2024.04.16.

Tartogat masszív csörtéket a vármegyei másodosztály soros köre

A Karancslapujtő II-t fogadja a Vizslás, Karancsberénybe hivatalos a BSE, Mátraterenyén vizitál a Rimóc.

Ezen a hétvégén a tizenhatodik fordulóbal folytatódik a vármegyei másodosztály 2023/2024-es kiírása. Mind a hat találkozót szombaton bonyolítják le. Nézzük meg, mire számítunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei II. osztály, 16. forduló:

2024. március 30. (szombat), 12.30:

Vizslási SE-Karancslapujtő KSE II

Egyértelmű favoritként tekinthetünk az előző fordulóban a tavaszi idény talán legfontosabb rangadóját is behúzó, remeke formájukat erre az évre is átmentő hazaiakra, akik elvileg most egy újabb győzelem által gyarapíthatják bajnoki sikereik számát. A masszív középcsapatnak nevezhető látogatók eddig nem igazán sziporkáztak 2024-ben, előbb fájó pofont szedtek be idegenben, majd legutóbb otthonukban hullajtottak pontokat. A realitás az, hogy nem ezen a fellépésén fog megtáltosodni Szőrös Krisztián brigádja, a papírforma szerint csupán az a kérdés, mennyivel nyernek a vármegyei élvonalhoz egyre inkább közeledő vizslásiak,.

Balassagyarmati SC-Mihálygerge SE

Ezzel a párosítással már nehezebb dolgunk van, úgy véljük, bármilyen végkifejletet magában rejthet ez a változatosnak kinéző csörte. A hazaiak bravúros döntetlennel melegítettek, míg a vendégek még hibátlanok tavasszal. Nyilván mennének tovább a megkezdett úton a mihálygergeiek, ehhez azonban biztosan lesz egy-két határozott szavuk az eredményes manőverben ringbe szálló házigazdáknak is, akik szeretnének borsot törni a másik oldal orra alá. Maximális fordulatszámon lehet keresnivalója Babcsán Tibor együttesének, máskülönben be fogják gyűjteni az újabb pontokat a Zsély László vezette látogatók.

2024. március 30. (szombat), 15.30:

Karancsberényi VSFC-Balassagyarmati VSE

Egyáltalán nem számítunk lefutott meccsre ebben a párosításban sem, ugyan a vendégek esélyes mivoltát kár tagadni, úgy érezzük, rágós falatnak fognak bizonyulni a csínytevésben reménykedve ringbe szálló ‘berényiek. Remek periódusban állomásozik Berki Krisztián armadája, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig ezúttal is megmutatná erejét a kiváltképp saját pályáján bárkire veszélyes gárda. A rangadón elszenvedett vereséggel hangoló látogatóknak minden tekintetben fel kell majd venniük a kesztyűt, kemény erőpróbának néznek elébe, ahol legjobb formájukra lesz szükség, máskülönben hoppon maradnak.

Mátraterenye SE-Rimóc SE

Talán ez a találkozó mondható a forduló meccsének, abszolút nyíltnak ígérkező ütközetnek nézünk elébe. A ‘terenyeiek eddig szárnyaltak tavasszal, a mögöttünk hagyott körben is remek skalpot tettek zsebre, terveik szerint pedig most sem beszélnének mellé. A látogatók papírforma diadallal tették jóvá korábbi fiaskójukat, most pedig egy közvetlen riválisnál érne el egy minél jobb eredményt Fábián Róbert társulata. Ez azért nem lesz könnyű feladat, Berki Aladár brigádja most egy újabb figyelemreméltó győzelemmel rukkolna elő, a számukra ismerős környezet miatt pedig egy árnyalatnyival esélyesebbnek is tippeljük a hazaiakat.

Karancsaljai MSE-Szügy SE

Ezzel a párharccal papíron már könnyebb dolgunk van, az előzetes várakozások azt súgják, nem ismerhetnek pardont az előző körben fájó vereségben érintett látogatók, akik ezúttal mindenáron feledtetnék azt a kisiklást. A hazaiak szabadnaposak voltak a legutóbbi fordulóban, így kellőképpen kipihenten várhatja a kezdősípszót Csicsman Tamás alakulata, egyúttal bízva a meglepetésben. A karancsaljaiak gyakorlatilag csak az ismerősebb közegbe kapaszkodhatnak bele, amúgy minden más érdemi tényező az acélosabbnak tetsző szügyiek győzelmét vetíti előre. Minden adott lehet ahhoz, hogy kijavítsa az említett fiaskót Koplányi Örs csapata.

Mátraverebély-Szentkút SE-Tari SZE

Összecsap a mezőny két utolsó helyezettje. Egy vérbeli hatpontos csörtéről van szó, ugyanis amennyiben nyernének a mostani riválisukhoz képest három egységgel lemaradó házigazdák, be is érnék ellenlábasukat. A tariak kis híján nagy meglepetést tudtak bemutatni az előző körben, és vár végül nem termett számukra babér, arra a teljesítményükre joggal alapoznának. A ‘verebélyiek is két vereséggel állnak eddig ebben a naptári évben, ők leginkább abban bízhatnak, hogy mikor nyerjenek, ha nem ezen a küldetésen? Maradjunk annyiban, nem jelölünk meg favoritot, mert igazából nincs, kellőképpen megizzaszthatják a másikat a társaságok.

Szabadnap: Varsány SE.