2024.06.13.

Negyvenegy hónap után játszhat ismét odahaza az Érsekvadkert

Három és fél év után Canossa-járást követően szombaton ismét saját pályáján rendezhet bajnokit a komoly átalakuláson áteső egyesület.

A mögöttünk hagyott években kis túlzással már-már tetszhalott állapotban stagnált a labdarúgás Érsekvadkerten. Hontalanul vett részt a vármegyei élvonal aktuális küzdelmeiben a klub felnőtt alakulata. Előbb Bánkon, majd Szügyben talált ideiglenes albérletet a gárda. Valamiért a helyi focipálya körül rendre akadtak érdekességek. Ami biztos, hogy legutoljára 2020. március 8-án tudott szó szerint hazai környezetben szerepelni az érintett társulat, akkor egy, a Mátraterenyével szemben megvívott fellépésen.

Akkoriban talán nem sokan gondolták volna, hogy milyen volumenű Canossa-járás következik, ami egészen mostanáig tartott. Szombaton ugyanis visszatérnek otthonukba a ‘vadkertiek. Írd és mondd, negyvenegy hónap, három és fél esztendő elteltével… Ráadásul egy presztízscsata szerepel a programban. A Diósjenő lesz az ellenfél régiónk első osztályának nyitókörében, tizenhét órás kezdéssel.

Az garantálható, hogy a településen mindig rajongtak a futballért, és bár ez a jelenség vélhetően az említett mizéria miatt némiképp megkophatott, az egyesület vezetőinek az a célja, hogy a lehető leghamarabb visszacsalogassák a drukkereket a játéktér szélére. Egyelőre nem akarjuk lelőni a poént, de az utóbbi hetekben hatalmas átalakuláson esett át a szóban forgó egyesület. A tervek szerint a történtekről hamarosan bővebben fogunk beszámolni olvasóinknak.