2024.05.22.

Nyugat-nógrádi csörtét húzott be a Szendehely

Zsinórban harmadik sikerét érte el Kovács Imre Berkenyén győzedelmeskedő legénysége.

Szombaton Berkenyén vívott nyugat-nógrádi rangadót a Szendehely a vármegyei élvonal tizenegyedik fordulójában. Az első felvonásban nem találtak egymáson fogást a felek, volt helyzet itt is-ott is, de gól nem esett a szünetig. Aztán a második félidő elején Kaszás tévén előnybe kerültek a vendégek, ráadásul a házigazdák duplán bosszankodhattak, mivel egy emberüket kiállították. Tíz fővel sem adták fel a hazaiak, de hiába igyekeztek, nem tudtak egalizálni. Az utolsó percekben végérvényesen lezárták a párbajt a látogatók, Pápai talált be. Kettő nullra győztek a zsinórban harmadszor örvendő szendehelyiek.

Vármegyei I. osztály, 11. forduló:

Berkenye SE-Szendehely FC 0-2 (0-0)

Berkenye, 100 néző. Vezette: Varga F. (Kürtössy O., Trubin B.)

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Földvári Sz., Földvári D., Gyenes – Rusvay (Debreczeni, 31.), Illés T., Rottek – Debre (Genzelman, 82.), Fábri (Keresztes, 54.), Selmeci. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Szendehely FC: Darázs – Bera, Németh Á., Németh D., Pápai – Mester, Hriagyel (Madár, 86.), Magos, Maczkó – Balogh (Németh Á. V., 46.), Kaszás. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Rottek, Földvári Sz., ill. Németh Á.

Piros lap: Földvári D. (53., Berkenye SE)

Gól: Kaszás (53.), Pápai (87.)

Jók: Illés T., Rottek, Selmeci, Sipos, Földvári Sz., ill. Darázs, Pápai, Bera, Maczkó, Hriagyel

Rusvay Gergely: – A meccs napján három kezdőm jelezte, hogy nem tudnak jönni, ezért át kellett szerveznem a csapatot. Nagyon mérges vagyok, mert az első félidőben így is három óriási ziccerünk volt, de sajnos megint kiújult a sérülésem és Fábri Tomi is meghúzódott, ez már aggasztó volt. A második félidő elején kaptunk egyet, és jött a kiállítás, egy meccs hevében történő elszólásért, ami kb. harminc van egy meccsen, de nyilván ezt meg kellett hallani és eldönteni ezzel az 53. percben a találkozót. Nekem még vezetett Puhl, Kassai, Vad II, de akár mondhatnám a megyéből Kovács Tomit is, elég volt, ha rám néztek, vagy mondták, hogy „kicsi” nyugi, mert lezavarlak, de egy ilyen „rangadón” egyből piros…. Ami dicséretes, hogy tíz emberrel is volt még három nagy helyzete Selmeci Tominak, aki egymaga fordíthatott volna, de így is meg kell dicsérni a srácot, mert egymaga sakkban tartotta a Szendehely védelmét! Sok sikert a Szendehelynek, ezt a sportot gólra játsszák, és ebben ma jobbak voltak!

Kovács Imre: – Győztünk a szomszédvári derbin, így győzelemmel köszöntöttük a születésnapos Svenit. A gratuláción kívül nem is szeretnék a játékosaimnak mást megfogalmazni a nyilvánosság előtt! Őszinte véleményemet az öltözőben hallották. Na, az nem volt túl szalonképes, de a második félidőre legalább hatékonynak bizonyult… Két gólt rúgtunk és egyet sem kaptunk, ezzel begyűjtöttük a három pontot. Összegezve, kb. ennyi!

A bajnokság aktuális állása: