2024.05.29.

Második helyet ért az Érsekvadkert sikere

Az utolsó percekben értékesített büntetővel gyűrte le a Berkenyét Nyikos József együttese.

Szerdán egy korábban elhalasztásra kerülő bajnokit pótoltak be a vármegyei első osztályban. Az Érsekvadkert a Berkenyét fogadta. Meglepték egyértelmű esélyesnek számító ellenfelüket a vendégek, akik az első negyedóra után Illés révén előnyt szereztek. Nem tartott sokági ez az állapot, ugyanis Lukáts villámgyorsan egalizált. Ezt követően védekezésre rendezkedtek be a látogatók, akik alaposan megnehezítették a táblázaton jóval magasztosabb célokért harcoló másik oldal dolgát. Már-már úgy nézett ki, összejöhet a bravúr, amikor büntetőhöz jutottak a hazaiak, Orovecz pedig nem hibázott. A hátralévő kis időben feljegyezhettünk egy érvénytelenített berkenyei találatot. Végül kettő egyre nyertek a dobogó középső fokára fellépő ‘vadkertiek.

Vármegyei I. osztály, a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Érsekvadkert SE-Berkenye SE 2-1 (1-1)

Érsekvadkert, 100 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Molnár L., Pál A.)

Érsekvadkert SE: Flamich – Márkus, Vasilijevic, Girán, Juhász M. – Lukáts, Tóth Sz., Orovecz – Büki, Hamar (Juhász Gy., 66.), Kispéter (Nádasi, 83.). Vezetőedző: Nyikos József.

Berkenye SE: Maruszki – Keresztes, Földvári Sz. (Selmeci Á., 55.), Földvári D., Gyenes – Sipos, Rusvay, Rottek, Illés, Hesz – Selmeci Á. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Kispéter, ill. Keresztes, Selmeci Á., Földvári D., Illés

Gól: Lukáts (17.), Orovecz (89.), ill. Illés (16.)

Jók: Tóth Sz., Girán, ill. Maruszki, Földvári D., Selmeci T., Illés

Nyikos József: Magunknak tettük nagyon nehézzé a meccset, de hozzáteszem, a Berkenye a jelenlegi helyzetében azt játszotta, amit kell. Óriási mezőnyfölényben fociztunk. Rettentő sok helyzetet alakítottunk ki, amiket sorra elpuskáztunk. A kapott gólunk egy nagyon buta hibából jött, magunknak hoztuk össze. Azt mondom, sokkal nagyobb arányban kellett volna nyernünk, még úgy is, hogy a vendégek alázatosan, úgy futballoztak, ahogy az ő helyzetükben kell. A lényeg, hogy végül is meglett a három pont. Ahogy mondtam a múltkor is, az ilyen, nehezen összejövő győzelmek, nagyon értékesek lehetnek a végelszámolásnál.

Rusvay Gergely: Most olyanokat tudnék mondani, hogy annak nem kellene megjelenni. Na, jó. Megpróbálom. Először is, büszke vagyok a csapatra, mert tizenketten érkezve, a megye egyik legjobb csapata ellen, egy teljesen kiegyenlített meccset játszottunk, továbbra is a támadóim hiányában. Az első tizenöt perc meleg volt, mert magasan védekeztünk, ott volt helyzete a ‘Vadkertnek, mégis mi szereztünk vezetést egy szép támadás végén, amit sajnos hamar kiegyenlítettek. A második félidőben szinte helyzet nélkül tudtuk tartani az ellenfelet, úgy, hogy Földvári Szabi megsérült, és az egy szem cserémet, a tizenhat éves Selmeci Ákost kellett pályára küldenem, aki jól is játszott. Aztán a 90. percben befújtak egy buta büntetőt, amit értékesítettek, de még nem adtuk fel, és a lefújás előtt egy oldalszabadrúgásból egyenlítettünk, de a gólt érvénytelenítették. Nem szeretnék véleményt nyilvánítani, mivel én adtam be a szabadrúgást, és messze voltam az esettől, de ez olyan keserű pirula, amit nem egyszerű megemészteni! Gratulálok „Nyikiéknek”, sok sikert nekik!

A bajnokság aktuális állása: