2024.04.24.

Alsóházi csörtét nyert meg a Balassagyarmati SC

Ismét pont nélkül maradt a Tar.

Múlt szombaton a Tart fogadta a Balassagyarmati SC a vármegyei második vonal huszonegyedik körében. Kiegyenlített mederben vette kezdetét az alsóházi viaskodás, majd az első felvonás derekán előnyhöz jutottak a házigazdák. A szünethez közeledve nőtt a különbség, de villámgyorsan szépítettek a látogatók, így nem dőlt el a csörte. A fordulást követően is becsülettel küzdöttek a felek. Az összecsapás kétharmadánál a dupláig jutó Kovács Attila révén megint betaláltak a hazaiak, és mivel a hátralévő időben már érintetlenek maradtak a hálók, kialakult a végeredmény is. Három egyre győzött Babcsán Tibor társulata.

Megyei II. osztály, 21. forduló:

Balassagyarmati SC-Tari SZE 3-1 (2-1)

Vezette: Menczel J. (Hegedűs M.)

Balassagyarmati SC: Molnár – Varga K., Rodák, Vas, Horváth (Beniczky, 84.) – Csábi G., Pifka, Kovács I. (Csordás, 23.), Csábi B. (Major, 62.) – Csábi T. (Tóth Á., 73.), Kovács A. (Kelemen, 90.). Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Tari SZE: Balázs P. – Szakácsi, Nagy Z., Gubicskó, Megyeri – Csépány, Göröcs, Ravasz, Gortva – Nagy I., Petrovics. Játékos-edző: Nagy Gábor.

Gól: Csordás (27.), Kovács A. (39., 62.), ill. Göröcs (40.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Babcsán Tibor: – Egy sportszerű, jóindulatú vendégcsapat látogatott hozzánk, de a színvonaltalan játékvezetés megpróbálta összeugrasztani a két gárdát. Ilyen gyenge játékvezetést régen láttam! Fel a fejjel, tariak! Látom, ti is elindultatok a fiatalítás felé. Higgyétek el, ez a jövő! Mi is ezt csináljuk. Jól játszott mindkét együttes, de mi több gólt rúgtunk. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, az ellenfélnek további sok sikert kívánok!

Nagy Gábor: – Hétvégén Balassagyarmatra látogattunk. Első körben, gratulálok a hazai csapat győzelméhez, további sok sikert nekik! Sajnos tizenegy emberrel utaztunk el, mert a csapatból sok volt a sérült, beteg és munkában lévő. A szombati meccsek nehezek számunkra. Indulás előtt tízen voltunk, és ha létszámhiányosan állunk ki, avagy el sem megyünk, akkor minket kizárnak. A csapat legidősebb tagját, Ravasz Tibit felhívtuk ezzel a problémával, akinek a válasza az volt „gyertek, vegyetek fel”. Ötvennyolc évesen végigjátszotta a kilencven percet! Köszönjük Tibi a segítséget az egész csapat nevében!

A bajnokság aktuális állása: