2024.07.20.

Idegenben gyűjtött pontokat a Pásztó

Diósjenőn győzedelmeskedett Smelkó Károly legénysége.

Szombaton Diósjenőn volt jelenése a Pásztónak a vármegyei élvonal negyedik fordulójában. Jobban kezdtek a házigazdák, de fölényükkel nem mentek sokra, csak helyzetig és egy elrontott büntetőig jutottak el. A vendégek fokozatosan feleszméltek, majd az összecsapás harmadánál Tari révén megszerezték a vezetést is. A második felvonás elejét is megnyomták a hazaiak, de továbbra is be voltak oltva gól ellen. Ezzel a játékrész derekán ismét beköszöntek a látogatók, Kelemen értékesített egy büntetőt. Hamarosan a csereként beszálló Jánosik jóvoltából tovább nőtt a különbség. A hajrában legalább a szépítésig eljutottak a nyugat-nógrádiak. Végül három egyre diadalmaskodtak a pásztóiak.

Vármegyei I. osztály, 4. forduló:

Diósjenő SE-Pásztó SK 1-3 (0-1)

Diósjenő, 100 néző. Vezette: Kovács M. (Dobsonyi L., Ordasi I. P.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Pincze, Varga M., Bőgér Á. (Szabó L., 46.) – Balga, Krajcsek – Monostori A., Dávid M. (Varga N., 62.), Lami (Sebők, 69.) – Varga Gy. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.

Pásztó SK: Krajecz – Hegedűs, Almási, Lipták, Tari – Percze (Molnár B., 78.) – Dinka (Kurcsik, 78.), Csépe I. (Jánosik, 56.), Kelemen, Békési (Nagy Zs., 60.) – Szőllősi (Hranek, 69.). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Dávid M., Haljárszki, Lami, Krajcsek, ill. Percze, Kelemen, Molnár B., Hranek

Gól: Balga (85.), ill. Tari (33.), Kelemen (69.), Jánosik (78.)

Jók: Balga, Dávid M., Varga M., ill. Hegedűs, Almási, Lipták, Tari, Kelemen, Jánosik, Dinka

Bőgér Dávid: – Sokkal jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Az első félidő első feléig a csapat nagyon jól tette a dolgát. Jól futballoztunk és sokszor alakítottunk ki létszámfölényt az ellenfél térfelen, de rendre rossz döntéseket hoztunk. Büntetőt hibáztunk, ami talán megnyugtatott volna, erre az ellenfél egy rossz helyezkedést kihasználva vezetett a félidő után egy nullra. A szünetben átbeszéltük a dolgokat és nagy elánnal mentünk ki a második félidőben. Felborult a pálya. Abszolút benne volt a levegőben az, hogy a mi javunkra fordítjuk a mérkőzést, de sajnos nem sikerült. Eléggé véleményes gólunkat nem adták meg les címén, erre a vendégcsapatnak egy olyan tizenegyest fújtak be, amin a meccs végén még ők is nevettek. Kitámadtunk, ami után kaptunk még egy gólt. Szépítettünk ugyan, de már nem volt benne több a mérkőzésben. A csapatot nem tudjuk elmarasztalni. Mentünk, csináltuk, de amíg a helyzeteinket ilyen rosszul használjuk ki, addig sajnos nem lesz okunk az örömre. Gratulálunk a pásztói csapatnak a győzelemhez!

Smelkó Károly: – Álmosan kezdtük a meccset, nem találtuk a ritmust, aztán a hazaiak kihagyták a jogosan megítélt büntetőt. Ezt követően már éreztük, hogy ennél sokkal több kell és Tari Raul révén megszereztük a vezetést. A szünet utáni részt megnyomták a hazaiak, de nem sikerült nekik az egyenlítés. Aztán egy jogosan megítélt tizenegyessel tovább növeltük az előnyünket, majd a vége felé Jánosik Sanyi okos góljával végérvényesen lezártuk a meccset. Összegezve a mérkőzést, annyit tennék még hozzá, hogy minden játékosunk csipkedje magát, mert az a produktum, amit egy-két ember előadott futball címen, a jövőben nagyon kevés lesz ahhoz, hogy a kezdőcsapatban maradjanak! Varga Gyuszinak, Bőgér Dávidnak és együttesüknek további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: