2024.04.18.

Újra örülhetett a Balassagyarmati SC

Öt nyeretlen meccs után Mátraverebélyben győzött Babcsán Tibor legénysége.

Szombaton a Balassagyarmati SC-t fogadta a Mátraverebély a vármegyei másodosztály tizedik fordulójában. Már az első félidőben is jóval többet támadtak ellenfelüknél a látogatók, de már-már szokásukhoz hűen, hadilábon álltak a gólszerzéssel. Egy darabig a második felvonásban sem változott az említett állapot, mígnem a játékrész derekán Csordás nagy nehezen megtörte a jeget. Mivel a hátralévő időben már nem tudtak válaszolni a hazaiak, ez azt jelentette, hogy egy nullra győztek a vendégek. Öt nyeretlen bajnoki után örülhetett ismét Babcsán Tibor alakulata.

Vármegyei II. osztály, 10. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Balassagyarmati SC 0-1 (0-0)

Vezette: Varga P. B. (Menczel J., Homoki G.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Oláh J. (Varga Zs., 69.), Dorozsin (Somoskői, 76.), Kovács Zs., Sáfrány (Tövisi, 13.) – Csohány, Molnár, Balázs Á., Kelemen – Sipkó, Kovács J. Megbízott edző: Benus Dániel.

Balassagyarmati SC: Beniczky – Nagy K., Csordás, Csókási, Rodák – Csábi G., Pifka (Vas, 72.), Major, Szilveszter B. – Csábi B. (Buzás, 90.), Csábi T. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Sárga lap: Balázs Á., Kovács Zs., Sipkó, ill. Pifka, Szilveszter B.

Gól: Csordás (72.)

Jók: Petre, Csohány, ill. az egész csapat

Benus Dániel: Nincs egyszerű helyzetben a csapatunk, játékos-edzőnk ugye lemondott, helyette SOS-ben megbízott edzőnket a héten műtötték, itt is mielőbbi felépülést kívánunk Lackó! Szokásos mizériával indult a meccs, nem érkeztünk időben, nem melegítettek be rendesen a srácok, ami kényszerű cseréket eredményezett, innentől pedig, ha Marco Rossi ül a kispadon, ő sem tudott volna belenyúlni a mérkőzésbe. Megint egy pontrúgást nem tudtunk levédekezni, mindig minden meccs előtt átbeszéljük ezeket, mégis sorra kapjuk belőle a gólokat! A ‘Gyarmat jobban akart, több helyzetük volt, mondhatni, hízelgő az eredmény számunkra! Egyelőre nem tudjuk az okát a hullámzó teljesítményünknek, így megint csak a gratuláció marad az ellenfélnek!

Babcsán Tibor: – Ezen a mérkőzésen húsz kettőre kellett volna nyerni! Kapufák, üres kapu, kihagyott tizenegyes… Legalább nyertünk! A csapat nagyon akart. A múltkor már majdnem feladtam, de most visszajött a hitem. Külön szeretném kiemelni Csordás Krisztiánt, és Pifka Gergőt, akinek ezúttal nem jelentett hátrányt a túlsúlya. Ezen a napon pályára lépett első felnőtt bajnokiján Nagy Kristóf és maradandót alkotott. Szép jövő áll előtte! Magas színvonalú játékvezetést láthattunk, hasonló kaliberű asszisztensi munkával. A hazaiak egy nagyon barátságos csapat, a kilences játékosuk bár nem fiatal, még mindig fantasztikus tudással rendelkezik. Sok sikert kívánok az ellenfélnek a továbbiakban!

A bajnokság aktuális állása: