2024.05.22.

Könnyedén győzött a Mohora

Hamar eldőlt a simán kikapó Héhalom sorsa.

Szombaton a Héhalmot fogadta a Mohora a vármegyei élvonal tizenegyedik körében. Remekül indították a csörtét a hazaiak, Pistyúr Zsolt pár perc alatt megszerezte a vezetést övéinek. Az első félidő derekán tovább nőtt a látogatók hátránya, majd a szünethez közeledve Széles Gábor jutott dupláig. Még a pihenőt megelőzően megint kapituláltak a vendégek, aztán az újra eredményes Szita értékesített egy büntetőt a második etap elején. Sok idő volt még hátra, de már csak egy gólt láthattak a nézők. A hajrában a csereként beálló Dallos alakította ki az együttese könnyed, hat nullás sikerét jelentő végkifejletet.

Vármegyei I. osztály, 11. forduló:

Unicum FC Mohora-Héhalom SE 6-0 (4-0)

Mohora, 100 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Urbán V. P., Szász K.)

Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D., Kotasz G., Telek, Lavkó (Széles B., 46.) – Pistyúr Zs. (Dallos, 68.), Rácz D (Mátyás Zs., 46.), Káposzta, Bartal (Klinger, 54.) – Széles G. (Strihó, 60.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Héhalom SE: Farkas R. – Nguyen, Nagy Á., Tancsik, Kotasz E. – Fodor, Abért, Lakatos (Molnár, 83.), Matusik (Varju, 37.) – Berkes, Gólya. Játékos-edző: Berkes László.

Sárga lap: Szita, Strihó, Széles B.

Gól: Pistyúr Zs. (9.), Széles G. (25., 36.), Szita (43., 48.), Dallos (77.)

Jók: Széles G. (a mezőny legjobbja), Pistyúr D., Káposzta, Szita, ill. senki

Baranyi Tibor: – Én, mint mohorai csapatösszeállító, nagyon boldog vagyok, mert a hírek beigazolódtak, tényleg egy teljesen más, nagyon jó Héhalom érkezett hozzánk. Megtűzdelve új igazolásokkal, jó játékosokkal. Úgy is készültünk a találkozóra, hogy nagyon meg fogják nehezíteni a dolgunkat. Úgy érzem, a meccs előtti, elég őszinte, csapattal való beszélgetés eljutott a fejekig, és a kis idő alatt, amíg a mérkőzés előtti felvezetőt szoktuk tartani, szerintem átszellemültek a srácok, és újra azt az arcukat mutatták, amit szeretnék várni tőlük. Ebben volt egy-két taktikai dolog is, amit eddig nem nagyon használtunk. Itt gondolok a letámadásokra, a feltolt védekezésünkre. Azt mondom, az első félidőben rúgtunk négy gólt, aki pedig látta a mérkőzést, egyetért azzal, hogy a szerzett találatok mellett a játék minden elemében sikerült felülmúlnunk az ellenfelet. A második félidőre a magabiztos vezetés tudatában a srácok kicsit visszavettek a tempóból, de azért ekkor is látszott rajtuk az elszántság, a gólra törő játék. Nem szórakozták el, hanem végig kézben tartották a meccset. Egy nagyon szimpatikus Héhalmot tudtunk legyőzni. Nagyon kellett már nekünk ez a három pont! Gratulálok a fiúknak és további sok sikert kívánok a vendégeknek!

Berkes László: – Szeretnék gratulálni az ellenfélnek! Ezen a mérkőzésen a tavalyi arcukat mutatták a hazaiak. Nem könnyű jól kezelni egy ilyen nagyarányú vereséget, annak a csapatnak az oldaláról sem, amely esetleg mezőnyfölényben játszik, ahogy annak a félnek sem, amely esetleg alárendelt szerepben volt, de szerintem ezúttal mindkét gárda elfogadta azt, hogy van egy jobb csapat a pályán, és van egy másik, amelyik a túlélésért küzd. Voltak férfias párharcok, volt egy-két véleményes szituáció, de hála istennek, a nagy különbség nem nyomta rá a bélyegét a meccsre. Az első félidőben eldőlt a találkozó. Óriási nyomást gyakoroltak ránk az elejétől, amivel nem tudtunk mit kezdeni, így hamar kétgólos hátrányba kerültünk. A házigazdák nyilván szembesültek azzal, hogy két cserével érkeztünk meg, a negyvenhat éves edző, aki én vagyok pedig kezdőként lépett pályára. Szerintem a felállásunk meg is határozta az ellenfél taktikáját és jól kihasználták. A második félidőben próbáltunk focizni, már nem volt veszítenivalónk. Talán csak annyi, hogy ne legyen nagyobb a különbség és megalázó a mezőnyfölény. A szünet után más felfogásban futballoztunk, ami talán szurkolói szemszögből élvezhetőbb volt és már az ellenfél sem volt annyira eredményes. Sajnálom, hogy egyes szituációkból nem szereztünk gólt, de sok lehetőség nem adódott. Sok sikert kívánunk a hazaiaknak! Mi pedig próbálunk a jövő hétre koncentrálni. Most már elkezdődik a tavaszi szezon, és szeretnénk, ha nem olyan rajtot vennénk, mint az őszi idényben.

A bajnokság aktuális állása: