2024.05.22.

Folytatta a pontok gyűjtését a BSE

Nyílt sisakos meccsen maradt alul a Mihálygerge.

Szombaton a Mihálygergét fogadta a BSE a vármegyei másodosztály tizedik fordulójában. Negyedóra elteltével meglepték esélyesnek számító ellenfelüket az eredményes vendégek, hamarosan azonban jött is a válasz. Az összecsapás harmadánál már a balassagyarmatiak vezettek, akik kisvártatva ismét beköszöntek. Nem lankadtak a lelkes látogatók és gyorsan újabb találatot értek el. A következő felvonás elején további két alkalommal mattolták a másik oldalt a hazaiak, aztán megint faragtak hátrányukból a mihálygergeiek. Nem sokkal később második öngóljukat könyvelhették el a vendégek, majd tovább nőtt a különbség, a hajrában pedig kialakították a nyolc hármas sikerüket jelentő végkifejletet a házigazdák.

Vármegyei II. osztály, 10. forduló:

Balassagyarmati VSE-Mihálygerge SE 8-3 (4-2)

Vezette: Kiss D. (Sáfrány Sz. T., Pálinkás S.)

Balassagyarmati VSE: Juhász (Brunda, 46.) – Bukta (Gerliczki, 58.), Molnár (Zachar, 39.), Soós-Valenta (Seidel, 58.), Filip – Csillik, Mátyás T. (Kelecsényi, 76.), Berki J., Varga Cs. – Sallói, Géczy. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Mihálygerge SE: Langa – Dienes, Zombori (Puszta, 81.), Csonka, Harai – Bacsa, Nyerges (Rácz P., 40.), Zsély, Oláh T. – Kovács B., Spala (Kiss K., 68.). Játékos-edzők: Zsély Dániel, Langa Attila.

Sárga lap: Oláh T.

Gól: Géczy (20., 84.), Csillik (30., 32.), Sallói (47.), Zombori (49., 58., mindkettő öngól), Zachar (62.), ill. Dienes (16.), Oláh T. (35.), Kovács B. (53.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Mátyás Zsolt: Magabiztos győzelmet arattunk. Helyenként jól fociztunk, de voltak benne hullámvölgyek is, amikor nem találtuk a fonalat, és bizony be-becsúsztak a hibák elől-hátul egyaránt. Gondolok itt a három kapott gól megelőzésére, és az olyan játékhelyzetekre, amit ennél sokkal jobb arányban kell megoldani, jó döntéseket hozni. Természetesen folyamatos gyakorlás alatt vannak a hiányosságaink az edzéseken, ami remélem, mielőbb visszaköszön majd a mérkőzéseken. További sok sikert a Mihálygergének!

Zsély Dániel: – Egy közönségszórakoztató, sokgólos mérkőzésen vagyunk túl, ahol azért kaptunk érdekes találatokat. Úgy érzem, a lehetőségeinkhez képest próbáltunk focizni, nem csak rugdosni előre a labdát, de elfáradtunk, elfogytunk. A több cserével és a jobb állapotban lévő, sokat mozgó fiatal hazai csapatnak gratulálok a győzelemhez, és további sok sikert kívánok nekik!

A bajnokság aktuális állása: