2024.04.16.

Városi csörtét nyert meg a BSE

A BSE-nél gyűjtött fontos pontokat id. Mátyás Zsolt legénysége.

Szombaton egy városi rangadó keretein belül a BSC-nél volt jelenése a BSE-nek a vármegyei élvonal tizennegyedik körében. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a felek, hajszálon múlott, hogy gól nélkül peregjen le az első félidő. Éppen a szünet előtt azonban vezetést tudtak szerezni a vendégek, majd a fordulás után a duplázó Sallói révén nőtt a különbség. Nem adták fel a házigazdák, a nem sokkal korábban csereként beszálló Kovács szépített. Az egyenlítés viszont nem sikerült, az utolsó negyedórához érve megint bevették a kaput a látogatók, akik a hosszabbításban megadták a kegyelemdöfést. Végül négy egyes győzelmet jegyezhetett fel id. Mátyás Zsolt alakulata.

Vármegyei II. osztály, 14. forduló:

Balassagyarmati SC-Balassagyarmati VSE 1-4 (0-1)

Vezette: Kiss D. (Gyetvai B., Istvanovszki A.)

Balassagyarmati SC: Csordás Á. (Beniczky, 74.) – Varga K. (Vas, 85.), Csordás K., Rodák, Horváth B. (Kovács A., 60.) – Csábi B., Lukács, Tóth Á., Nagy K. – Csábi G., Csábi T. (Pifka, 79.). Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Balassagyarmati VSE: Brunda – Bukta, Molnár, Berki J., Zachar (Csillik, 68.) – Erdélyi, Mátyás T., Jele (Kelecsényi, 86.), ifj. Mátyás Zs. – Géczy, Sallói. Vezetőedző: id. Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Horváth B., Csábi G., Tóth Á., ill. Bukta

Gól: Kovács A. (62.), ill. Sallói (44., 51.), Géczy (75.), ifj. Mátyás Zs. (92.)

Jók: Lukács , ill. Molnár, Mátyás T., Sallói, Géczy, ifj. Mátyás Zs.

Babcsán Tibor:Sok helyzetet kidolgoztunk, amiket sorra elhibáztunk. Nem érdemeltünk vereséget, a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének. Végül is a BSE egy jobb csapat, ahogy már mondtam is, nagyobb tudású játékosokkal. Ennek ellenére nekünk is volt esélyünk több gól szerzésére, amiket rendre kihagytunk. A játékvezetők kiválóan tették a dolgukat, nem volt semmilyen probléma. Jó meccs volt, szerintem a közönségnek biztosan tetszett. Megyünk tovább. Tudom, hogy más csapatokat könnyedén meg fogunk verni, nekünk nem a BSE-t kell legyőzni, bár az sem lett volna rossz…

id. Mátyás Zsolt: A mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertünk. Igaz, nem a legjobb formában tettük mindezt, de a főbb mutatókban felülmúltuk a házigazdákat. Mint például labdabirtoklásban, játékkezdeményezésben, és nem utolsósorban négy szép akciógólban. Nem volt könnyű meccs, egy masszív, erős brigád a BSC ezen a szinten. További sok sikert kívánok nekik a folytatásban! Hajrá, ‘Gyarmat!

A bajnokság aktuális állása: