2024.04.18.

A véghajrában döntött a Pásztó

Az utolsó percekben bekapott gólok okozták a Héhalom vesztét.

Szombaton a Héhalmot fogadta a Pásztó a vármegyei első osztály hetedik fordulójában. Mindkét gárda kellő harciasággal vetette bele magát a régiós derbibe, a szünetig nem is találtak egymáson fogást a résztvevők. Közelebb voltak a vezetés megszerzéséhez a látogatók, de sem ők, sem a másik oldal nem tudott eredményes lenni. A második felvonásban is folytatódott a csatározás. Már-már úgy nézett ki, döntetlennel zárul a csörte, amikor a rendes játékidő utolsó perceiben egy öngól segítségével előnybe kerültek a házigazdák. A hosszabbításban mindent megtettek a válasz érdekében a vendégek, mindhiába, sőt még egyszer kapituláltak. Végül kettő nullra diadalmaskodtak a hazaiak.

Vármegyei I. osztály, 7. forduló:

Pásztó SK-Héhalom SE 2-0 (0-0)

Pásztó, 200 néző. Vezette: Kis Zs. (Homoki G., Varga F.)

Pásztó SK: Csuka – Tari, Almási, Kelemen, Hegedűs – Percze – Jánosik, Dinka (Hranek, 52.), Csépe I., (Molnár B., 54.) Békési (Kurcsik, 69.) – Nagy Zs. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Héhalom SE: Szilágyi – Kolarovszki, Nagy Á., Tancsik, Lakatos V. (Kotasz, 52.) – Nguyen, Baranyi R., Abért, Fodor – Gólya, Balog. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Jánosik, Percze, ill. Lakatos V., Baranyi R., Gólya, Nagy Á.

Gól: Nagy Á. (89., öngól), Nagy Zs. (93.)

Jók: , ill. az egész csapat

Smelkó Károly: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Végig egy nagyon fegyelmezett Héhalommal találtuk szembe magunkat, akik kiválóan kontráztak. Az első félidőben picit kényelmesebben játszottunk, de érezték a srácok, hogy ez így kevés lesz. Aztán a szünet után nagy nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, azt el kell ismerni, ekkor is vezettek két nagyon veszélyes kontrát. Az utolsó negyedórában, vagyis a hajrában teljesen a kapujuk elé szögeztük a vendégek, és Kurcsik kiváló beadását már nem tudták hatástalanítani a védők. Ekkor még volt hátra pár perc, a héhalmiak megpróbálták feljebb jönni, viszont ebből is jól jöttünk ki, hiszen Nagy Zsolt gólja lezárta a meccset. Köszönöm a csapatnak ezt a nehéz, de óriási győzelmet, a pásztói szurkolók biztatását, nagyon jól esett! Kérem a kedves drukkereket, legyenek türelmesek, mert ha játékban még vannak is hibák, akaratban, hozzáállásban ezek a gyerekek hibátlanok, és úgy edzenek, mint a gép. Nagyon nagy megtiszteltetés ez nekem, hogy én lehetek az edzőjük, és ez a tény hétről hétre óriási boldogság számomra! Szívből gratulálok a fiúknak a győzelemhez! A vendégeknek további sok sikert kívánok! Isten éltessen titeket Molnár Bazsi és Jánosik Sanyi!

Berkes László: – Sajnos nagyon csalódott vagyok, mert inkább benne volt a három pont ebben a mérkőzésben, mint ez a végeredmény. Aki ránéz az eredményre, azt hiheti, sima volt, pedig nem… A pálya széléről és az ellenfél szurkolótáborától érkező visszajelzések is hasonlóan látták, tehát nem elfogultságról van szó. Sajnos nem tudtuk kihasználni azokat az ordító ziccereket, amik adódtak a meccsen. Végig nyílt sisakos volt a találkozó. Mindkét csapat nyerni szeretett volna, rajtunk sem érződött, hogy az egy pontot szeretnénk megőrizni, illetve érthető, hogy ellenfelünk hazai pályán mindenképpen a győzelemért küzdött. Itt is-ott is adódtak lehetőségek, de úgy gondolom, a nagyobb helyzeteket mi hagytuk ki. Túlnyomórészt mi domináltunk. A mérkőzés végén volt egy szerencsétlenül megpattant labda, amiből öngól lett. Utána az utolsó percekben kockáztattunk, feljött a kapusunk egy pontrúgáshoz, és abból kaptunk még egyet. Pozitívum, hogy hétről hétre egyre jobb a csapat és egyre szervezettebbek vagyunk. Sajnos ez lett volna az az extra három pont, amivel visszahozhattuk volna a Bátonyterenye ellen otthon a papírformával szemben elveszített bajnoki egységeket. Szerintem nagyon jó, eseménydús találkozót láthattak a drukkerek, férfias küzdelmet. Sajnálom, hogy így alakult a vége. Az eredmény miatt szomorú vagyok, tényleg nem érdemeltük meg ezt a vereséget, de a láttak azért pozitívnak mondhatók. Gratulálok az ellenfélnek, talán tovább tudtuk koncentrálni! Mi megyünk tovább, majd javítunk a következő alkalomkor!

A bajnokság aktuális állása: