2024.06.14.

Újabb komoly skalpot gyűjtött a Balassagyarmati SC

Nem várt pofont kapott a Mátramindszent.

Múlt szombaton a Balassagyarmati SC-nél volt jelenése a Mátramindszentnek a vármegyei másodosztály huszonharmadik körében. Bár támadólag léptek fel az egyértelmű favoritnak számító vendégekkel, nem tudták megszerezni a vezetést. Ezzel szemben a roppant lelkes házigazdák Kovács Attila tizenegyesével előnyhöz jutottak az összecsapás harmadánál. Még a szünet előtt Csábi Gábor is bevette a kaput. A második felvonás elején tovább folytatódott a kisebbfajta csoda, tovább nőtt a különbség, majd hamarosan Csábi Tamás dupláig jutott. Itt azonban még nem volt vége, feltámadtak a látogatók, és bizony három gólt is elértek a hajráig. Mindent megtettek az egyenlítés érdekében a ‘mindszentiek, volt is rá alkalmuk, de már nem tudták megmarkolni a veszett fejsze nyelét. Végül négy háromra diadalmaskodtak a hazaiak. Újabb komoly skalpot gyűjtött be Babcsán Tibor legénysége.

Megyei II. osztály, 23. forduló:

Balassagyarmati SC-Mátramindszent SE 4-3 (2-0)

Vezette: Hegedűs M. (Szász K.)

Balassagyarmati SC: Molnár – Csábi B., Rodák, Csordás, Varga K. – Csábi G., Pifka (Tóth Á., 81.), Csókási, Major – Csábi T., Kovács A. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Mátramindszent SE: Illefalvi – Kun, Zsákai, Gál, Orosz (Szűcs, 46.) – Budai K., Pozsár, Berki A. (Pál R., 46.), Kiss P. – Rácz M., Budai L. Játékos-edző: Berki Aladár.

Sárga lap: Kovács A., ill. Kun, Szűcs

Gól: Kovács A. (31.), Csábi G. (38.), Csábi T. (47., 62.), ill. Zsákai (66., 83.), Gál (78.)

Jók: az egész csapat, ill. Zsákai, Pozsár

Babcsán Tibor: – Szinte hihetetlen győzelem! Négy nullnál még növelhettük volna az előnyünket, de nem sikerült és jött a fáradtság. Széthajtottam a csapatot. Három játékosom is kérte a cserét, de csak egy bevethető emberem volt. Kun Norbi barátomék mindent egy lapra tettek fel, bár nekem lenne vagy négy ilyen játékosom. Norbi, neked hatalmas szíved van! Még este tízkor is az öltözőben voltunk és ünnepeltünk. A góljaink élményszámba mentek. Parádés futballt mutattunk be. Szimpatikus ellenféllel találkoztunk. A játékvezető jól vezette a mérkőzést. A játékosaimnak köszönöm azt az érzést, amit adtak nekem, úgy éreztem magam, mintha a Babcsán Művek SC-t irányítottam volna!

Berki Aladár: – Ez nem a mi napunk volt. Az első harminc percben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, és ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és sorban kaptuk a gólokat. Nem mondom azt, hogy győzelmet érdemeltünk, de két-három tizenegyest nem kaptunk meg, míg náluk természetesen a mi tiszta szerelésünknél sikított egyet a támadó és azt befújták! Én hibásnak tartom magam, mert rossz taktikát választottam! Gratulálok ellenfelünknek és további sok sikert nekik!

A bajnokság aktuális állása: