2024.07.19.

Ismét nem hibázott az Érsekvadkert

Nem tudott pontot szerezni a Héhalom.

Szombaton a Héhalmot fogadta az Érsekvadkert a vármegyei élvonal negyedik körében. Bár támadólat léptek fel és komoly labdabirtoklási fölényben fociztak a házigazdák, jó darabig várni kellett az első góljukra, sőt mindeközben a találkozó harmadánál nagy ziccert rontottak a látogatók. Aztán a szünet előtt már eredményes befejezésekig is eljutottak a hazaiak, Kispéter és Hamar vette be a kaput. A második felvonás derekán Orovecz büntetőből zárta le végleg a meccset. Mivel a lefújásig már érintetlenek maradtak a hálók, három nullás sikerre tettek szert a továbbra is hibátlan mérleggel rendelkező ‘vadkertiek.

Vármegyei I. osztály, 4. forduló:

Érsekvadkert SE-Héhalom SE 3-0 (2-0)

Érsekvadkert, 150 néző. Vezette: Gecse Z. (Trubin B., Pál A.)

Érsekvadkert SE: Flamich (Bernhardt, 84.) – Márkus (Mezey, 77.), Vasilijevic, Girán, Juhász – Tóth Sz., Oravecz, Sztraka – Lukáts (Győri, 66.), Kispéter (Balga, 77.), Hamar (Csölle, 67.). Vezetőedző: Nyikos József.

Héhalom SE: Szilágyi – Tancsik, Nagy Á., Kotasz (Karmacsi, 46.), Nguyen – Matusik (Lakatos V., 64.), Abért, Baranyi R., Fodor – Gólya (Kolarovszki, 54.), Balog. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Girán, ill. Baranyi R., Nguyen

Gól: Kispéter (38.), Hamar (40.), Orovecz (63.)

Jók: Orovecz, Lukáts, Vasilijevic, Kispéter, ill. Szilágyi, Nagy Á., Tancsik, Fodor, Balog

Nyikos József: – Egy viszonylag élvezetes, jó meccset játszottunk. Azt kell, hogy mondjam, ez a Héhalom már nem az a Héhalom, amely tavaly és azelőtt volt. Sokkal összeszedettebbek és jobbak. Ennek ellenére nagy részt megint az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Ismét magas labdatartási arány volt a javunkra. Még mindig a helyzetek kihasználása lehetne jobb, mert a töredékét rúgjuk be a kidolgozott ziccereknek.

Berkes László: – Az eredmény ellenére szerintem sokkal pozitívabban állhatunk hozzá akár a végkifejlethez is, mert a csapat egységes volt és taktikailag fegyelmezett. A gólok egyéni hibákból, illetve elveszített labdákból estek. A győzelem megilleti az ellenfelet, de ha úgy alakul a meccs, hogy a százszázalékos helyzetet berúgjuk a harmincadik percben, akkor lehet, hogy teljesen más kép jött volna létre a mérkőzésen. Természetesen megérdemelten nyertek a mezőnyfölényben futballozó hazaiak. Egy nagyon egységes, jó és sportszerű csapattal találkoztunk. Amiből mi erőt meríthetünk, az az, hogy sokkal egységesebbek és stílusosabbak voltunk, mint az eddigi fordulókban. Remélem, most már túl vagyunk a nehéz, és a velünk egy szinten lévő, azonos erősségű riválisokkal szemben is ugyanezt visszük ki a pályára, és akkor jól alakulhat számunkra a bajnokság a későbbiekben. Próbálunk előre tekinteni és ezzel a mentalitással folytatni a jövőben. 

A bajnokság aktuális állása: