2024.05.27.

A második félidő hozta meg az Érsekvadkert újabb sikerét

Jó darabig tartotta magát a végül vereséget szenvedő Szendehely.

Szombaton a Szendehelyt fogadta az Érsekvadkert a vármegyei élvonal hatodik körében. Bár egyértelmű esélyesnek számítottak a hazaiak, az első félidőben sehogy sem találtak fogást a masszívan védekező másik oldalon, leginkább labdabirtoklási fölényig és lehetőségekig jutott a favorit. A második felvonásból is eltelt negyedóra, amikor nagy nehezen megszerezték a vezetést a házigazdák. Hamarosan egy piros lap miatt megfogyatkozott Nyikos József alakulata, de ennek ellenére ez a momentum nem szegte az előnyben lévő társulat kedvét. A meccs utolsó szakaszában még háromszor be tudták venni a kaput a ‘vadkertiek, a dupláig jutó Kispéter mellett Lukáts és Orovecz is eredményes volt. Végül négy nullra nyertek a vendéglátók.

Vármegyei I. osztály, 6. forduló:

Érsekvadkert SE-Szendehely FC 4-0 (0-0)

Érsekvadkert, 100 néző. Vezette: Kovács M. (Szász K., Trubin B.)

Érsekvadkert SE: Flamich – Juhász, Vasilijevic, Girán, Márkus M. – Tóth Sz., Sztraka (Csölle, 90.), Orovecz – Balga, Kispéter (Bóka, 90.), Lukáts (Kiss G., 82.). Vezetőedző: Nyikos József.

Szendehely FC: Darázs – Mester, Németh D., Németh Á., Pápai – Balogh, Matolcsi, Maczkó, Hugyecz (Márkus Zs., 77.) – Szép, Magos. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Girán, Balga, Orovecz, Lukáts, ill. Maczkó, Pápai, Szép

Piros lap: Tóth Sz. (65., Érsekvadkert SE)

Gól: Kispéter (62., 79.), Lukáts (77.), Orovecz (91.)

Jók: az egész csapat, ill. Németh D., Németh Á., Márkus Zs.

Nyikos József: – Végül is az egész meccs egy kuriózum volt, hiszen olyan játékosok ellen fociztunk, akik valamikor az én játékosaim voltak. Azt gondolom, ha az egész mérkőzést nézem, akkor nem nagyon volt kérdés, hogy ki fog győztesen lejönni a pályáról. A következőket inkább a szendehelyi szurkolóknak mondom. Sajnos. Én megértem, hogy elfogultak a saját csapatukkal szemben, de sajnos sok butaságot beszéltek. Amikor egy csapat nyolcvan-húsz százalékban birtokolja a labdát, és csak az a kérdés, hogy mikor fog gólt rúgni, akkor miért mondanak butaságokat?! Szerintem ezeket a rosszindulat mondatta velük és az elhangzottaknak semmi alapjuk nincs. Mindenféle anyagi dolgokról beszéltek, amit megmondom őszintén, nem értettem, persze ezzel nem kell foglalkozni, de…. Ettől függetlenül én jó csapatnak tartom a vendégeket, mert ismerem a volt játékosaimat. Egyénileg az első ötben vannak és most is hozták a párharcokat, úgy, ahogy az elvárható tőlük, de csapatszinten azért magasan alulmaradtak a mai napon. Csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége és mikor kezdjük el a gólszerzést. Még akkor is, amikor kiállítottak tőlünk egy embert, sőt a piros lap után kicsit kijöttek, dobták is a hibát, és onnantól kezdve csak az volt kérdés, berúgjuk-e a helyzeteket vagy nem. Nagyon jól játszottak a fiúk. Az ellenfél szerintem nagyon rombolós állapotra rendezkedett be. Még egyszer mondom, játékosállomány alapján az egyik legjobbnak tartom az ellenfelet, de nem értem az ottani emberek kirohanásait, mert még a kapunk sem forgott veszélyben. Felívélésekkel próbálkoztak és talán egyszer lőttek kapura. Ezt csak azért mondom, mert kissé bántja az önérzetemet, hiszen annak idején én küldtem hozzájuk játékosokat, és ezért van jó csapatuk, mert ezek az emberek korábban az én kezem alatt dolgoztak. Ismertem őket, és ha nem mennek oda, akkor nem biztos, hogy most ilyen keretük van. Ők hozták is az elvárhatót, de csapatszinten alulmaradtak, én tisztelem, kedvelem őket, de ezt el kell ismerni. Nem is értettem a szendehelyiek által irányunkba tett kirohanást. Szerintem nyolc null lett volna a reális eredmény. Meg akarom említeni, hogy köszönjük saját szurkolóink támogatását! Érezzük, hogy mennyire szeretik a csapatot, ez fordítva is így van. Ez látszik minden egyes meccs után, amikor összeülünk, aztán együtt beszélgetünk, szórakozunk. Ritkaság, amikor drukker és csapat ennyire összhangba kerül. Nagyon jólesik ez nekünk. Megpróbáljuk meghálálni a szeretetüket. Remélem, jó sokáig így lesz ez! A Szendehelynek további sok sikert kívánok! Úgy gondolom, sokkal jobb a keretük a mostani helyezésüknél, és biztos vagyok benne, hogy el is fognak indulni felfelé. Tudom, hogy mire képesek a volt játékosaim. Az enyémeknek pedig nagy gratuláció jár, mert iszonyatosan jól és dominánsan futballoztak!

Kovács Imre: – Bő egy órán át működött a taktika, amit az öltözőben megbeszéltünk. Azután hiába voltunk emberelőnyben, mi fogytunk el fejben és testben egyaránt. Ettől még nem kellett volna jó vendégek módjára ajándékgólokat lövetnünk, de mi mégis megtettük, mindezt háromszor is. Nem érdemtelen a hazaiak sikere, melyhez gratulálok is, de a gólkülönbséget túlzottnak tartom.

A bajnokság aktuális állása: