatom a védekezésben van. Itt Szügyben Koplányi Örs számít rám kicsit feljebb is, amit nagyon élvezek, és köszönöm neki a feltétlen bizalmat.

– Mi a véleménye együttese eddigi szerepléséről?

– Bár jelenleg a második helyen vagyunk a csapattal, úgy gondolom, ez még mindig nem a maximum, ennél többre is képes lenne a társaság. Szerintem a megye kettő legerősebb, legképzettebb, és egyben legrutinosabb keretével rendelkezünk, de a legtöbbünknek ez már “csak” szórakozás, és sokszor egyéb elfoglaltságok miatt még tizenegy ember is nehezen tud összejönni, ha mindig mindenki rendelkezésére állna az edzőnknek, akkor toronymagasan vezethetnénk a bajnokságot! Félreértés ne essen, amennyire én tudom semmilyen nagy célkitűzése nincs a csapatnak, amit mindenképpen el kell érni. A legfontosabb a társaság és a sport, a többi már csak hab a tortán…

– Perpillanat mennyi esélyt lát rá, hogy le tudják majd taszítani az élről a Bátonyterenyét?

– Minden azon fog múlni, hogy a még hátralévő mérkőzésekre milyen kerettel tudunk megérkezni. Az eddigi eredmények és az ellenünk mutatott játék alapján a Bátonyterenye egy jól felkészített csapat benyomását keltette, amely méltó győztese lehet a bajnokságnak. Hogy végül melyik csapat lehet a befutó, azt még túl sok tényező befolyásolhatja. Bárki is szerezze meg az első helyet, jó helyre fog kerülni a bajnoki arany! A bajnokság lebonyolításával kapcsolatban úgy hallottam, felső- és alsóházi rájátszást terveznek, szóval még az is előfordulhat, hogy egy harmadik csapat lesz a szerencsés befutó. Mi a pályán minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy sportszerű keretek között megszerezzük a legtöbb pontot a hátralévő fordulókban. Meglátjuk, ez mire lesz elég.

– Akár azt is mondhatjuk, kinőtték ezt az osztályt. Nem fordult meg a fejükben egy esetleges megye egyes indulás?

– Volt idő, amikor szóba került, de ahogy említettem is, ez a csapat nagyobb részének már “csak szórakozás”, persze a pályára lépve már mindenki nyerni akar és tudásához mérten megtesz mindent, de úgy gondolom, a többség nem vállalná a megye eggyel járó többlet munkát és a még több időt. A csapattagok nagy többsége nem csak a megye egyben, hanem még magasabb osztályokban is megfordult. Sokan akkor tudtak bizonyítani saját maguknak és másoknak is. Jelenleg véleményem szerint ez már nem prioritás nekik, gondoljunk csak Mohácsi Lacira, Pintér Pistire, a “Sziszka”-testvérekre, a bandára vagy épp Hodászira… És még sorolhatnám! A csapatban van pár fiatal tehetség és akaraterős játékos is, szerintem előttük sok megye egyes csapat kapuja tárva-nyitva áll! Előttük a jövő!

– Önöknél milyen hatással bír a koronavírus miatti nem szokványos szituáció?

– Sajnos nálunk is fordult elő megbetegedés, illetve karantén alá helyezett játékos, de eddig a csapat igen bő kerete tudta kezelni a helyzetet. Ha jól tudom, voltak mérkőzések, amik a korona vírus miatt maradtak el, mert az ellenfél nem tudott kiállni, de ezt mindig teljes mértékben megértettük. Az egészség a legfontosabb! A lényeg, hogy mielőbb túl legyünk ezen az időszakon, aztán már nem csak a meccsek, hanem a lefújás utáni összetartások is megrendezésre kerülhetnek. Jajj, majdnem elfelejtettem a népes szurkolótáborunkat, ők már nagyon hiányoznak, de addig is Gyuszi megpróbál mindenkit személy szerint helyettesíteni.

Next Post

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Sulyán Balázs

Duplával vezette győzelemre csapatát az Ipolyszög ellen nyerni tudó Felsőpetény középpályása. Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A legutóbbi körök után a nyugati-csoportban szereplő Felsőpetény középpályására, Sulyán Balázsra voksoltunk, aki duplával vezette győzelemre az Ipolyszögöt három-egyes […]
error: Content is protected !!