2024.05.29.

Újra győzni tudott a BSE

Mátraterenyén zsebelték be a pontokat Mátyás Zsolt tanítványai.

Szombaton Mátraterenyén járt a BSE a vármegyei másodosztály tizennyolcadik fordulójában. Gyors góllal indították a csörtét a vendégek, majd kiegyenlített játékot láthattak a nézők. Nem voltak alárendelt szerepben a hazaiak, de a válasz nem jött össze, ráadásul éppen a szünet előtt tovább nőtt a különbség. A második felvonás elején még iparkodtak a házigazdák, mindhiába. A játékrész derekától simává vált a meccs. Még háromszor képesek voltak beköszönni a vendégek, akik végül öt nullás győzelmet értek el.

Vármegyei II. osztály, 18. forduló:

Mátraterenye SE-Balassagyarmati VSE 0-5 (0-2)

Vezette: Menczel J. (Gyetvai B., Reviczki J.)

Mátraterenye SE: Barkó – Nagy Norbert, Bakos, Pintér, Nagy Sz. (Mező, 70.) – Kobolák, Szalai, Budai K., Rácz M. – Sipkó Bence (Bocsó, 79.), Puporka. Játékos-edző: Berki Aladár.

Balassagyarmati VSE: Brunda – Bukta (Soós-Valenta, 79.), Molnár, Berki J. (Zachar, 76.), Varga Cs. (Farkas, 71.) – Jele, Erdélyi, Mátyás T. (Csillik, 76.), ifj. Mátyás Zs. – Géczy, Sallói. Vezetőedző: id. Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Erdélyi, Sallói

Gól: Erdélyi (6.), Géczy (42., 65., 82.), ifj. Mátyás Zs. (77.)

Jók: senki, ill. Molnár, Erdélyi, ifj. Mátyás Zs., Géczy

Berki Aladár: Sajnos nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy terveztük. Hogyha nyolc nyolc az állás a hetvenedik percig, akkor sem szólhatott volna senki semmit. Ezek után szinte csak a kapusunkon múlott, hogy nem lett még ettől is nagyobb arányú a vendégsiker. Nagyon ügyes, gyors játékosok alkotják a csapatot. Sportszerű, jó mérkőzést játszottunk. További sok sikert nekik a bajnoksághoz!

id. Mátyás Zsolt: Egy jó iramú és színvonalú mérkőzést játszottak a felek. Nem volt könnyű mérkőzés, még, ha az eredmény ezt is tükrözi. Féken kellett tartani a gyors, jól cselező támadóikat, ami mindvégig nagy koncentrációt igényelt. A jó játék mellett, támadásban is hatékonyabbak voltunk, mint legutóbb ‘Berényben, sőt még rá is tettek a fiúk egy lapáttal. Ez pedig már győzelmet ért. Gratulálok mindkét csapatnak a ritka sportszerű meccshez! További sok sikert a ‘Terenyének!

A bajnokság aktuális állása: