2024.04.16.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Szunter Csaba

Csapata legjobbjaként tripláig jutva segítette rangadón elért sikerhez csapatát a Kétbodonyt legyőző Romhány csatára.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenhatodik fordulót követően a Romhány támadója, Szunter Csaba mellett döntöttünk, aki csapata legjobbjaként triplázva segítette hozzá együttesét a Kétbodony elleni rangadón elért öt kettes sikerhez. Most pedig jöjjön az ismét parádézó rutinos csatárral készült interjúnk!

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a legutóbbi bajnokira?

– A mérkőzés nehezen indult számunkra, az első félidőben, főleg az első felében nem találtuk a helyünket – kezdte Szunter Csaba. Sok hibával játszottunk, ezt ki is használta a Kétbodony. Igaz, vezettünk is, de ez nem tartott sokáig, így két góllal válaszoltak. Még valahogy sikerült egyenlíteni a játékrész végén. A második félidőben feljavult a játékunk, így több támadást és helyzetet tudtunk kialakítani, majd gólokat rúgtunk, így a három pontot is megszereztük.

– Érdekesség, az érintett meccs másik résztvevője is megkereste a télen, hogy igazoljon oda, Nőtincsről. Miért döntött a Romhány mellett?

– A Kétbodony és a Romhány is szimpatikus volt számomra. Utóbbi csapatot az igazolások, a közösség, a feljutási célok miatt választottam, illetve azért, mert ez egy újabb megmérettetés számomra!

– A célt nem kérdezem meg, hiszen tudom jól. Meg kell nyerni a bajnokságot.

– Így van. Nekem is a csapattól az elvárásom, hogy a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjük. A cél a végső elsőség!

– Továbbra is példakép lehet a fiatalok számára. Mi hajtja ennyi idősen?

– Ilyen idősen már nehezebben veszem fel a versenyt a fiatalokkal, de az akarat, a játékszenvedély, a célok, a motiváció, az egészség, és a szív erőt, kitartást adnak, hogy még mindig versenyben legyek!

– Ráadásul párhuzamosan a Vác öregfiúkban és a budapesti, negyvennégy év felettiek számára kiírt old boys mezőnyben versenyző BOSZ együttesében is rendületlenül rúgja a bőrt. Utóbbi gárdában többek között Lipcsei Péter is a csapattársa.

– Ezekben a csapatokban sem most kezdtem. A BOSZ színeiben már több, mint tíz éve játszom. A társaság, a csapatszellem kiváló, így még pluszt ad, hogy még játszhassak és versenyezhessek ebben a bajnokságban is.

– Vasárnap a sereghajtó Legéndet fogadják. Papíron nem okozhat gondot a sima siker megszerzése…

– Mint minden hétvégén, most is csak a három pont begyűjtése a cél. Erre számítok!