2024.05.29.

Esélyesként készülhetnek a vármegyei másodosztály dobogósai

Mihálygergén sem lassítana a Vizslás, a Mátraverebély ellen javítana a BSE, a Karancslapujtő II-vel csap össze a Karancsberény.

A mostani hétvégén a tizenhetedik körrel folytatódik a vármegyei második vonal 2023/2024-es kiírása. Négy mérkőzést szombaton rendeznek meg, kettő vasárnapra marad. Lássuk, mire számítunk a soros műsor kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 17. forduló:

2024. április 6. (szombat), 13.30:

Balassagyarmati VSE-Mátraverebély-Szentkút SE

Toronymagas favoritként tekinthetünk az előző két körben egyaránt vereséget szenvedő, így mindenáron javítani akaró hazaiakra, akik kellő odafigyeléssel akár egy nagyon sima sikert is előhúzhatnak a cilinderből, a tavasszal még csak pontot sem szerző, alsóházi ellenfelükkel szemben. A ‘gyarmatiak mostanra gyakorlatilag elköszönhetnek a bajnoki címtől, az ezüstérmet jelentő pozíció megtartása tűnik reális törekvésnek. Ahhoz, hogy ez összejöjjön, az ilyen és hasonló jellegű meccseket mellébeszélés nélkül kellene behúzni. Igazi csoda lenne, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a vendégek, akiknek a tisztes helytállás lebeghet a szemeik előtt.

2024. április 6. (szombat), 16.30:

Mihálygerge SE-Vizslási SE

A papírforma adott, elvileg nem hibázhatnak a korábbi formájukat tavaszra is átmentő, ebben az esztendőben még hibátlan látogatók, akik egyre biztosabbnak érezhetik végső elsőségüket. A házigazdák igen váratlan fiaskóval hangoltak, volna mit köszörülni azon a bizonyos csorbán, a realitás viszont azt diktálja, nem a mostani fellépésén fog visszatérni a helyes ösvényre Zsély László brigádja. A hazaiak pusztán csak az ismerősebb környezetbe kapaszkodhatnak bele, amúgy minden más érdemi tényező a másfajta kávéházként jellemezhető vizslásiak győzelmét vetíti előre, kellő odafigyeléssel nem botolhat meg Bujtár Tamás társulata.

Szügy SE-Rimóc SE

A tabella hatodik helyezettje fogadja az ötödiket. Vízválasztó is lehet ez a mérkőzés, ugyanis egy esetleges diadal által fel tudnának zárkózni közvetlen vetélytársuk nyakára a jenleg a másik oldalhoz képest négypontos hátrányban állomásozó szügyiek. A hazaiak sima idegenbeli sikerrel melegítettek, a vendégek viszont fiaskóval hangoltak. Eddig tavasszal nem annyira megy Fábián Róbert legénységének, a rimóciak leginkább abban bízhatnak, hogy előbb-utóbb képesek lesznek visszanyerni őszi formájukat. Most szombaton esélyesebbnek gondoljuk a hazaiakat, mérget viszont nem mernénk venni rá, hogy simán lebirkózzák a látogatókat.

Karancsaljai MSE-Varsány SE

A mezőny hátsó fertályában fellelhető társulatok fognak összecsapni ezen a találkozón. Közös az érintettekben, hogy egyaránt simán kikaptak a legutóbbi küldetésükön. A karancsaljaiak az előző hétvégén maradtak alul otthonukban, az elmúlt fordulóban szabadnapos vendégek pedig két körrel ezelőtt szaladtak bele egy pofonba. Ezen a meccsen a látogatókat jelölnénk meg favoritként, amennyiben valós tudásával rukkol elő Báránkó Gábor csapata, sikerülhet elérni a vágyott sikert. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy nem szeretnék megint az áldozati bárány szerepét magukra ölteni a tavasszal eddig rendre fejet hajtó hazaiak, így talán egy érdekes menetre is sor kerülhet.

2024. április 7. (vasárnap), 16.30:

Karancslapujtő KSE II-Karancsberényi VSFC

Karancs-völgyi viaskodás is tarkítja a hétvége küzdelmeit, a tavasz eddigi részében bemutatott eredmények alapján, esélyesebbnek mondanánk a vendégeket, gyorsan hozzátennénk azonban, hogy egy sanda gyanúnk szerint, nem fogják olcsón adni a bőrüket az ebben az évben még nyeretlen, két fiaskó között egy nem túl kellemes döntetlent elkönyvelő hazaiak. A ‘berényiek suttyomban feljöttek a dobogó legalsó fokára, ami nem a véletlen műve, a 2024-es bajnoki küzdelmekben még hibátlan mérleggel büszkélkedhet Berki Krisztián menetelő együttese. Vasárnap akár tovább terebélyesedhet a győzelmi széria, de vélhetően a legjobbjukra lesz szükségük a látogatóknak.

Tari SZE-Mátraterenye SE

A papírformából kiindulva, nem okozhatna gondot az újabb hárompontos fellépés kivitelezésre a ‘terenyeiek számára. Jó kérdés, milyen napot fognak ki a mögöttünk hagyott körben alsóházi összecsapáson diadalmaskodó, ezáltal önbizalomra szert tevő hazaiak, akik evés közben jön meg az étvágy alapon, ezúttal megtréfálnának egy felsőházi ellenfelet. Ugyan a tariak jelenleg még utolsó, úgy véljük, ez az állapot nem sokáig marad így, azon viszont meglepődnünk, ha már a soros hétvége után előrébb tudna lépni Percze Ferenc alakulata, nem beszélhetnek mellé a vendégek, akik immáron joggal szemezgetnek egy minél fényesebb érem megszerzésével is.

Szabadnap: Balassagyarmati SC.