2024.04.22.

Jöhet a tizenkilencedik forduló a vármegyei egyben

A Bánk-Dalnoki Akadémiával találkozik a Karancslapujtő, az Építőkhöz hivatalos az Érsekvadkert.

Ezen a hétvégén a tizenkilencedik kört bonyolítják le a vármegyei élvonal 2023/2024-es szezonjában. Mind a hat bajnokira szombaton kerül sor. Lássuk, mit várunk az aktuális programmal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 19. forduló:

2024. március 30. (szombat), 15.30:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Helyszín: Érsekvadkert.

A tabella második helyén álló házigazdák „új” albérletben, Érsekvadkerten fogadják a mezőny éllovasát a forduló rangadóján. Pár héttel ezelőtt nem sokan gondolhatták, amennyiben azonban szombaton nyernek a remek formában állomásozó, tavasszal még hibátlan házigazdák, mindössze három pontra megközelítik a másik oldalt és gyakorlatilag újra teljesen nyílt lesz az aranyéremért folytatott küzdelem. Nyilván erről a forgatókönyvről hallani sem akarnak az ebben az esztendőben ez idáig nem remekelő, nem várt döntetlennel hangoló ‘lapujtőiek, akik az egyik legfőbb riválissal szemben begyűjthető sikerrel térnének vissza az eredményesség ösvényére. Előzetesen nem tudunk sem ide, sem oda bökni, tényleg bármilyen végkifejletet magában rejthet ez az ütközet, teljes mértékben ki-ki meccsel van dolgunk, ahol akármi megtörténhet.

Építők KC-Érsekvadkert SE

Ez az összecsapás is kellőképen izgalmasnak ígérkezik, és bizony nem merünk mérget venni rá, hogy diadalmaskodnak a jelenleg harmadik, az előző hétvégén elhalasztott mérkőzésük miatt pihenéssel töltő vendégek, akiknek fel kell kötni a gatyát ellenfelük katlanjában. A hazaiak meglepő idegenbeli remivel melegítettek, így a remek tavaszi rajt után nem tudtak nyerni a mögöttünk hagyott két fellépésükön. Az biztos, hogy most egy újabb skalpot tenne zsebre Csatlós Tamás brigádja, otthonukban pedig lehet keresnivalójuk a bármire képes salgótarjániaknak. A látogatók egy minél fényesebb medáliáért iparkodnak, kihasználhatnák, hogy két közvetlen vetélytársuk éppen egymással találkozik, az viszont tuti, hogy legjobb formájukra lesz szükségük a ‘vadkertieknek ahhoz, hogy felülkerekedjenek a harapós házigazdákon.

Szécsény VSE-Pásztó SK

Jó hangulatban várhatják a kezdősípszót a párharc résztvevői, a házigazdák kalapemelést érdemlő, már-már győzelemmel felérő remit tudhatnak maguk mögött, míg a pásztóiak idegenben tudtak nyerni az előző körben. A vendégek ismét szemezgetnek a felsőházi rájátszásba való bekerüléssel, de nem csak saját kezükben van a sorsuk… Az kijelenthető azonban, hogy többet nem hibázhatna Smelkó Károly legénysége, szóval ezt a találkozót is be kellene húzni. Ehhez lesz egy-két szavuk a szécsényieknek is, akik reálisan nézve, már csak a becsületükért játszanak, nem igazán tudnak előrelépni a táblázat hátsó harmadából. Persze ettől függetlenül nyugodt szívvel megállapíthatjuk, hogy saját pályájukon most is szeretnének majd nyerni a házigazdák, ezzel együtt, esélyesebbnek gondoljuk a másik oldalt.

Unicum FC Mohora-Diósjenő SE

Ezen viaskodást megelőzően a hazaiakat mondanánk favoritnak, gyorsan hozzá kell viszont tenni, az utóbbi két körben már mutattak magukról biztató életjeleket a diósjenőiek, akik egy szép idegenbeli sikert követően bravúros döntetlent könyveltek el legutóbbi küldetésükön. A mohoraiak stabil középházi rájátszás résztvevőnek nevezhetők, immáron csak az ötödik pozíció megkaparintása lebeghet a Baranyi-alakulat szemei előtt. A vendégek egy huszáros folytatással akár még egy „szintet” előrébb tudnának lépni, ehhez az kellene, hogy még feljegyezzenek egy-két nem várt eredményt, már akár most szombaton. Ez tényleg megint megsüvegelendő tett volna a javából, a papírforma szerint bizony a házigazdáknak állhat a zászló, akik jobbik arcukkal előrukkolva, ha nem is feltétlenül simán, de lebirkózhatjuk ellenfelüket.

Szendehely FC-Héhalom SE

Eltérő mutatókat könyveltek el az elmúlt fordulóban a csapatok. A hazaiak otthonuktól távol húztak be egy férfias küzdelmet, a héhalmiak pedig számukra ismerős környezetben maradtak alul, némiképp fájó módon. Perpillanat négy egység választja el egymástól a feleket a házigazdák javára, akik egy esetleges sikeres manőver segítségével leszakítanák magukról riválisukat. Egy olyan találkozóra számítunk, ahol sokat nyomhatnak a latba a saját játéktér által járó előnyök, nem szabad azonban leírni a látogatókat sem, rágós falatnak bizonyulhat Berkes László brigádja. Minimálisan a szendehelyieket mondjuk esélyesnek, egyáltalán nem lepődnénk viszont meg azon, ha nem üres kezekkel fejezné be a meccsre a vélhetően a három pont reményében útra kelő másik oldal.

Berkenye SE-Bátonyterenyei TC

Ebben a körbe farkasszemet néz egymással a táblázat két utolsó helyezettje, a sereghajtó házigazdák egy hét szünet után fogadják az utolsó előtti pozíciót elfoglaló vendégeket. A bátonyterenyeiek nem túl kellemes fiaskóval hangoltak, most viszont nem gondolnak másra, csupán arra, hogy feledtetik az előző forduló eseményeit és két vállra fektetik a nyugat-nógrádiakat. A házigazdák utoljára tavaly novemberben örülhettek, nyilvánvaló, hogy ki van már éhezve a sikerre Rusvay Gergely garnitúrája, ahogy igen csak szeretnének újra örvendeni a szintén jó ideje nyeretlen vendégek is. Szóval klasszikus értelemben vett, „most vagy soha” hangulatban várhatják a labda útjára indulását az érintettek, nyílt menetre van kilátás, ahol akármi előfordulhat, kis dolgok dönthetnek.