2024.07.13.

A hétvége embere: Kiss Károly

Újabb mesterhármassal segítette fontos sikerhez csapatát az Építőket megállító Bánk-Dalnoki Akadémia támadója.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon tizenhatodik köre után a Bánk-Dalnoki Akadémia csatára, Kiss Károly mellett döntöttünk, aki ismét triplával vezette győzelemre a tavasz korábbi részében menetelő Építők ellen három egyes sikert elérő csapatát. Most pedig jöjjön a bombaformában lévő rutinos támadóval készült interjúnk!

– Hogyan tudja összefoglalni a legutóbbi meccset?

– Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, ellenfelünk az addig százszázalékos ‘Lapujtőt győzte le az előző fordulóban, így a kellő önbizalmuk is megvolt – mondta Kiss Károly. Ez kijött az első félidőben, ahol az ő akaratuk érvényesült, a rögzített szituációk után rendre gólhelyzet alakult ki, kellett a kapusunk nagyszerű teljesítménye, a védőink mentései, és egy adag szerencse is, hogy null null maradjon a félidő. A másodikban sikerült gyorsítanunk a játékunkon, sok támadást vezettünk és kihasználtuk a lehetőségeinket. A végén mindent megpróbált az Építők, ha jobban odafigyelünk, benne lett volna egy nagyobb arányú győzelem is, de az első félidőt is beleszámítva, elégedettek lehetünk, mert egy nagyon szervezett és erős ellenfél ellen tudtunk nyerni.

– Kitart remek formája. Minek tulajdonítja ezt?

– Szerencsére eddig jó százalékban használom ki a helyzeteimet, úgy érzem, bíznak bennem a társak, a vezetők, a szurkolók, és ez inkább motivál, minthogy teherként élném meg.

– Egy ideje már jelenlegi állomáshelyét erősíti, így adódik a kérdés, mi a véleménye a Nógrád vármegyei fociról?

– Most már harmadik éve játszom itt, én azt tapasztalom, hogy évről évre javul a bajnokság minősége. Egyre felkészültebbek, tudatosabbak az edzők, játékosok, tisztában vannak az aktuális ellenfelet illetően. Egy-egy meccsen akadnak még nagy különbségek, de összességében kiegyensúlyozottabb a bajnokság.

– Mennyire „lakták” már be a diósjenői környezetet?

– Sokadik bajnokinkat játsszuk Diósjenőn, talán pontokat sem nagyon vesztettünk, illetve anno az NB III-as feljutást is itt harcoltuk ki, a környezet is nagyon szép, ennek ellenére nem mondhatnám, hogy “belaktuk”, mert csak a meccsekre jövünk ide.

– Edzősködik is az aktív labdarúgás mellett. Ilyen téren milyen tervekkel rendelkezik?

– Jelenleg a Dalnoki U15-ös korosztálynál edzősködöm, illetve most végzem az UEFA „C”-tanfolyamot. Hosszú távú terveim közt szerepel egy hasonló korosztályú kiemelt akadémiai csapat vezetése, de egyelőre a tanulás és a tapasztalatszerzés a célom.

– Szombaton Mohorára hivatalosak. Mit vár a következő fordulóban?

– A hétvégi lesz az első “füves” mérkőzésünk, ráadásul Mohorán ősszel kikaptunk, és megint mi megyünk hozzájuk. Nem könnyíti a helyzetet, hogy négy hónapja nem láttunk füvet, személy szerint én az erre alkalmas focicipőmet sem, szóval arra számítok, hogy nem csak a cipő lesz szoros.