A hétvége embere: Török Máté

Gabi

Duplája mellett gólpasszal vezette győzelemre csapatát a Karancslapujtőn remek diadalt arató Palotás támadója.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2020/2021-es szezon tizenhetedik köre után a Palotás SE csatára, Török Máté mellett döntöttünk, aki duplája mellett gólpasszal segíttette három-kettes győzelemhez az otthonában tizenhét hónap elteltével ismét kikapó Karancslapujtőt legyűrő csapatát. Most pedig jöjjön a remek produkcióval előrukkoló támadóval készült interjúnk!

– Hogy látta a mérkőzést?

– Nem kezdtünk túl jól, szokásunk szerint – mondta Török Máté. Kellett egy kapott gól, hogy felébredjünk, de aztán egész jól összeszedtük magunkat és sikerült egyenlíteni. Ezután jött még egy kis lélektani előny, mert kapusunk védett egy tizenegyest, aztán jött a szünet. A második félidőben jóval küzdelmesebb volt a mezőnyben a játék, véleményem szerint, és ezeket a párharcokat már több sikerrel is tudtuk megvívni, de sajnos megint hátrányba kerültünk. Szerencsére a csapatra nem nagyon jellemző mostanában a feladás, így sikerült fordítani, bár hozzá kell tenni, hogy volt szerencsénk is, mert tudtak üres kapura is hibázni.

– A siker értékét növeli, hogy egy olyan csapatnál nyertek, amely legutolsó bajnoki vereségét tizenhét hónappal korábban szenvedte el. Tisztában voltak ezzel az információval?

 – Én személy szerint nem tudtam, és szerintem más sem, mert akkor felhozódott volna az öltözőben. Nem véletlenül vannak a második helyen, úgy gondolom, jó kis keretet raktak össze. Az értékét mindenképp növeli a győzelemnek, de ha nem lett volna ez a hosszú sorozat, mi akkor is nagyon örültünk volna ennek az eredménynek.

– Milyen körülmények között talált a kapuba?

– Az első gól a mi térfelünkön szerzett labdából indult, mondhatni, kontra volt. Ocsovszki szépen levált a védőjéről és ziccerpasszt adott. Egy az egybe kerültem a kapussal, akit sikerült kicseleznem, így üres kapuba kellett bepasszolnom. A második pedig rögzített szituáció volt. Jambrich Samu adta be a labdát és sikerült mindenkit megelőzve, estemben a hosszú kapufához kanalazni a lasztit.

– Aztán jött egy remek passz, ami a három pontot is jelentette. Mire gondolt, amikor elrúgta a labdát?

– Hogy őszinte legyek, már elég fáradt voltam, szóval a legfontosabb ami eszembe jutott, hogy ne az első ember rúgja ki. A hosszúra szerettem volna adni, mert ott több embert láttam a mieink közül, de mondjuk azt nem gondoltam, hogy Samu fog odaérni, mert ő passzolta nekem keresztbe a labdát a beadás előtt.

A Török-parádé videón:

– Kimondható, hogy Török visszatért?

– Remélem, valami elkezdődött. Még mindig nincs rendben a bokám, mert az alapozás legelején megerőltettem. Szóval mondhatni, a felkészülés is teljesen kimaradt, így erőnlét problémák is akadnak, de kezdem egyre jobban érezni magam.

– Miképpen vélekedik csapata eddigi tavaszáról?

– Az első két meccsen nem játszottunk jól. Hiányzott a legnagyobb erényünk is, a küzdeni tudás. A Szécsény elleni vereség szerintem még időben észhez térítette a csapatot. Ami azután következett három meccs, már mind jól nézett ki. Eredményben mindenképp, és a tabella elejével játszottunk. Szóval csak a bizonyos szécsényi vereséggel kapcsolatban van hiányérzetem, természetesen nem őket lebecsülve, de ha Karancslapujtőn tudtunk nyerni, akkor ott is sikerülhetett volna, ha így játszunk, mint az utóbbi hetekben.

– Vajon mire lehetnek képesek az idény hátralévő részében?

– Ha ugyanezt ki tudjuk vinni hétről-hétre a pályára, akkor meglesz a dobogó. Rajtunk áll, mert, ha az első két helyezett csapat ellen ilyen eredményt tudunk elérni, akkor mindenki ellen van keresnivalónk.

– Szombaton a Mohorát fogadják. Mit vár az összecsapástól?

– Ugyanezt, mint ez elmúlt hétvégén. Se többet, se kevesebbet. Egyértelműen nem lesz sétagalopp, de nekünk egyik meccsünk sem az.

Next Post

Megvan a megye hétvégi játékvezető küldése

Eldőlt, hogy kik ténykednek majd a különféle bajnokságok aktuális mérkőzésein. A következő hétvégén megyénk valamennyi felnőtt pontvadászatában pattogni fog a labda. Már pénteken beindul az aktuális program. Mindegyik mezőnyben találhatunk előzetesen érdekesnek tűnő mérkőzést. Nézzük meg, játékvezetőként kik fognak majd részt venni a különféle meccseken! START HIBO Megyei I. osztály, […]
error: Content is protected !!