2024.05.27.

Tovább menetelt a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Emelt fővel maradt alul a Szendehely.

Szombaton Szendehelyen lépett pályára a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal harmadik fordulójában. Esélyeshez méltó módon, támadólag léptek fel a vendégek, akik az első negyedóra végén meg is szerezték a vezetést. Maradt a látogatók fölénye, ami hamarosan újabb gólt eredményezett, a házigazdák egy kapufáig jutottak. A szünetig az előnyben lévő oldal maradt jóval aktívabb, de már csak helyzeteket jegyezhettünk fel. A második felvonás elején hamar érkezett a szépítés, majd a továbbiakban is igyekeztek becsülettel a nyugat-nógrádiak, de egalizálni nem tudtak. A hajrához érve Katona zárta la a mérkőzést. Három egyre nyertek a továbbra is hibátlan mérleggel rendelkező ‘lapujtőiek.

Vármegyei I. osztály, 3. forduló:

Szendehely FC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 1-3 (0-2)

Szendehely, 50 néző. Vezette: Kovács M. (Varga F., Kürtössy O.)

Szendehely FC: Darázs – Dancsó, Németh D., Pápai, Bera – Mester (Hugyecz D., 72.), Németh Á., Maczkó (Kaszás, 46.), Balogh M. (Szrnka, 62.) – Németh Á. V., Magos. Vezetőedző: Kovács Imre.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Romhányi, Sándor A., Zsély B., Tóth O. – Híves (Kecskés, 53.), Bonivárt – Gazdag (Sulcz, 79.), Pál G. (Horváth T., 85.), Szeles (Rátóti, 85.) – Katona. (Kovács B., 79.). Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Magos, ill. Zsély B.

Gól: Kaszás (54.), ill. Szeles (15.), Gazdag (24.), Katona (73.)

Jók: Magos, ill. Bonivárt, Romhányi, Gazdag, Katona, Sándor A.

Kovács Imre: – Szeretnek ellenünk játszani, ez az ő véleményük is, mert mi is próbáljuk egy játszós csapat benyomását kelteni. Azt hiszem, hogy az első félidőben nemigen sikerült ezt bebizonyítanunk. Megvannak az okok, hogy miért, de az első félidőben egyszerűen sem taktikailag, sem erőnlétben, sem koncentrációban nem tudtuk felvenni a versenyt velük. Számolatlanul dolgozták ki a helyzeteiket és megérdemelten vezettek kettő nullra. Még akkor is azt mondom, ha nekünk is volt egy kapufánk a félidő derekán. Természetesen nekünk kifelé pattant, nem segített a hazai pályán. Úgy gondolom, a második játékrészben már voltak időszakok, amikor partiban voltunk velük. A szépítőgólunk jót tett, a második felvonást végül is lehoztuk egy egyre. Jobb csapatnak tartom a Karancslapujtőt és megérdemelt a győzelmük. Csak három mezőnyjátékoscserém volt. Ketten sajnos még a héten is eligazoltak tőlünk, úgyhogy nem bővült a létszámunk, hanem csökkent. Ehhez, a lehetőségeinkhez, az edzettségi állapotunkhoz, illetve a játékosok minőségéhez képest szerintem ez a kétgólos vereség nem a világvége. Hazai pályán tisztességgel helytálltunk. Lehet, több is, de ennyi különbség legalább van a két csapat között. 

Szabó Gábor: – Egy nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Nagyon jó ellenféllel játszottunk. Azt gondolom, nekünk nagyon fontos volt ez a győzelem, mert szerintem így lépéselőnybe tudunk kerülni a minket üldöző vagy minket az élbolyhoz tartozó csapatokhoz képest, mert itt nehéz lesz nyerni bárkinek is. Nagyon masszív volt az ellenfél. Rengeteg volt a párharc. Az első félidő kimondottan jól nézett ki, jól csináltuk a mozgásokat, jól játszottunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Ott pici hiányosság volt, hogy ezeket sajnos nagy százalékban ki is hagytuk. A második félidőbe kissé belealudtunk, elkényelmesedtünk, és engedtük, hogy jobban jöjjenek, főleg a pálya közepén. Abból kaptunk is egy gólt. Ott kicsit fel kellett ébredniük a játékosoknak, mert itt ez nem engedhető meg, sőt senki ellen a bajnokságban. Végig koncentrálni kell, és igenis mindig kihozni magunkból a maximumot, teljesen mindegy, hogy hol és milyen ellenféllel szemben. Ez nagyon fontos es tanulság nekünk. Hála istennek, utána sikerült még egyet rúgnunk, aztán minden klappolt és minden rendben volt. Nagyon örülök ennek a győzelemnek és büszke vagyok a srácokra, le a kalappal előttük! Gratulálok a hazaiaknak is, jó csapatuk van, jól igazoltak! Nagyon sok sikert kívánok nekik és az edzőjüknek is!

A bajnokság aktuális állása: