2024.07.27.

,,Örömmel fogadtam el a felkérést”

Bujtár Tamást volt csapata mellett újdonsült együtteséről, a Vizslásról és női alakulatáról is kérdeztük.

Nemrégiben fontos változásra került sor Bujtár Tamás labdarúgással kapcsolatos pályafutásában. Több, mint egy évtized után távozott Mátraterenyéről és a vármegyei második vonalban komoly célokkal rendelkező Vizslás vezetőedzője lett. A tréner az említett újdonsült tevékenysége mellett sem unatkozik, hiszen ő irányítja az SVSE női futsal csapatát, míg az imént említett klub férfi felnőtt együttesében aktívan rúgja a bőrt. Jelenlegi alakulatai kapcsán kérdeztük riportalanyunkat.

– Hosszú idő után volt kénytelen elbúcsúzni volt állomáshelyétől, a Mátraterenyétől. Milyen gondolatokkal tette ezt meg?

  Több, mint tíz év után távozom az egyesülettől – vágott bele Bujtár Tamás. Ez idő alatt az egyesület színeiben több mint kétszáz lejátszott mérkőzésem van. Nagyon fognak hiányozni az itt eltöltött évek. Amikor Mátraterenyére igazoltam, a csapat megye kettes bajnokságban szerepelt. Az évek során mindig sikerült erősíteni a keretet, és az volt a célunk, hogy bajnokcsapatként felkerüljünk a megye egyes bajnokságba. Ez pár év elteltével sikerült is. A megye első osztályban szép eredményeket értünk el a kupasorozatban és a bajnokságban is. Nagy köszönettel tartozunk ezért Horváth Szabolcsnak és Serfőző Péternek, akik rengeteg időt és munkát fektettek ebbe az egyesületbe, illetve minden személynek, aki valamilyen formában segítette ezt a csapatot.

– Melyik a legszebb emléke a mögöttünk hagyott évekből?

– Sok szép emlék köt ide. Emlékezetes a Megyei Kupa-döntő a Szojka Ferenc Stadionban, ahol a Karancslapujtő csapata ellen sikerült hátrányból fordítani, külön öröm volt, hogy a mérkőzésen gól és gólpasszal is hozzájárultam a sikerhez. De ide említeném még a 2020/2021-es idényt, ahol már játékos-edzőként irányíthattam a csapatot, és ebben az évben érte el a fennállásának legnagyobb sikerét az egyesület. Kivívtuk a MOL Magyar Kupa országos főtáblára jutást idegenbeli mérkőzésen, Berkenyén, és a bajnokságban, a megyei első osztályban a második helyen végeztünk

 – Ettől a nyártól aztán egy új kihívás következett. A Vizslást kell feljuttatni egy osztállyal feljebb. Mit vár ettől a szerepvállalástól?

– Az idei bajnokságban a Vizslás a vármegyei másodosztályban fog szerepelni, a vezetőknek sikerült megerősíteni a játékosállományt. Sándor József komoly célokat tűzött ki a csapat elé. Vizslás fejlődik és most a futballcsapatot is szeretnék magasabb osztályban látni. Az egyesülettől kaptam egy megkeresést, és mivel több korábbi játékosom is megegyezett, ismerve a keretet, örömmel fogadtam el a felkérést. Sokan kíváncsiak lesznek ránk, hogy fogunk majd szerepelni. Szeretnénk egy kulturált, szép futballt játszó csapat lenni, ahova szívesen kijárnak majd a nézők a mérkőzésekre. Bajnokságot nyerni egyik osztályban sem könnyű, jó csapatokkal fogunk találkozni, így egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Becsületesen megcsináltuk a felkészülést, hiszek abban, hogy a befektetett munkának meglesz az eredménye.

– Milyenek az eddigi benyomások?

– Öt edzőmérkőzésen és egy kupafellépésen vagyunk túl, ahol a legutóbbi találkozó kivételével, nem is az eredmény volt a legfontosabb, inkább az, hogy az új és régi játékosok minél előbb megtalálják a közös hangot az öltözőben és a pályán is. Az eddig lejátszott összecsapásokkal elégedett vagyok. Mérkőzésről mérkőzésre van fejlődés, jó látni ezt. Heti két edzéssel és egy gyakorló mérkőzéssel készültünk a szezonra. Korán kezd a bajnokság, nem volt sok időnk, de a srácok nagyon elszántak, keményen dolgoznak a edzéseken.

– Zárszóként mindenképpen érdemes pár szót ejtenünk az SVSE égisze alatt egyre inkább formálódó női csapatáról is. 

– Büszke vagyok a lányokra, szenzációs szezont tudhatnak maguk mögött. Sikerült a tavalyi kiváló szereplést megkoronázni. Idén is két bajnokságban szerepelt a csapatunk, a Nógrád vármegyei kispályás bajnokságban, ahol veretlenül húztuk be a bajnoki címet és pluszban egy gólkirálynői címet is sikerült begyűjteni. A másik bajnokság, ami a lányok igazán nagy kedvence, az a futsal. A Pest vármegyei futsalban sikerült megvédeni a bajnoki címünket. Emellett idén elindultunk a Magyar Kupában is, ahol az NB I-es es Budaörs csapatával vívtunk óriási harcot a Final Four-ba jutásért. A lányok nagyon szorgalmasan edzettek, aminek meg is lett az eredménye. Öröm volt nézni a mérkőzéseket, ahogy élvezik a játékot. Nagy hangsúlyt fektettünk az edzéseken a védekezésre és a pontrúgásokra, ezek begyakorlása rendre visszajött a meccseken, és ennek köszönhetően sikeresek tudtunk lenni a fontosabb derbiken is. Itt említeném meg, szomorúnak tartom, hogy semmivel nem támogat minket a helyi MLSZ. Ilyen szép eredmények elérése után sem… Idén nehezebb feladat vár majd ránk, az NB II-ben szeretnénk meglepetés okozni és így is fogunk készülni a bajnokságban. Tervezzük megerősíteni a keretet helyi játékosokkal. Vannak ügyes játékosok, a vármegyei bajnokságban, akikre számítanánk. Továbbá szeretettel várjuk szurkolóinkat a hazai találkozókra!